Overeenkomsten tussen Maagd en Weegschaal

Overeenkomsten tussen Maagd en Weegschaal Een relatie tussen Maagd en Weegschaal is bijzonder delicaat ten gevolge van hun verschillende aard en een andere kijk op het leven. Het zal heel wat voeten in de aarde hebben om deze twee nader tot elkaar te brengen.

Verschillen

Een Weegschaal vindt het fijn mensen te onderhouden, zich met vreemden op te houden en is avontuurlijk ingesteld, terwijl een Maagd berekenend tewerkgaat en het liefst zoveel mogelijk solo slim speelt. Dit contrast maakt een samengaan van deze twee sterrentekens problematisch. Maagd denkt dat Weegschalen voorzichtig, veranderlijk en vleierig van aard zijn. Weegschaal vindt Maagden eigenzinnig, bazig en stomvervelend. Niettegenstaande al deze tegenstellingen kunnen deze twee zich met elkaar verzoenen als ze in onderling overleg en met volle overtuiging naar harmonie zoeken.

Aanpassen aan elkaar

De impulsieve en gemakzuchtige Weegschaal is moeilijk tot reden te brengen door een overbezorgde Maagd. Met enige inspanning kan Weegschaal Maagd zich leren goed te voelen in gezelschap wat hem een zekere vorm van geborgenheid zal geven.

Op het intieme vlak gaat alles vrij goed hoewel de stoutmoedige Weegschaal de Maagd aanvankelijk wat angst zal inboezemen wat hem aanvankelijk moeilijk zal vallen, maar zachtjesaan kan hij zich toch aanpassen.

Waardoor ze elkaar vinden

Maagd wordt door de dromerige Weegschaal aangetrokken en verleid door zijn charme en elegantie. Het verlangen om de veiligheidsriemen van het leven los te gooien drijven Maagd in de armen van deze hartenbreker. Ze genieten allebei van elkaars gezelschap, maken samen het eten klaar, keuvelen graag, houden handjes in het maanlicht of maken lange ritten. Deze harmonie is top als ze alleen zijn, maar eenmaal in gezelschap heeft de Maagd de neiging om zich in zijn schulp terug te trekken. Weegschaal weet de afhankelijke en toegewijde aard van Maagd wel te appreciëren. De aanmoedingen en steun tussen hen zijn de draad die hen aan elkaar bindt.

Tips voor een betere verstandhouding

  • Er hangt onweer in de lucht als deze twee een relatie aangaan: ze zijn immers elkaars tegenpolen. Een Maagd heeft er moeite mee om een Weegschaal te vertrouwen en een Weegschaal vlucht weg van aanhankelijke mensen. Weegschaal houdt ervan zich te amuseren en opwindende situaties op te zoeken en vindt dat Maagd te teruggetrokken is en zich te veel door negatieve gedachten laat leiden. Ze zijn een noodlottig koppel. De beste manier om deze struikelstenen uit de weg te ruimen is door hun gevoelens te uiten, hun ego aan de kant te schuiven en open en bloot met elkaar te communiceren. Zo kan er geen aanleiding tot misverstanden meer zijn.
  • Ruzies zijn vooral het gevolg van de manier waarop beiden met emoties omgaan: de rationele Maagd kan moeilijk overweg met de sentimentele kant van zijn partner. In bed blijven er problemen omdat Maagd kwaliteit zoekt terwijl Weegschaal zich meer toespitst op kwantiteit. Wederzijds respect en oor hebben voor de behoeftes van de partner zal heel wat problemen kunnen oplossen.
  • Als de partners totaal verschillende opvattingen over zekere dingen hebben, zal dat altijd tot complicaties en ruzies leiden. Deze relatie heeft enkel een kans op slagen als Maagd zijn achterdochtige houding tegenover het leven weet af te leggen en Weegschaal een beetje meer attent voor zijn partner wordt. Een Maagd charmeren met stijl en goede manieren is makkelijker dan hem proberen te temmen. Dus, maak er werk van, Weegschalen!

Bekende Maagd-Weegschaalkoppels zijn Will Smith (Weegschaal) en Jada Pinkett (Maagd), Prins Harry van Engeland (Maagd) en Chelsy Davy (Weegschaal), Sean Connery (Maagd) en Diane Cilento (Weegschaal).
© 2013 - 2024 Vosje, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Welke sterrenbeelden passen het best bij elkaar?Welke sterrenbeelden passen het best bij elkaar?Liefde en overeenkomsten hebben met iemand anders is iets waar iedereen naar streeft. Er wordt door bijna iedereen over…
Sterrenbeeld en polariteitEen sterrenbeeld kan een bijbehorende positieve polariteit hebben of juist een negatieve polariteit. De Ram, Tweelingen,…
Sterrenbeeld Maagd (Virgo)Het sterrenbeeld Maagd is van toepassing op mensen die geboren zijn van 23 augustus tot en met 22 september. De Latijnse…
Sterrenbeeld Weegschaal (Libra)Het sterrenbeeld Weegschaal is een teken in de astrologie dat geleid wordt door een oerdrang naar liefde en relatie, en…

Overeenkomsten tussen Maagd en SchorpioenOvereenkomsten tussen Maagd en SchorpioenMaagd en Schorpioen zijn twee sterrentekens die zich aan de tegenovergestelde kant van de dierenriem bevinden. Daardoor…
Overeenkomsten tussen Leeuw en SteenbokOvereenkomsten tussen Leeuw en SteenbokEen relatie tussen Leeuw en Steenbok is beslist geen sprookje. Er zijn te weinig overeenkomsten tussen twee sterrenteken…
Bronnen en referenties
  • www.horoscopes-love.eu
Vosje (460 artikelen)
Gepubliceerd: 21-08-2013
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Astrologie
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.