Overeenkomsten tussen Maagd en Schorpioen

Overeenkomsten tussen Maagd en Schorpioen Maagd en Schorpioen zijn twee sterrentekens die zich aan de tegenovergestelde kant van de dierenriem bevinden. Daardoor kan er een unieke chemie ontstaan als ze een liefesrelatie aangaan.

Wat hebben ze gemeenschappelijk?

Het Maagd-Schorpioenkoppel heeft een zeer sterke band met elkaar door hun diepe zin voor loyaliteit ten opzichte van elkaar. Ze vinden soelaas in elkaars gezelschap en maken voor elkaar het gezelschap van anderen overbodig. Ze voelen elkaar goed aan op het vlak van het verkrijgen van iets: zo streeft Maagd orde na en heeft Schorpioen honger naar macht.

Omdat ze allebei zo graag dienstbaar zijn, zijn ze afhankelijk van de ander. Ze hebben beiden een sterke passie voor hun vriendenkring en aarzelen nooit om hun een helpende hand aan te reiken. Daar beiden zich zeer snel bewust zijn van de verschillen die tussen hen bestaan is het makkelijk voor hen om van in het begin van de relatie te weten of deze al dan niet lang zal standhouden. Als Maagden door Mercurius worden gedomineerd staat hun partner de Schorpioen onder onvloed van Mars en Pluto. De combinatie Maagd-Schorpioen kan spetteren als Pluto zich niet in hun baan posteert.

Elkaar helpen

Een typische Schorpioen leeft heel intens terwijl Maagd volledige in beslag genomen wordt door een overdosis energie. Schorpioen leert heel veel over het leven door de praktische kennis en de loyaliteit van Maagd. Maagd is een aardeteken terwijl Schorpioen connectie heeft met water. Schorpioenen hebben diepgewortelde innerlijke gedachten en kunnen zoals een oceaan een hevige storm van gedachten en woede opwekken. Maar de evenwichtige aanpak van Maagd helpt Schorpioen deze wervelende storm onder controle te houden. Hun behoefte aan mentale rust helpt hen om een sterke band uit te bouwen.

Tips voor een betere verstandhouding

  • Vermits Maagd en Schorpioen verschillende karaktertrekken delen lijkt het logisch dat ze zeer goed met elkaar kunnen opschieten. De methodische, kritische en precieze aanpak van Maagd zorgt voor evenwicht in een relatie waardoor de liefde hoogtij viert. Het enige minpuntje in deze combinatie is dat Maagd altijd extravert is en de logica hanteert in zijn gedachten en gevoelens terwijl Schorpioen eerder zijn gevoelens voor zich houdt en geneigd is compromissen te sluiten voor de goede gang van zaken in de relatie. Deze mysterieuze houding van Schorpioen trekt Maagd aan. Niettegenstaande een aantal verschillen en ruzies slagen deze twee erin om de harmonie in hun relatie te behouden.
  • De moedige en avontuurlijke aard van Schorpioen contrasteert met de voorzichtige natuur van Maagd. Daarom moeten de partners begrip voor elkaar ontwikkelen om op dit vlak ongewenste conflicten te voorkomen. Aangezien Schorpioen pronkt met zijn sterke wil en zijn meegaande aard tegenover het leven, ziet hij zich verplicht een grotere fysieke inzet van de verlegen Maagd te vragen. Wat er ook gebeurt tussen Maagd en Schorpioen, ze gaan samen een mooie toekomst tegemoet en mogen een liefdevol, gelukkig en bevredigend leven tegemoetzien.

Twee bekende Maagd-Schorpioenkoppels, die een lange relatie achter de rug hebben ondanks vele ups en downs, zijn Lodewijk XVI (Schorpioen) en Marie Antoinette (Maagd) en Shania Twain (Maagd) en Mutt Lange (Schorpioen).
© 2013 - 2024 Vosje, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Welke sterrenbeelden passen het best bij elkaar?Welke sterrenbeelden passen het best bij elkaar?Liefde en overeenkomsten hebben met iemand anders is iets waar iedereen naar streeft. Er wordt door bijna iedereen over…
Sterrenbeeld en polariteitEen sterrenbeeld kan een bijbehorende positieve polariteit hebben of juist een negatieve polariteit. De Ram, Tweelingen,…
Sterrenbeeld Schorpioen (Scorpio)Het sterrenbeeld Schorpioen is een teken uit de astrologie welke geldt voor mensen die geboren zijn van 23 oktober tot e…
Wat is je Ascendant? (Ascendantteken Tabel)Wat is je Ascendant? (Ascendantteken Tabel)Wat is jouw Ascendant? Zoek het hier op ! Iedereen weet wel wat zijn sterrenbeeld of zonneteken is, maar welke ascendant…

Twee Leeuwen in een relatieTwee Leeuwen in een relatieTwee Leeuwen samen geeft veel vuurwerk, maar dat kan twee richtingen uitgaan: ze kunnen een schitterend en evenwichtige…
Overeenkomsten tussen Maagd en WeegschaalOvereenkomsten tussen Maagd en WeegschaalEen relatie tussen Maagd en Weegschaal is bijzonder delicaat ten gevolge van hun verschillende aard en een andere kijk o…
Bronnen en referenties
  • www.horoscopes-love.eu
Vosje (460 artikelen)
Gepubliceerd: 22-08-2013
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Astrologie
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.