Twee Leeuwen in een relatie

Twee Leeuwen in een relatie Twee Leeuwen samen geeft veel vuurwerk, maar dat kan twee richtingen uitgaan: ze kunnen een schitterend en evenwichtige relatie hebben of de hele tijd ruziën.

Zijn karakter

De Leeuw heeft het meest uitbundige en geestdriftige karakter van de twaalf tekens. Een Leeuw zal nooit onopgemerkt blijven in een massa mensen omdat hij door de Zon wordt geregeerd. Een Leeuw-Leeuwkoppel zal zich voelen zweven met al de aandacht die hun ten deel valt en daar trots op zijn. Beiden hebben ze een aristocratisch en dominant voorkomen. Aangezien ze allebei de controle over hun omgeving willen uitoefenen zal dat tegelijkertijd hun achilleshiel zijn, want geen van beiden zal voor de ander willen onderdoen. Een Leeuw wil in een relatie altijd de eerste viool spelen en als twee Leeuwen met elkaar optrekken en intiem worden, zal elkeen willen tonen dat hij de touwtjes in handen heeft.

Het mooiste koppel

De aantrekkingskracht tussen de twee ligt voor de hand. Hun liefde voor avontuur, gezelschap en het leven in al zijn facetten drijft hen naar elkaar toe. Maar de moeilijkheden zijn nooit ver weg, aangezien juist die gemeenschappelijke interesses de oorzaak kunnen zijn van onenigheid. Een van beiden zal inschikkelijk moeten zijn en zijn ego opzij schuiven. De Leeuwman knapt af op te veel drama en een te opzichtig gedrag, terwijl de Leeuwvrouw slechte manieren en jaloezie verafschuwt. Als je een Leeuw het hof wil maken moet je je teder, lief en toegewijd gedragen. Hun fijne smaak inzake kleding, styling en persoonlijk voorkomen maakt van hen het mooist ogende koppel in een groep.

Toch wat werk voor de boeg

Humeurige mensen en slechte karakters gedragen zich vaak impulsief. Daarom: beste Leeuw, neem geen slechte, overhaaste beslissingen, respecteer je partner en vermijd gekibbel over triviale kwesties, want die zullen je zuur opbreken. Laat je partner wat ruimte en ga samen in de spotlights staan. Word vooral geen rivalen van elkaar, maar eerder partners in crime. Het wordt slechts een picknick vanaf het ogenblik dat je besloten hebt je problemen onder het tapijt te vegen en een prachtige tijd samen door te brengen. Een relatie tussen twee Leeuwen kan prima uitdraaien als beide partners een inspanning willen leveren om die werkbaar te maken.

Tips voor een betere verstandhouding

  • De ruzies ten gevolge van de ego’s zijn duidelijk aanwezig bij dit paar. Geen van beiden wil de controle over de ander afstaan zodat er moet over gepraat worden, anders kan alles uit de hand lopen. Een gesprek op de lange baan schuiven, maakt alles veel gecompliceerder. Zij hebben het succes van de relatie zelf in de hand: denk in functie van de toekomst en zoek een oplossing voor twistpunten of verbreek de relatie. De slaagkansen voor deze combinatie zijn 50-50: ofwel de total extase, ofwel een ramp. Het vuurteken hecht belang aan het motto ‘het innerlijke veruitwendigen’, dus: geen verborgen agenda’s.
  • Alles gaat er open en bloot aan toe bij Leeuwen: ze kijken je recht in de ogen. Ze nemen nooit een middenweg: het is altijd ‘ja’ of ‘nee’. De vrees om afgewezen te worden is een wezenlijke karaktertrek van een Leeuw en omdat deze twee partners onder hetzelfde sterrenteken geboren zijn is het moeilijk voor hen om een evenwicht te vinden. Elkaar kunnen waarderen en de communicatie verbeteren zal heilzaam zijn voor dit paar.
  • Trouw, vertrouwen en openheid naar elkaar toe zal deze relatie sterker maken. De veeleisende, bezitterig aard van de Leeuw is genoegzaam bekend. Hij kan dus best duidelijke lijnen trekken zodat er geen misverstanden mogelijk zijn. Seks is een onweerstaanbare drang voor hem en twee Leeuwen zullen elkaar in bed perfect aanvullen.

Bekende Leeuwenkoppels zijn Antonio Banderas en Melanie Griffith, Madonna en Sean Penn, Stanley Kubrick en Ruth Sobitka, Jennifer Lopez en Ben Affleck/ Chris Judd en Nicole Kidman en Tom Cruise.
© 2013 - 2024 Vosje, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Sterrenbeelden element vuur (vuurteken)Sterrenbeelden element vuur (vuurteken)In de astrologie, je horoscoop, worden de vier elementen geduid, omdat deze bij je sterrenbeeld een belangrijke rol spel…
Sterrenbeeld leeuw: karakter, liefde, werk & eigenschappenSterrenbeeld leeuw: karakter, liefde, werk & eigenschappenHet sterrenbeeld Leeuw ben je als je geboren bent tussen 23 juli en 22 augustus. De Leeuw is het meest dominante teken v…
Het leven van een leeuwDe Latijnse benaming voor de leeuw is Panthera leo. Het is een groot roofdier, de op één na grootste van de katachtigen.…
Overeenkomsten tussen Kreeft en LeeuwOvereenkomsten tussen Kreeft en LeeuwKreeft en Leeuw kunnen prima met elkaar over de baan en lijken onafscheidelijk. Alles is koek en ei zolang Leeuw de rela…

Overeenkomsten tussen Maagd en BoogschutterOvereenkomsten tussen Maagd en BoogschutterNiettegenstaande Maagd en Boogschutter het op vele vlakken niet eens zijn en sommige karaktertrekken niet echt compatibe…
Overeenkomsten tussen Maagd en SchorpioenOvereenkomsten tussen Maagd en SchorpioenMaagd en Schorpioen zijn twee sterrentekens die zich aan de tegenovergestelde kant van de dierenriem bevinden. Daardoor…
Bronnen en referenties
  • www.horoscopes-love.eu
Vosje (460 artikelen)
Gepubliceerd: 25-08-2013
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Astrologie
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.