Overeenkomsten tussen Boogschutter en Steenbok

Overeenkomsten tussen Boogschutter en Steenbok In een relatie tussen Boogschutter en Steenbok kan de balans in twee richtingen overslaan: beiden beschikken ze over kwaliteiten die overeenkomen met de verwachtingen en verlangens van de ander maar hebben ze ook karakteristieken die tot wrijvingen kunnen leiden.

Aantrekkingskracht

Deze twee sterrenbeelden worden tot elkaar aangetrokken door hun verschillende persoonlijkheden: Steenbok vindt het fijn in het gezelschap van Boogschutter te vertoeven vanwege de wijsheid en zin voor humor die hij in zijn conversatie verwerkt, terwijl Boogschutter Steenboks stimulerende inzichten met betrekking tot een verscheidenheid aan onderwerpen weet te waarderen. Eens ze het met elkaar aanleggen kan hun relatie tot iets moois leiden dat ze ten allen prijze willen aanhouden.

De chemie op seksueel vlak tussen Boogschutter en Steenbok is veelbelovend. Steenbok heeft behoefte aan een bevredigend voorspel en daarvoor kan Boogschutter met plezier zorgen.

Mogelijke conflicten

Buiten de slaapkamer sluimeren echter moeilijkheden. Steenbok zijn eerder klassiek gedrag staat in fel contrast met de vlotte en impulsieve houding van zijn partner. Dit kan de oorzaak van conflicten zijn en tot geruzie en spanningen in de relatie leiden. De impulsieve Boogschutter kan de nood van zijn partner aan stabiliteit en zekerheid ten slotte beu worden, hetgeen Steenbok diep kwetst.

Aanpassen

Voor dit unieke koppel dat is samengesteld uit een uitermate extraverte en een introverte persoonlijkheid hangt de toekomst van hun liefdesrelatie af van de mate waarop beide partners bereid zijn zichzelf aan te passen aan de ander. De humeurige Steenbok komt bij zijn partner vaak over als een steeds terugkerende donderwolk terwijl de vergezochte ideeën en holle woorden van Boogschutter het geduld van Steenbok danig op de proef stellen. Deze conflicthaarden zijn er precies de oorzaak van dat beide partners een karakterwijziging ondergaan waardoor ze zich meer met elkaar gaan vereenzelvigen. Ten gevolge daarvan is er een aardige potentieel aanwezig voor een langdurige en betekenisvolle relatie tussen beiden.

Tips voor een betere verstandhouding

  • Voor een Boogschutter-Steenbokkoppel zijn compromissen sluiten en zich aanpassen aan de ander de enige weg die leidt tot harmonie en geluk. Beide partners zijn verplicht de fundamentele verschillen in hun persoonlijkheid te erkennen en te accepteren en zeker niet te proberen de ander ten allen prijze te veranderen. Dit betekent niet dat beiden moeten wanhopen, maar veranderingen in karakter vereisen vooral veel tijd en inspanningen van beide kanten. Zowel Boogschutter als Steenbok moeten een manier van communicatie vinden om hun ware gevoelens aan de ander kenbaar te maken zodat beiden van elkaar weten wat de behoeften en verwachtingen zijn.
  • Aangezien Boogschutter een eerder vrijgevochten persoonlijkheid heeft die contrasteert met Steenbok zijn emotionele, maar ook introverte aard, is er een spirituele afstand tussen beiden die enkel door een sterke liefdesband kan overbrugd worden. Hiervoor zal Boogschutter zijn flirterige neigingen van zich af moeten gooien en zich volledig op zijn partner moeten toeleggen, die hierdoor meer vertrouwen en zekerheid zal opdoen. De basis van deze relatie is dat elkeen meer zal moeten geven dan hij zal terugkrijgen, maar dit zal op termijn meer bevrediging en voldoening teweegbrengen.

Bekende Boogschutter-Steenbokkoppels zijn Carolyn Bessette (Steenbok) en John F. Kennedy Jr. (Boogschutter), Diane Keaton (Steenbok) en Woody Allen (Boogschutter) en Ava Gardner (Steenbok) en Frank Sinatra (Boogschutter).
© 2013 - 2024 Vosje, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Sterrenbeeld en polariteitEen sterrenbeeld kan een bijbehorende positieve polariteit hebben of juist een negatieve polariteit. De Ram, Tweelingen,…
Welke sterrenbeelden passen het best bij elkaar?Welke sterrenbeelden passen het best bij elkaar?Liefde en overeenkomsten hebben met iemand anders is iets waar iedereen naar streeft. Er wordt door bijna iedereen over…
Sterrenbeeld Boogschutter (Sagittarius)De Boogschutter is een teken uit de astrologie. De horoscoop van de Boogschutter wijst vooral op de avontuurlijkheid en…
Overeenkomsten tussen Maagd en BoogschutterOvereenkomsten tussen Maagd en BoogschutterNiettegenstaande Maagd en Boogschutter het op vele vlakken niet eens zijn en sommige karaktertrekken niet echt compatibe…

Twee Boogschutters in een relatieTwee Boogschutters in een relatieWaarzeggers voorspellen vaak dat de ware zielsgenoot voor een Boogschutter altijd een andere Boogschutter is. Inderdaad,…
Twee Schorpioenen in een relatieTwee Schorpioenen in een relatieAls twee mensen van hetzelfde sterrenbeeld met elkaar optrekken heeft dat grote voordelen maar evengoed zijn er aan zon…
Bronnen en referenties
  • www.horoscopes-love.eu
Vosje (460 artikelen)
Gepubliceerd: 07-09-2013
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Astrologie
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.