Pluto van Boogschutter naar Steenbok

Pluto van Boogschutter naar Steenbok. Pluto is de planeet van reorganisatie, transformatie, regeneratie, destructie en wederopbouw. Pluto zijn manier van werken is dwingend, intens en heftig en hij confronteert ons met macht en onmacht gevoelens.

Pluto

is de planeet die zich het langszaamst voortbeweegt door de dierenriem, hij staat zo tussen de 15 en 20 jaar in 1 dierenriemteken, als vergelijking de Zon die staat 30 dagen in 1 teken en de Maan dat is een echte hardloper die staat slecht 2 en een halve dag in 1 dierenriemteken. Hoe sneller een planeet loopt hoe minder intens je zijn energie ervaart. Pluto is een generatie planeet want zo'n kleine 20 jaar lang worden alle mensen geboren met pluto in het zelfde dierenriemteken. De taak van Pluto is om die dingen te transformeren of af te breken die niet meer nodig zijn voor je groei zodat er ruimte ontstaat voor nieuwe zaken. Pluto krijgt dus altijd vele jaren lang de tijd om die zaken die bij het teken horen waarin hij loopt te veranderen en als voorbeeld hier enkele van die periodes van Pluto.

1957 tot 1971

In de periode 1957 tot 1971 liep Pluto door het teken van de Maagd wat alles te maken heeft met het dagelijks werken, de arbeid om brood op de plank te krijgen en in deze periode treedt de AOW in werking, het Maagd principe hoort ook bij zuiverheid en in 1966 werd D66 opgericht de eerste Nederlandse partij die het milieu tot politiek thema maakte. Ook de oprichting van Greenpeace vond in deze periode plaats.

1971 tot 1984

In de jaren 1971 tot 1984 liep Pluto door het teken van de weegschaal en dat is het teken dat staat voor de relaties die een mens in zijn leven aangaat. In deze jaren hebben heel veel echtscheidingen plaats gevonden mede dankzij het feit dat juist in 1971 een herziening kwam in het Burgerlijk Wetboek dat het scheiden eenvoudiger maakte.

1995 tot 2008

Sinds 1995 loopt Pluto door het teken van de Boogschutter en heeft hij die zaken die bij het Boogschutter principe horen aan de kaak gesteld zoals: Religieus bewustzijn, reizen, sporten, het najagen van doelen, het leven moet bestaan uit plezier maken, het uitdragen van idealen, grenzeloosheid, opleidingen, leraarschap.

De afgelopen jaren hebben we dus transformatie processen opgang zien komen op het terrein van de godsdienst, de reiswereld, school en opleidingen, vrijheid van menings uiting. We naderen nu het eind van dit Pluto tijdperk, dat wil zeggen op 26 januari 2008 gaat Pluto het teken van de Boogschutter verlaten en wordt zijn werk terrein het teken van de Steenbok. En zo vlak voor Pluto de Boogschutter verlaat zie je als het ware nog even de nadruk komen op die zaken die kennelijk nog getransformeerd moeten worden.

Wilders komt op de valreep van dit Pluto Boogschutter tijdperk nog met een heftige uithaal naar de Koran en de Islam en leerlingen zijn nog even massaal aan het protesteren, want op school moet het anders. Als eind januari Pluto in de Steenbok gaat lopen wordt zijn aandacht gericht op zaken zoals traditie, en zie wat lazen we in december in de krant Sinterklaas moet traditie worden, na jaren lang aangevallen te zijn geweest mag de goedheilig man nu een traditie worden. Andere zaken die bij de Steenbok horen en die dus de komende jaren getransformeerd of gereorganiseerd zullen worden zijn structuur, de overheid, de regering, wet, bescherming, verantwoordelijkheid nemen en discipline. Ook de politiek hoort bij het teken van de Steenbok en het lijkt er op dat Minister Balkenende, die zich al lang uitspreekt over normen en waarde en respect nu de wind mee gaat krijgen. Zeker gezien het feit dat J.P. een Stier is en daardoor de komende tijd de kracht van deze Pluto mee krijgt. Maar onder druk van de planeet Pluto gaat het zelden of nooit van een leien dakje, dus het blijft hard werken en zorgen dat je niet in macht en onmacht situaties terecht komt.

Heupen

Lichamelijk gezien hoort het teken van de Boogschutter bij de heupen en we zijn dan ook de afgelopen jaren massaal aan de kunstheup gegaan, bij de Steenbok horen lichamelijk gezien de knieën, dus op naar de kunst knieën dan maar de komende jaren?

Nog iets anders over astrologie met een link naar gezondheid, is het volgende, van 1913 tot 1938 heeft de planeet Pluto door het teken van de Kreeft gelopen, en in 1913 blijkt het eerste onderzoek op het gebied van kanker gestart te zijn in het Anthonie van Leeuwenhoek ziekenhuis. Nu Pluto in het teken van de Steenbok gaat lopen staat hij recht tegenover ( oppositie ) het punt waar hij zich dus in 1913 bevond. Een oppositie betekent een culminatie van wat er toen gestart is of te wel deze zaken komen tot een hoogtepunt of storten in. Nu zal de hele wetenschap natuurlijk niet instorten maar dat er verandering of doorbraak of misschien wel beide kan komen wat betreft deze hele ziekte, de behandelingen en de totale benadering tot nu toe is eigenlijk wel te verwachten. Maar Pluto heeft de tijd want zeker tot 2024 loopt hij in het teken van de Steenbok.

Misschien heeft u zich net als ik vaak afgevraagd waarom het teken Kreeft Cancer genoemd wordt en op wikipedia vond ik deze uitleg. Het woord "kanker" is afgeleid van het Latijnse woord "cancer", dat oorspronkelijk "kreeft" betekent. De naam is aan de aandoening gegeven, omdat in vroeger tijden de ziekte werd herkend aan de opvallend rode, gezwollen bloedvaten in de nabijheid van de gezwellen, die de artsen van toen deden denken aan de rode pootjes van een kreeft.

En dan verscheen op 5 maart 2008 in de krant dat een groot aantal postkantoren moeten gaan verdwijnen de komende tijd.
Even kijken wanneer de oprichting is geweest, jawel in 1917 de oprichting van de gemeentegiro en in 1918 de opening van de postcheque en girodienst. Ook hier zie je dus de oppositie van de huidige Pluto in de Steenbok naar de Pluto stand van 1917 in het teken van de Kreeft, ook voor de diensten van de postkantoren is het dus nu kennelijk de tijd om te transformeren

Oktober 2008

De banken wat een drama de één na de ander raakt in de problemen, en wanneer werd de eerste bank opgericht in Nederland? Jazeker in 1914 was de oprichting van de Algemeene Nederlandse Centrale Middenstands. Ook voor de banken dus tijd om te transformeren nu Pluto in de Steenbok een oppositie gaat maken naar het punt waar Pluto stond in 1914 .
© 2008 - 2024 Elisabeth2, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Welke sterrenbeelden passen het best bij elkaar?Welke sterrenbeelden passen het best bij elkaar?Liefde en overeenkomsten hebben met iemand anders is iets waar iedereen naar streeft. Er wordt door bijna iedereen over…
Overeenkomsten tussen Boogschutter en SteenbokOvereenkomsten tussen Boogschutter en SteenbokIn een relatie tussen Boogschutter en Steenbok kan de balans in twee richtingen overslaan: beiden beschikken ze over kwa…
Horoscoop: Planeet PlutoHoroscoop: Planeet PlutoSterrenbeeld is een bekend begrip. Planeten, hun betekenis en invloed in de horoscoop zijn minder bekend. Zon, Maan, Mer…
Basisinformatie over astrologieBasisinformatie over astrologieAstrologie is een eeuwenoude methode. Vele geleerden hebben zich gebogen over dit fenomeen. Een sceptische persoon zegt…

Chinese Astrologie - Wie Past bij Rat? Liefde - RelatieChinese Astrologie - Wie Past bij Rat? Liefde - RelatieChinese astrologie - Wie past er bij wie? Welk dierenteken is er het meest geschikt voor vriendschap, liefde of een rela…
De Huizen in de horoscoopNaast de 12 dierenriemtekens, de 10 planeten en de 4 elementen waarin je een horoscoop kunt verdelen, zijn er ook nog 12…
Bronnen en referenties
  • Bep Jonker-Leuiken, www.desterrenlijn.nl
Elisabeth2 (43 artikelen)
Laatste update: 26-10-2008
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Astrologie
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.