Astrologie - sterrenbeeld de Boogschutter

Astrologie - sterrenbeeld de Boogschutter Astrologie is een manier om meer inzicht te krijgen in de gedragingen van jezelf en van de mensen om je heen. Het is een manier om mensen beter te leren begrijpen, maar het is óók een manier om te kijken waar ons leven naartoe gaat. Zo hopen we slimmere en betere keuzes in ons leven te maken, want als we meer weten over de achtergrond van ons gedrag, kunnen we misschien beter functioneren en beter inspelen op allerlei situaties. De Boogschutter is één van de twaalf bekendste sterrenbeelden en deze sterrenbeelden zijn tevens de tekens van de dierenriem.

De persoonlijkheid van de Boogschutter

 • Datum: 23 november - 21 december
 • Element: Vuur
 • Heersende planeet: Jupiter
 • Kleur: Donkerblauw, purper
 • Stenen: Lapis lazuli, amethist, donkerblauwe saffier

De Boogschutter is van nature een optimist en een vrijheidsdenker. Hij is erg opzoek naar de betekenis van het leven, want hij weet dat die betekenis bestaat. Maar ook vrijheid is erg belangrijk. Iets van de wereld zien en reizen naar verre landen is erg aangenaam, om je bijvoorbeeld in andere culturen te verdiepen. Het gevoel van vastzitten is niet fijn; uitbreken lijkt dan de enige optie. Een eigen betekenis aan dingen kunnen geven is belangrijk, want een open geest is wel zo ontspannen. Boogschutters hebben vaak veel ambities, doelen en grootse idealen.

Eigenschappen

Een aantal eigenschappen van de Boogschutter.
 • Sterke eigenschappen: Enthousiasme, onafhankelijkheid, creatief, zorgzaam en gul (dit wordt weer gebalanceerd door hun voorzichtigheid wat betreft geldzaken).
 • Zwakke eigenschappen: Matig emotioneel, impulsief, veeleisend, avontuurlijk/thrill seeker, dingen beter weten en luchthartig.

De Boogschutter en de liefde

De drang naar vrijheid hoeft geen beletsel te zijn om een intieme relatie aan te gaan. Een partner die begrijpt waarom die vrijheid noodzakelijk is, en je die kan toestaan, zou perfect zijn. Mogelijke partners doen er goed aan te beseffen dat de openhartigheid en eerlijkheid ook de relatie betreft. Ook over seksualiteit is eerlijkheid en open zijn erg bevorderlijk, maar hou er als Boogschutter eventueel rekening met de kans de ander te overrompelen. Soms is de neiging ertoe eerlijkheid boven alles te stellen. Eerlijkheid is prima, maar met iets meer tact wordt de boodschap vaak beter ontvangen. De open geest maakt je tot een ruimdenkend mens en anderen pijn doen, hoort daar absoluut niet bij. Een eigenschap die je als Boogschutter mogelijk parten speelt, is het slecht kunnen toegeven van fouten. Deze houding kan veel conflicten oproepen. Wanneer je leert dat echte vrijheid van binnen zit en onaantastbaar is voor anderen, dan zal het veel makkelijker gaan.

Het werk

Op het werkgebied de open geest tot uitdrukking brengen, is een feit. In het zakenleven en in de industrie treffen we menig Boogschutter aan. De drang om veel te reizen en te ontdekken kan men hier ver brengen. In de im- en export kan hij zijn inzet, energie en reislust eveneens kwijt. Zelf opzoek naar producten in het buitenland is het interessantst om te doen. Ook bij de overheid zijn Boogschutters te vinden; ze maken zich verdienstelijk op ministeries, in het leger en in de diplomatieke dienst. Veel Boogschutters voelen zich aangetrokken tot werk waarin op de een of andere manier sprake is van levensbeschouwingen. Als geestelijke, maar ook in de filosofie kan de Boogschutter misschien goed zijn ei kwijt. Met de behoefte aan kennis en het gemak waarmee die kennis over te brengen is, is de Boogschutter een geboren onderwijzer. Het begrijpen van de hang van kinderen naar het vrije, buitenschoolse leven, lukt zonder enige moeite. Ben je een Boogschutter die het principe van de ware vrijheid heeft ontdekt, dan zul je echter ook weinig moeite hebben met superieuren. In de journalistiek komen eveneens veel Boogschutters voor. Talen en sport hebben mogelijk de meeste belangstelling, maar ook sociale beroepen zijn zonder moeite uitvoerbaar.

De gezondheid

Het teken Boogschutter heerst over de heupzenuw en de dijbenen. Ook de uitademingsfunctie van de longen valt onder dit teken. Voor de Boogschutter is het beoefenen van een of andere vorm van sport prima; daar hebben de longen baat bij. Longen zijn namelijk een gevoelige plek, met name waar het de uitademingsfunctie betreft. Voor een goede ademhaling is verse zuurstof van belang. Door te sporten krijg je niet alleen meer zuurstof binnen, maar wordt ook de uitademing effectiever. Verse zuurstof kan alleen goed zijn werk doen als het kooldioxide voldoende wordt verwijderd. Buitensporten zijn daarom goed voor Boogschutters. Als het gaat om sportblessures zijn de heupzenuw en de dijbenen de kwetsbare plekken. Ontstekingen of spierverrekkingen komen veel voor. Rust is dan belangrijk. Over het algemeen hebben de meesten een goede weerstand, maar dat is meteen ook een valkuil. Bij vermoeidheid of blessures gaan we vaak te snel weer verder. Ook een extreme manier van leven is niet onmogelijk en het snelle herstellingsvermogen helpt daarbij. Met een zekere matiging en door beter te luisteren naar het lichaam kun je echter veel ongemak voorkomen. Wandelen is een goede manier om tot ontspanning te komen en toch in beweging te zijn. Bovendien worden de spieren van de dijbenen en heupen er sterker door!

Numerologie en astrologisch zielsgetal

Elk sterrenbeeld heeft zijn eigen numerologisch getal. Door de eigenschappen van dit getal te bestuderen, ontdek je op een andere manier je eigen gevoelens, capaciteiten en gedrag. Elke leeftijd heeft daarbij zijn eigen mogelijkheden en leermomenten.

Numerologisch overzicht

 • 1 - Ram
 • 2 - Weegschaal
 • 3 - Leeuw
 • 4 - Stier
 • 5 - Boogschutter
 • 6 - Tweelingen
 • 7 - Maagd
 • 8 - Steenbok
 • 9 - Waterman
 • 11 - Kreeft
 • 22 - Vissen
 • 33 - Schorpioen

Astrologisch zielsgetal

De Boogschutter heeft het zielsgetal 5. De onstuitbare verlangen naar ongebaande paden geeft hem kwaliteit. Alternatieve methoden, snelle besluiten en hard werken geeft een goed gevoel. Beweging is essentieel voor een goede doorstroming en om contact te houden met de aarde. 'In balans zijn' is belangrijk en met beide benen op de grond staan geeft vertrouwen. De geest is snel, ruimdenkend en creatief. Muziek en dans zijn geschikt om je te uiten, evenals het schrijven van poëzie. Ook advies aan anderen geven over de oplossing van hun problemen ligt niet boven de lat. Nieuwe ervaringen zijn van harte welkom en anderen zien de Boogschutter als een interessante bron van verhalen en mogelijkheden.
© 2017 - 2024 Dien, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Sterrenbeeld Boogschutter (Sagittarius)De Boogschutter is een teken uit de astrologie. De horoscoop van de Boogschutter wijst vooral op de avontuurlijkheid en…
Sterrenbeeld en polariteitEen sterrenbeeld kan een bijbehorende positieve polariteit hebben of juist een negatieve polariteit. De Ram, Tweelingen,…
Sterrenbeelden aan de hemel: indeling en dierenriem (zodiak)Sterrenbeelden aan de hemel: indeling en dierenriem (zodiak)Vele volkeren hebben zich in de geschiedenis beziggehouden met de bestudering van de sterrenhemel, in het bijzonder de v…
Sterrenbeelden: de dierenriem verandertSterrenbeelden: de dierenriem verandertAstronomie is een wetenschap en heeft als zodanig niets te maken met astrologie. Astrologie is gebaseerd op weinig meer…

Het sterrenbeeld Waterman: eigenschappen en karaktertrekkenHet sterrenbeeld Waterman: eigenschappen en karaktertrekkenPraktisch ingestelde mensen beschouwen het abstracte denken verkeerdelijk als onpraktisch. Het klopt dat de wereld der a…
Ophiuchus (Slangendrager): Een dertiende sterrenbeeld?Ophiuchus (Slangendrager): Een dertiende sterrenbeeld?Diverse media melden in 2016 dat de huidige horoscopen niet kloppen en er eigenlijk een dertiende sterrenbeeld toegevoeg…
Bronnen en referenties
 • Inleidingsfoto: PeteLinforth, Pixabay
 • http://www.inspiratiesite.nl/boogschutter.html
 • http://www.astropsychologie.nl/bekijk/sterrenbeeld/sterrenteken/boogschutter
 • http://www.weetwiejebent.nl/
Dien (5 artikelen)
Laatste update: 20-02-2017
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Astrologie
Bronnen en referenties: 4
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.