Het teken Boogschutter: eigenschappen en karaktertrekken

Het teken Boogschutter: eigenschappen en karaktertrekken Vandaag de dag wordt macht niet meer uitgeoefend met pijl en boog maar met geavanceerde technologie en massavernietigingswapens. De reden van deze macht blijft hetzelfde, want iemands invloedssfeer vergroten zint een Boogschutter wel. Boogschutters willen te allen tijde hun horizon verruimen, meer ruimte innemen en hun gezichtsveld verbreden. Dat geldt voor alle aspecten van het leven: het economische, het sociale en het intellectuele.

Zich op alle vlakken ontwikkelen

Boogschutters worden beschouwd als ontwikkelaars van de geest zowel op filosofisch, metafysisch als spiritueel vlak. Geestesverruiming wordt niet aangestuurd door op zichzelf gerichte overpeinzingen maar door het licht en de gratie van een hogere macht.

Daarom kiezen Boogschutters voor een doorgedreven algemene opvoeding. Wellicht vinden ze het klassieke onderwijs saai, maar ze houden ervan op zichzelf en volgens een eigen methode te studeren. Buitenlandse reizen en interesse voor verafgelegen plaatsen helpen hen in hun opvoeding.

Alles komt voort uit een innerlijke drang om zichzelf te ontwikkelen. Meer reizen is meer kennis verwerven, meer weten is meer zijn, zijn geest ontwikkelen en meer bereiken. Al deze eigenschappen moeten de intellectuele - en onrechtstreeks de economische en materiële - horizonten van de Boogschutter verruimen.

De vrijgevige Boogschutter

De vrijgevigheid van de Boogschutter is legendarisch. Daar zijn verscheidene redenen voor. Een ervan is de aangeboren behoefte aan welstand. Hij voelt zich rijk, een geluksvogel, iemand die om het even welke financiële uitdaging aankan, waardoor hij het zich kan veroorloven vrijgevig te zijn. Hij draagt de last van de hebzucht of de armoede niet die anderen verhinderen vrijgevig te zijn.

Een andere reden voor zijn vrijgevigheid is zijn religieus en filosofische idealisme, hetgeen afkomstig is van een hogere macht. Deze hogere macht is niet beperkt door een materieel tekort. Nog een andere reden is dat deze nobele weldaad zijn gevoelige natuur nog vergroot. Elke goede daad verrijkt de mens en dat is voldoende als beloning voor de Boogschutter.

Over het sterrenbeeld Boogschutter

Bij de sterrentekens kenmerkt het vrolijke flakkeren van een vlam de Boogschutter. Het is een veranderlijk vuurteken dat voortdurend tussen de uitersten van scherpzinnigheid en daadkracht beweegt. Hij is zowel een uitermate nieuwsgierige als extraverte persoon. Omdat hij constant in beweging is, bereikt hij niet vaak hetzelfde niveau van diepzinnigheid van de Leeuw. Tevens spreidt hij zelden de krachtdadigheid van de Ram tentoon.

Omdat hij niet zeer kritisch noch agressief is, kan hij het als persoon goed vinden met andere mensen. Hetzelfde gemak dat een Boogschutter in staat stelt om met zijn vrienden om te gaan, verhindert hem om zich echt te engageren. Daarom is er veel overtuigingskracht nodig om hem een serieuze relatie te doen aangaan. De Boogschutter kan zo lichtzinnig zijn dat het tot oppervlakkigheid leidt en hij overbodig lijkt. Een diepere betekenis ontgaat hem vaak en soms is hij tactloos zonder het te beseffen. Zijn denken is constant gericht op de problemen die nog moeten worden opgelost bij zichzelf en in de buitenwereld.

Een Boogschutter is gespecialiseerd in het creatief oplossen van problemen waarop anderen zich de tanden hebben stukgebeten. Daardoor kan hij voor iedereen de zon doen schijnen. Zijn hang naar avontuur zet hem aan om nieuwe mogelijkheden uit te dokteren en te onderzoeken, een andere kijk op de dingen te ontwikkelen. Een Boogschutter is een uitstekende ondernemer en sectorvernieuwer. Nochtans kan een zeker gebrek aan rechtlijnigheid voor zijn onderneming slecht uitdraaien.

Zijn uitbundige natuur zorgt ervoor dat de Boogschutter moeilijk uit het lood te slaan is, omdat hij vele manieren kan vinden om zichzelf te activeren. Door zijn kinderlijke eenvoud en welwillendheid zijn zijn vrienden geneigd om zijn gebrek aan tact door de vingers te zien. Ze weten dat hij geen kwade bedoelingen heeft. Mensen die een goede relatie met een Boogschutter hebben, gaven hem de ruimte om creatief, innovatief en vooruitstrevend te zijn.

Basiskenmerken van de Boogschutter

In de liefde

Boogschutters houden van vrijheid in de liefde en zullen hun partner die evenzeer gunnen. Ze houden van flexibele relaties waarin regelmatig wat verandert. Ze zijn grillig in de liefde en veranderen makkelijk van partner.

Boogschutters voelen zich bedreigd door een strak afgebakende relatie omdat ze zich in hun bewegingsvrijheid bedreigd voelen. Ze trouwen dan ook vaak meer dan één keer in hun leven.

Een verliefde Boogschutter is passioneel, vrijgevig, welwillend en extreem actief. Hij toont zijn gevoelens open en bloot. Net zoals een Ram is hij evenwel egocentrisch ingesteld. Hij zou de vaardigheid moeten leren ontwikkelen om het standpunt en de gevoelens van anderen te begrijpen en niet enkel aan zichzelf te denken. Hij zou zich meer moeten openstellen naar anderen toe en een betere verstandhouding met zijn partner leren opbouwen.

Van nature uit is de Boogschutter geneigd om zijn partner te idealiseren en liefde enkel als rozengeur en maneschijn te beschouwen. Een meer koele en rationele houding zou hem in staat stellen de realiteit beter in te schatten zodat ontgoocheling hem bespaard blijft.

Zijn financiën

Boogschutters voelen zich aangetrokken door een weelderig leven. Ze hebben de ideeën, de energie en het talent om hun kijk op het paradijs in werkelijkheid om te zetten. Toch is enkel welstand onvoldoende. Boogschutters willen luxe. Een puur comfortabel leven leiden is onbelangrijk en onvoldoende.

Ten einde zijn echt financieel potentieel te kunnen halen moet de Boogschutter zijn managers- en organisatietalenten ontwikkelen. Hij moet leren zijn limieten in te stellen, zijn doelen en objectieven stap per stap te realiseren. Het gebeurt uiterst zeldzaam dat iemand van extreme armoede naar rijkdom evolueert.

Maar een stapsgewijze, langzame strategie is moeilijk voor Boogschutters. Net zoals Leeuwen willen ze rijkdom en succes snel en op een impressionante manier verwerven. Ze moeten er echter voor oppassen dat hun overdreven optimisme niet leidt tot onrealistische investeringen en dramatische verliezen.

Geen enkel beeld uit de dierenriem krabbelt zo snel recht als de Boogschutter, maar hij zal zichzelf enkel onnodige hartenpijn bezorgen door overhaast te werk te gaan. Boogschutters mogen zeker met ambitie door het leven gaan - dat is een prima kwaliteit - maar moeten die op een meer praktische en efficiënte manier trachten te realiseren.

Carrière en publiek imago

Boogschutters denken groots. Ze willen het allemaal: geld, faam, glamour, prestige, erkenning en een plaats in de geschiedenis. Vaak proberen ze deze doelen te verwezenlijken. Sommige halen ze, andere niet. Alles hangt af van eenieders persoonlijke horoscoop. Maar als een Boogschutter een zekere status wil bereiken in het publieke domein of op professioneel vlak, moet hij er zich van bewust zijn dat dat niet bereikt wordt door het eigen ego te vergroten, maar een beloning is voor de inzet die hij opbrengt in dienst van de mens. Als hij erin slaagt een methode te verzinnen om dienstbaarder te zijn, zal hij de top bereiken.

Het ego van de Boogschutter is gigantisch groot en misschien terecht. Hij heeft veel om trots op te zijn. Als hij algemene erkenning wil zal hij zich bescheidener moeten opstellen en zichzelf meer moeten wegcijferen zonder in de val te lopen zichzelf te verloochenen of neer te halen. Hij moet vooral de details van het leven beheersen, hetgeen geen makkelijke opgave is voor een Boogschutter.

Op de werkvloer zijn Boogschutters ijverige werkers die hun baas en collega’s willen behagen. Ze zijn betrouwbaar, opgeruimd en gaan geen uitdaging uit de weg. Ze zijn behulpzaam en geliefd. Ze leveren frisse ideeën aan of nieuwe manieren om de werkomgeving voor iedereen te verbeteren. Boogschutters zoeken altijd naar een baan met een zekere uitdaging en een carrière die hun intellect vergroot, zelfs als dat betekent dat ze hard moeten werken om in hun opzet te slagen.

Ze kunnen het beste werken onder toezicht van anderen, hoewel ze van nature liever aan de andere kant van de barrière zouden staan en hun invloed kunnen vergroten. Boogschutters schitteren in banen waar ze met vele mensen mogen samenwerken en naar nieuwe en interessante plaatsen kunnen reizen.

Het leven van de Boogschutter

Boogschutters verlenen veel vrijheid aan hun gezinsleden. Ze houden van grote huizen vol kinderen. Ze zijn een van de vruchtbaarste tekens van de dierenriem. Nochtans maken ze een fout door hun kinderen te veel vrijheid te gunnen. Daardoor denken deze dat er geen grenzen bestaan.

Op zich is het verlenen van vrijheid thuis een positieve zaak zolang er een zekere vorm van evenwicht wordt behouden. Op die manier kunnen familieleden zich volgens hun mogelijkheden ontwikkelen.

Wat bepaalt de Boogschutter?

Als je naar het beeld van de Boogschutter kijkt zie je dat wie onder dit teken werd geboren een goede, intuïtief sterke persoon is. De ontwikkeling van de boogschutterskunst was de eerste verfijning van het talent van de mensen om te jagen en oorlog te voeren. De mogelijkheid om een pijl verder te schieten dan men ooit een speer kon werpen, breidde de menselijke mogelijkheden uit en leidde tot meer voorspoed, wilskracht en macht.
 • Element van de Boogschutter: vuur
 • Zijn overheersende planeet: Jupiter
 • Zijn carrièreplaneet: Mercurius
 • Zijn liefdesplaneet: Mercurius
 • Zijn geldplaneet: Saturnus
 • Zijn planeet van gezondheid en werk: Venus
 • Zijn planeet van huiselijk en familiaal leven: Neptunus

De kleuren en kwaliteiten van de Boogschutter

Ook kleuren en kwaliteiten zijn van belang voor ieders persoonlijkheid:
 • Kleuren van de Boogschutter: herfstkleuren, pars, blauw, diepblauw
 • Kleur die de Boogschutter energie geeft: zwart, indigo
 • Kleur die voor de Boogschutter liefde, romantiek en sociale harmonie symboliseert: geel, -geel-oranje
 • Noodzakelijke kwaliteit voor het evenwicht van de Boogschutter: aandacht voor detail, administratieve en organisatorische vaardigheden
 • Zijn sterkste kwaliteiten: vrijgevigheid, eerlijkheid, breeddenkendheid, geweldig zicht op de dingen
 • Zijn diepste behoeftes: zich mentaalverbreden
 • De dingen die hij moet vermijden: overdreven optimisme, overdrijving, te vrijgevig met het geld van anderen

Wat heeft nog invloed op het karakter van de Boogschutter?

Ten slotte zijn er nog een aantal elementen die het karakter van de Boogschutter bepalen:
 • Zijn geluksnummers: 3, 5, 9, 14, 37
 • Zijn beste dag: donderdag
 • Zijn edelstenen: karbonkel, turkoois,
 • Zijn metalen: tin
 • Zijn geuren: anjer, jasmijn, mirre
 • Zijn houtsoort: eik
 • Zijn bloem: hortensia
 • Zijn dier: paard
 • Zijn stof: fluweel

P.S. Dit artikel is een vertaling uit het Engels van horoscopes-love.eu
© 2017 - 2021 Vosje, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Welke sterrenbeelden passen het best bij elkaar?Welke sterrenbeelden passen het best bij elkaar?Liefde en overeenkomsten hebben met iemand anders is iets waar iedereen naar streeft. Er wordt door bijna iedereen over…
De Boogschutter of SagittariusDe Twaalf tekens van de Dierenriem. Ik ben een Boogscutter, dat wil zeggen op het moment van jouw geboorte stond de Zon…
Overeenkomsten tussen Schorpioen en BoogschutterOvereenkomsten tussen Schorpioen en BoogschutterEen Schorpioen en een Boogschutter hebben een passionele en romantische relatie, maar door hun verschillende persoonlijk…
Overeenkomsten tussen Maagd en BoogschutterOvereenkomsten tussen Maagd en BoogschutterNiettegenstaande Maagd en Boogschutter het op vele vlakken niet eens zijn en sommige karaktertrekken niet echt compatibe…

Het sterrenbeeld Vissen: eigenschappen en karaktertrekkenHet sterrenbeeld Vissen: eigenschappen en karaktertrekkenVan alle tekens van de dierenriem zijn bij Vissen het intuïtieve en emotionele element het meest ontwikkeld. Ze leven op…
Het sterrenbeeld Weegschaal: eigenschappen & karaktertrekkenHet sterrenbeeld Weegschaal: eigenschappen & karaktertrekkenDe mens beschikt over twee eigenschappen die hem boven de dieren verheffen: zijn logisch denkvermogen - een hoofdkenmerk…
Bronnen en referenties
 • Inleidingsfoto: Peter-Lomas, Pixabay
 • Horoscopes-love.eu
Vosje (460 artikelen)
Laatste update: 17-11-2017
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Astrologie
Bronnen en referenties: 2
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.