Het sterrenbeeld Weegschaal: eigenschappen & karaktertrekken

Het sterrenbeeld Weegschaal: eigenschappen & karaktertrekken De mens beschikt over twee eigenschappen die hem boven de dieren verheffen: zijn logisch denkvermogen - een hoofdkenmerk van de sterrenbeelden Tweelingen en Waterman - en zijn zin voor esthetiek die je vooral bij de Weegschaal terugvindt. Zonder esthetisch vermogen zouden mensen slechts intelligente barbaren zijn. Schoonheid wordt verpersoonlijkt door de Weegschaal, die op de wereld rondloopt om hem mooier te maken. Men kan lyrisch doen over zijn sociale vaardigheden, zijn zin voor harmonie en fair play, zijn inlevingsvermogen, maar dan gaat men al te makkelijk voorbij aan zijn voornaamste eigenschap: zijn gevoel voor schoonheid.

De verzoener

Niemand - hoe eenzaam hij ook lijkt te zijn - leeft in complete afzondering. Het universum is een wijdverbreid samenwerkingsverband tussen levende wezens. Vooral de Weegschaal is zich daarvan bewust en begrijpt de spirituele wetten die relaties draaglijk en aangenaam maken.

Een Weegschaal is altijd een onbewuste (en soms zelfs bewuste) estheticus, verzoener en kunstenaar. Het innigste verlangen en het grootste vernuft van de Weegschaal bestaat erin mensen samen te brengen. Hij heeft het vermogen om in te zien wat mensen verenigt eerder dan wat hen verdeelt.

Over de Weegschaal

De Weegschaal is geboren in een periode van het jaar als de bruisende activiteit van de zomer begint te verzwakken en de natuur zich heeft ingesteld om te genieten van de vruchten van een weelderige opbrengst. De Weegschaal staat voor maturiteit. Uit maturiteit komen inzicht en wijsheid voort. Vandaar dat de weegschaal als symbool van redelijkheid en kritisch vermogen geldt.

Weegschalen zijn zich bewust van de harmonie die hun leefwereld kenmerkt en tot uiting komt in hun levensstijl. Deze harmonie manifesteert zich in smaakvolle elegantie wat zich bijvoorbeeld weerspiegelt in hun keuze van kleding of hun voorkeur voor de schone kunsten. In alle aspecten van hun leven wijden ze zich aan de schoonheid als teken van harmonie. Ze verafschuwen extravagantie en aanstellerij.

Ze staan bekend als diplomatisch en gecultiveerd in de omgang met anderen. Niemand is zo bereid om anderen krediet te geven dan een Weegschaal. Een logisch gevolg van zijn verlangen naar harmonie is zijn drang naar waarheid. Niemand heeft een beter beoordelingsvermogen.

Hieruit volgt dat hij objectiviteit en breeddenkendheid hoog in het vaandel voert en zijn empathisch vermogen is legendarisch. Deze drie eigenschappen vloeien samen tot zijn wijsheid. Weegschalen zijn derhalve opmerkzaam en sympathiek. Zij zullen meteen een persoonlijkheid doorgronden en een eventuele disharmonie opmerken.

Hun verlangen naar harmonie heeft tot gevolg dat ze altijd zullen proberen harmonie te brengen waar die ontbreekt. Is uw vriend/vriendin een Weegschaal zal hij/zij steeds proberen tot op zekere hoogte aan jouw tekortkomingen te werken. Anderzijds verfoeit hij geweld en een gebrek aan verfijning, waarschijnlijk omdat die de harmonie binnen een persoon bemoeilijken. Daarom lopen Weegschalen om dergelijke mensen heen. Als u een irritante persoonlijkheid hebt, zal een Weegschaal u nooit kunnen waarderen.

Basiskenmerken van de Weegschaal

In de liefde

Zijn uitzonderlijke persoonlijkheid kan de Weegschaal kwijt in de liefde. In de liefde is hij de meest romantische, innemende en vrijgevige partner. Hij vindt dat onrechtvaardigheid en disharmonie binnen het paar een relatie wezenlijk kunnen ondermijnen. Als een van beide partijen te veel geeft of te veel neemt, zal er vroeg of laat wrevel opduiken. Weegschalen kunnen misschien een fout maken door te veel te geven, maar nooit door te weinig te investeren.

Als je op een Weegschaal verliefd bent, zorg er dan te allen tijde voor dat de romantiek binnen de relatie behouden blijft. Zorg voor klassieke verwennerijtjes als etentjes bij kaarslicht, reizen naar exotische plaatsen, een boeketje bloemen en kleine cadeautjes. Geef mooie dingen eerder dan dure. Stuur al eens een kaartje. Bel zoveel mogelijk op, zelfs als je niets te vertellen hebt. Attenties zijn essentieel voor een Weegschaal. Je relatie is als een kunstwerk: zorg voor schoonheid en je Weegschaalpartner zal het weten te waarderen. Als je inventief bent zal je zelfs nog meer gewaardeerd worden: het typeert een Weegschaal.

Weegschalen vinden het fijn als hun partner opdringerig en zelfs een beetje eigenzinnig is. Het zijn kwaliteiten die zij soms ontberen en ze vinden het leuk als hun partner er wel over beschikt. Toch kunnen Weegschalen binnen een relatie vrij agressief uit de hoek komen, maar dan eerder op een subtiele en innemende manier. Ze zijn vastbesloten om een inspanning te leveren om de geliefde persoon voor zich te winnen en deze vastberadenheid kan aangenaam zijn als jij die persoon bent.

Zijn financiën

Op financieel vlak kunnen Weegschalen zorgeloos en inconsequent overkomen, omdat ze zich eerder bezighouden met het verdienen van geld voor anderen dan voor zichzelf. Hieraan is een bepaalde logica gekoppeld. Weegschalen weten dat alles en iedereen met elkaar verbonden is en dat het onmogelijk is anderen te helpen om het goed te hebben zonder dat zij daarvan kunnen meegenieten. Omdat ze weten dat het verbeteren van het inkomen en de toestand van hun partner hun relatie zal verbeteren, zet de Weegschaal zich hiervoor met hart en ziel in. Immers, is een betere relatie niet waarnaar hij streeft? Je zult zelden of nooit een Weegschaal ontmoeten die zichzelf verrijkt ten koste van iemand anders.

De Schorpioen heerst over het tweede huis - de financiën - van de Weegschaal. Dit geeft hem een helder inzicht in geldzaken en de macht om hierop op zulkdanige wijze te focussen dat hij een schijnbare onverschilligheid maskeert. Andere sterrentekens gaan vaak bij hem langs om financieel advies vragen.

Gezien hun sociale ingesteldheid is het niet verwonderlijk dat Weegschalen vaak grote sommen geld spenderen aan het organiseren van sociale evenementen. Ze vinden het fijn mensen in nood te helpen en vrienden in moeilijkheden bij te staan, ook al moeten ze daarvoor van anderen lenen. Ze zien er daarom strikt op toe dat schulden afbetaald worden en dat ze daaraan nooit herinnerd moeten worden.

Carrière en publiek imago

In het dagelijkse leven zijn Weegschalen dol op bemoederen. Vrienden en bekenden zijn familie voor hen en als ze politieke verantwoordelijkheid dragen gedragen ze zich zoals ouders hun kinderen opvoeden.

Het sterrenbeeld Kreeft bevindt zich bovenaan het tiende huis - de carrière - van de Weegschaal. De maan is zijn carrièreplaneet. Ze is de snelste en beweeglijkste planeet in de horoscoop. Zij is de enige planeet die zich elke maand doorheen heel de dierenriem beweegt, dus doorheen alle 12 sterrentekens en huizen. Dit is de sleutel tot de visie van de Weegschaal op zijn carrière en wat hij nodig acht om zijn mogelijkheden te kunnen maximaliseren.

De maan is de planeet van gemoedsgesteldheden en gevoelens. Weegschalen hebben een carrière nodig waarin ze hun gevoelens de vrije loop kunnen laten. De ambities van de Weegschaal gaan op en neer met de maan. Hij heeft de neiging om zijn macht te gebruiken in functie van zijn humeur.

De maan ‘heerst’ over de massa’s en dat is de reden waarom het ultieme doel van de Weegschaal erin bestaat om zoveel mogelijk succes en een zo groot mogelijke populariteit te verwerven. Weegschalen die beroemd worden bespelen hun publiek zoals anderen hun vriendin of vriend. Weegschalen kunnen heel flexibel zijn, maar ook wispelturig met betrekking tot hun carrière en ambities. Anderzijds kunnen ze hun doel bereiken op een heleboel verschillende manieren. Ze zijn niet vastgeroest in één strategie of één aanpak.

Het leven van de Weegschaal

Aangezien Weegschalen sociale personen zijn, houden ze niet echt van huishoudelijke taken. Ze houden wel van een goed georganiseerde thuis - netjes en verzorgd met al het nodige binnen handbereik - maar huishoudelijk werk beschouwen ze als een karwei en een last, een van de vervelendste zaken die moeten gedaan worden, hoe sneller hoe liever. Als de Weegschaal voldoende geld heeft - en zelfs als dat niet het geval is - verkiest hij iemand in dienst te nemen om het huishouden te beredderen. Toch houden Weegschalen van tuinieren. Ze zijn gek op bloemen en planten om zich heen.

De thuis van een Weegschaal is modern en smaakvol ingericht. Men zal er vele schilderijen en beeldjes terugvinden. Aangezien Weegschalen graag in het gezelschap van vrienden en familie vertoeven, vinden ze het fijn om mensen te ontvangen en gezellig te onderhouden.

Het sterrenbeeld Boogschutter bevindt zich bovenaan in het vierde Zonnehuis, de huiselijke omgeving en de familie. Saturnus, de planeet van wet, orde, limieten en discipline, heerst over de huiselijke bezigheden van de Weegschaal. Als Weegschalen een gunstig en gelukkig huiselijk leven willen leiden, moeten ze de kwaliteiten van Saturnus verwerven: orde, organisatie en discipline. Weegschalen, die erom bekend staan uitermate creatief en intens harmonie na te streven, kunnen vrij laks zijn met betrekking tot hun thuis en te inschikkelijk met hun kinderen. Dat laatste is niet altijd even positief. Kinderen hebben een zekere vrijheid nodig, maar altijd binnen bepaalde grenzen.

Wat bepaalt de Weegschaal?

In het teken van de Weegschaal drukt de universele geest - de ziel - zijn aanleg voor het smeden van relaties uit, hetgeen inhoudt dat het de kracht heeft om uiteenlopende elementen op een organische wijze in harmonie met elkaar te brengen. De ziel van de Weegschaal draagt schoonheid hoog in het vaandel. En waar anders dan in relaties vind je schoonheid terug? Schoonheid komt niet voor in afzondering. Schoonheid verrijst uit de vergelijking tussen de twee partijen in een relatie. Zonder een eerlijke en harmonieuze relatie is er geen schoonheid, het weze in kunst, omgangsvormen, ideeën of op sociaal of politiek vlak.
 • Element van de Weegschaal: lucht
 • Zijn overheersende planeet: Venus
 • Zijn carrièreplaneet: maan
 • Zijn liefdesplaneet: Mars
 • Zijn geldplaneet: Pluto
 • Zijn planeet van gezondheid en werk: Neptunus
 • Zijn planeet van huiselijk en familiaal leven: Saturnus

De kleuren en kwaliteiten van de Weegschaal

Ook kleuren en kwaliteiten zijn van belang voor ieders persoonlijkheid:
 • Kleuren van de Weegschaal: lichtgroen, roze, blauw, jadegroen
 • Kleur die de Weegschaal energie geeft: bordeauxrood, roodachtig violet, violet
 • Kleur die voor de Weegschaal liefde, romantiek en sociale harmonie symboliseert: rood, scharlakenrood, karmijn
 • Noodzakelijke kwaliteit voor het evenwicht van de Weegschaal: een snuifje meer zelfbewustzijn en zelfvertrouwen, onafhankelijkheid
 • Zijn sterkste kwaliteiten: sociale zwierigheid, charme, tact, diplomatie
 • Zijn diepste behoeftes: liefde, romantiek, sociale harmonie
 • De dingen die hij moet vermijden: het rechtmatige negeren om sociaal geaccepteerd te worden

Wat heeft nog invloed op het karakter van de Weegschaal?

Ten slotte zijn er nog een aantal elementen die het karakter van de Weegschaal bepalen:
 • Zijn geluksnummers: 7, 8, 10, 27
 • Zijn beste dag: vrijdag
 • Zijn edelstenen: jade, opaal, koraal, wit marmer, kwarts
 • Zijn metalen: koper
 • Zijn geuren: amandel, roos, vanille, violet
 • Zijn houtsoort: esdoorn, plataan
 • Zijn bloem: orchidee
 • Zijn dier: duif
 • Zijn stof: zijde

P.S. Dit artikel is een vertaling uit het Engels van horoscopes-love.eu.
© 2017 - 2023 Vosje, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
De Weegschaal of LibraDe Twaalf tekens van de Dierenriem. Ik ben een Weegschaal, dat wil zeggen op het moment van jouw geboorte stond de Zon i…
Sterrenbeeld Weegschaal (Libra)Het sterrenbeeld Weegschaal is een teken in de astrologie dat geleid wordt door een oerdrang naar liefde en relatie, en…
Overeenkomsten tussen Weegschaal en WatermanOvereenkomsten tussen Weegschaal en WatermanWaterman kan met twee sterrentekens een prima relatie uitbouwen. Naast Tweelingen, is Weegschaal de perfecte match. Wie…
Overeenkomsten tussen Weegschaal en VissenOvereenkomsten tussen Weegschaal en VissenHoewel ze de neiging hebben om zich halsoverkop in een relatie te storten, zijn er niet veel overeenkomsten tussen Weegs…

Het teken Boogschutter: eigenschappen en karaktertrekkenHet teken Boogschutter: eigenschappen en karaktertrekkenVandaag de dag wordt macht niet meer uitgeoefend met pijl en boog maar met geavanceerde technologie en massavernietiging…
Sterrenbeeld ram: karakter, werk, liefde & gezondheidSterrenbeeld ram: karakter, werk, liefde & gezondheidEen ram is geboren tussen 21 maart en 20 april en is een vuurteken. Ram is tevens het eerste teken van de dierenriem. De…
Bronnen en referenties
 • Inleidingsfoto: Peter-Lomas, Pixabay
 • Horoscopes-love.eu/12-zodiac-signs/libra
Vosje (460 artikelen)
Gepubliceerd: 29-09-2017
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Astrologie
Bronnen en referenties: 2
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.