Sterrenbeeld ram: karakter, werk, liefde & gezondheid

Sterrenbeeld ram: karakter, werk, liefde & gezondheid Een ram is geboren tussen 21 maart en 20 april en is een vuurteken. Ram is tevens het eerste teken van de dierenriem. De ram zit vol energie. Hierdoor kan hij voor anderen impulsief en agressief overkomen. Om zijn energie kwijt te kunnen, houdt de ram van actieve en avontuurlijke situaties. In deze situaties zal hij zich ontpoppen als een echte leider en het voortouw nemen. Hij zal hierbij vooraf niet te veel nadenken, doen is zijn motto! Verder houdt hij van uitdaging en wil hij altijd de beste zijn.

Karakter

De ram heeft een enorme voorraad energie. Hierdoor zoekt de ram liefst actieve situaties op waar hij zo snel mogelijk aan de slag mee kan gaan. Hierdoor is hij soms een beetje te impulsief. De meeste mensen hebben een ram dan ook direct gezien. De ram is zo recht voor zijn raap en energiek dat hij meteen opvalt.

Een discussie met een ram kan je maar beter niet aangaan. Hij is meestal zeker dat zijn manier van denken de enige juiste is. Indien zijn partner hier geen rekening mee houdt, kan dit tot hevige discussie leiden. Een ram kan zeer opvliegend uit de hoek komen omdat hij zoals al eerder gezegd veel energie heeft, maar ook omdat het vertrouwen dat de ram uitstraalt niet altijd echt is. Rammen hebben een enorme prestatiedruk. Ze willen in alles de beste zijn. Hierdoor worden ze soms onzeker, maar dit zullen ze nooit laten zien.

De ram heeft altijd een doel voor ogen en zal dit koste wat het kost bereiken. Hij wil het allemaal graag zelf doen en zal niet gauw van een ander profiteren. Wanneer hij echter moet liegen om zijn doel sneller te bereiken dan durft hij dat wel te doen. Jammer voor de ram zijn het niet zo'n goede leugenaars, dus je hebt ze vrij snel door.

Wanneer de ram helemaal niet de neiging heeft om leiding te nemen en zich laat commanderen, kan dit komen door gebeurtenissen in het verleden. Wanneer hij bijvoorbeeld in zijn jeugd onderdrukt is, kan het zijn dat zijn ondernemingsdrang volledig wegebt.

Het liefdesleven van de ram

De ram is een heel beschermende ouder. Er is geen ander sterrenbeeld meer beschermend dan de ram. Verder is de ram bekend om zijn libido. Een nadeel van zo'n hoog libido is dat hij soms te snel in een relatie springt, alvorens grondig na te denken of iemand wel de juiste persoon voor hem is.

Mannelijke ram

Een mannelijke ram is een echte avonturier. Hij wil altijd overal nieuwe dingen proberen en zoekt actie in zijn leven. Belangrijk is dat zijn partner hem laat leiden in de relatie. Indien dit niet gebeurt, zal hij de relatie snel beu worden. Om een mannelijke ram te versieren moet je 'hard to get' spelen, maar probeer hier echter niet in te overdrijven.

Wees voorzichtig met het opvliegende karakter van een mannelijke ram. Wanneer ze zich gebruikt voelen zullen ze hevig discussiëren en dit kan ertoe leiden dat hij je voorgoed uit zijn leven wil wissen.

Vrouwelijke ram

De vrouwelijke ram wil haar eigen beslissingen nemen. Ze is zeer ondernemend. De vrouwelijke ram houdt van een partner die ook tegelijkertijd haar beste vriend is. Haar partner zal haar veel liefde en passie moeten geven, daar kan ze immers nooit genoeg van krijgen.

De vrouwelijke ram houdt niet van dominante mannen. Ze wil vrij zijn. Vooral het begin van de relatie is voor de vrouwelijke ram fantastisch. Naarmate de relatie vordert, vindt ze nog altijd haar geluk in het delen van bepaalde situaties met haar partner.

De vrouwelijke ram is enorm jaloers. Ze wil haar man voor haar eigen en wil altijd op de eerste plaats komen. Wanneer haar partner haar voldoende aandacht geeft, zal hij daar veel voor terug krijgen. De ram zal haar partner in moeilijke tijden altijd steunen door hem aan te moedigen en kracht te geven.

Werk

Een ram wil graag onafhankelijk zijn. Hij wil graag vrij zijn en kiezen hoe hij een bepaald werkje aanpakt. Vooral actief werk spreekt de ram aan. Het doet de ram goed om zijn energie in zijn werk te steken.

Ook een leidinggevende functie past goed bij de ram. Door zijn doorzettingsvermogen kan hij anderen opwinden en ervoor zorgen dat ze beter presteren. Hier is wel een valkuil aan verbonden. Soms neemt de ram te veel hooi op zijn vork. Dit betekent dat zijn werk soms te groot is. Het is dan beter om een ondergeschikte functie te bekleden indien de leidinggevende te zwaar is. Voor een ram is het zeer moeilijk om in te schatten wanneer iets te zwaar voor hem is. Om dit te leren moet de ram geduldig zijn. Ook dit is voor de ram niet altijd simpel.

Gezondheid

De ram staat in contact met het hoofd en de hersenen. Hierdoor is de ram gevoeliger voor hoofdpijn dan andere mensen. Wanneer er andere ziektes optreden zal de ram niet snel naar een dokter gaan. Hij is bang dat hij dan als 'zwak' aanzien wordt. Dit is een valkuil, want zo kunnen chronische ziektes zich ontwikkelen.

Een ram is geneigd om in het extreme te leven. Dat is zijn natuur. Dit kan voor hem soms voor lichamelijke problemen zorgen.

Eigenschappen

Positief

 • Optimistisch
 • Enthousiast
 • Moedig
 • Spontaan
 • Onafhankelijk
 • Gul

Negatief

 • Egoïstisch
 • Impulsief
 • Kan geen fouten toegeven
 • Ongeduldig
 • Humeurig
 • Snel agressief
 • Kan moeilijk wachten
© 2017 - 2023 Matsieboy, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Sterrenbeelden elementen overzichtSterrenbeelden elementen overzichtIn de astrologie je horoscoop worden de vier elementen geduid, daar deze bij je sterrenbeeld een belangrijke rol spe…
Sterrenbeeld Stier: karakter, liefde, werk & eigenschappenSterrenbeeld Stier: karakter, liefde, werk & eigenschappenHet sterrenbeeld Stier ben je als je tussen 20 april en 20 mei geboren bent. De Stier kenmerkt zich door enorm geduldig…
De GroentekalenderDe GroentekalenderWe willen het tegenwoordig allemaal veel vaker: zo vers mogelijk eten. Alleen zijn we het niet meer zo gewend. Regelmati…
Sterrenbeeld Schorpioen: liefde, werk & karakterSterrenbeeld Schorpioen: liefde, werk & karakterHet sterrenbeeld Schorpioen ben je als je tussen 23 oktober en 21 november geboren bent. Kenmerkend voor de Schorpioen i…

Het sterrenbeeld Weegschaal: eigenschappen & karaktertrekkenHet sterrenbeeld Weegschaal: eigenschappen & karaktertrekkenDe mens beschikt over twee eigenschappen die hem boven de dieren verheffen: zijn logisch denkvermogen - een hoofdkenmerk…
Sterrenbeeld Kreeft: karakter, liefde, werk & gezondheidSterrenbeeld Kreeft: karakter, liefde, werk & gezondheidPersonen met het sterrenbeeld Kreeft zijn geboren tussen 22 juni en 22 juli. De Kreeft is een echt gevoelsmens. Deze gev…
Bronnen en referenties
 • Inleidingsfoto: Peter-Lomas, Pixabay
 • Happyvibes. (sd). astrologie/ram/. Opgehaald van www.happyvibes.be: http://www.happyvibes.be/astrologie/ram/
 • Marielle. (2017, Februari 17). gezondheid-en-sterrenbeeld. Opgehaald van www.giftavenue.nl: https://www.giftavenue.nl/lifestyle-blogs/gezondheid-en-sterrenbeeld/
 • Mindfulmommy. (2017). sterrenbeeld-ram.html. Opgehaald van www.mindfulmommy.nl: http://www.mindfulmommy.nl/sterrenbeeld-ram.html
 • Sterrenbeeld-ram. (2014). Opgehaald van www.allesterrenbeelden.nl/: http://www.allesterrenbeelden.nl/sterrenbeeld-ram/
Matsieboy (32 artikelen)
Laatste update: 31-01-2019
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Astrologie
Bronnen en referenties: 5
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.