Sterrenbeeld Schorpioen: liefde, werk & karakter

Sterrenbeeld Schorpioen: liefde, werk & karakter Het sterrenbeeld Schorpioen ben je als je tussen 23 oktober en 21 november geboren bent. Kenmerkend voor de Schorpioen is zijn mysterieuze aard. Het is iemand die zich niet zo snel bloot geeft aan onbekenden. Zelfs voor bekenden kan de Schorpioen nog geheimen bewaren. Verder hechten ze veel waarde aan eerlijkheid en respect. Ze hebben het snel door wanneer ze worden opgelicht of bedrogen. Wanneer dit gebeurt, zullen ze de nodige actie ondernemen om wraak te nemen op de dader. Hierdoor komen ze voor anderen soms agressief over.

Karakter

Personen met het sterrenbeeld Schorpioen laten niet over zich heen lopen. Wanneer ze zich beledigd voelen, zullen ze altijd voor zichzelf opkomen. Dit kunnen ze doen door middel van de rechtstreekse confrontatie aan te gaan of door achteraf wraak te nemen.

De Schorpioen zijn persoonlijkheid oogt zeer rustig en kalm. Voor anderen komen ze zeer beheerst over. Echter onder hun uiterlijk schuilt een diepzinnig karakter. Verder is het kenmerkend dat Schorpioenen conflictsituaties uitlokken. Ze houden er namelijk van om kritiek te geven. Anderen vatten deze kritiek meestal als een aanval op en zo ontstaat er een conflict. De Schorpioen weet als geen ander sterrenbeeld om met zo'n situatie om te gaan. Hij is een meester in het manipuleren en zal er alles aan doen om zijn zin door te drijven.

Typisch voor de Schorpioen is dat ze veel mensenkennis hebben. Ze zullen al vlug zien hoe ze iemand kunnen overtuigen van hun mening. Naast het feit dat ze graag hun mening doordrijven zijn ze hoffelijk en charmant. Ze komen eerder gereserveerd over. Ze willen eerst iemand volledig leren kennen alvorens ze hun ware aard laten zien.

Een positief punt van dit sterrenbeeld is dat ze veel zelfdiscipline hebben. Ze zullen niet snel opgeven. Ze weten wat hun positieve en negatieve kanten zijn en proberen er telkens rekening mee te houden. Naast het feit dat ze veel doorzettingsvermogen hebben, zijn ze ook erg gevoelig. Hierdoor kunnen ze snel geprikkeld raken door anderen wanneer er niet naar hun mening wordt geluisterd.

Personen met het sterrenbeeld Schorpioen zijn trouwe en loyale vrienden. Ze zullen altijd voor je klaar staan en helpen waar ze maar kunnen. Ook zullen ze jouw advies en hulp ter harte nemen en niet vergeten. Wanneer je de Schorpioen eenmaal hebt geholpen, kan je er veel dankbaarheid van verwachten.

Liefde

Liefde is voor de Schorpioen enorm belangrijk. Ze zijn gepassioneerd en zien hun partner doodgraag. Hierdoor kunnen ze soms extreem jaloers reageren op situaties. Dit kan voor hun partner verstikkend overkomen.

Verder is communicatie met hun partner essentieel voor dit sterrenbeeld. Ze hebben het heel snel door wanneer hun partner liegt. Dit zorgt ervoor dat er onnodig spanningen ontstaan. De Schorpioen zal snel ontsteken in woede als hij dit door heeft. Verder vindt hij het ook belangrijk dat er naar hem wordt geluisterd. Hij wilt met respect behandeld worden.

Schorpioenen houden van mensen met een sterk karakter dat op dat van hen lijkt. Dit is echter nodig om soms hun gedachten te begrijpen. Ze vinden het namelijk leuk om anderen te plagen, maar ze willen zelf niet geplaagd worden. Het is dus belangrijk om hier als partner rekening mee te houden.

De vrouwelijke Schorpioen

De vrouwelijke Schorpioenen hebben een sterk karakter. Ze komen op voor hun standpunt en zullen zich niet zomaar aan de kant laten schuiven. Ondanks hun harde karakter, zijn ze ook emotioneel. Om die reden zullen ze hun liefde niet aan elke man geven. Ze kijken liever eerst de kat uit de boom alvorens volgende stappen te ondernemen.

Vrouwen met dit sterrenbeeld willen heel graag een liefdevolle relatie waarin ze niet gecontroleerd wordt door haar man. Ze verlangen van hun man echter wel dat ze hem af en toe mag controleren. Ze is namelijk snel jaloers en graag op de hoogte van de stand van zaken.

De mannelijke Schorpioen

De mannelijke Schorpioenen lijken erg sterk op de vrouwelijke. Ze hebben een sterke wil en passie voor seksualiteit. Het is niet moeilijk om hem te verleiden. Ingewikkelder wordt het wanneer je met hem een relatie wilt aangaan.

Hij verlangt naar iemand die om hem geeft en hem laat voelen dat ze hem nodig heeft. Verder is communicatie zeer belangrijk. Hij zal snel doorhebben wanneer er iets gaande is en hierop inspelen. Wanneer hij opmerkt dat er bedrog in het spel is, zal hij je nooit vergeven.

Een laatste eigenschap is dat het uitstekende leiders zijn. Ze houden ervan als iemand hen volgt en steunt in hun beslissingen. Ze zijn tevens ook flexibel. Een valkuil is wel dat hun humeur zeer snel kan omslaan bij een tegenslag.

Werk

Schorpioenen hebben erg uiteenlopende talenten. Hierdoor zijn ze in bijna elk beroep terug te vinden. Ze geven echter de voorkeur aan beroepen waarbij ze hun zelfbeheersing kunnen gebruiken zoals bijvoorbeeld chirurg. Daarnaast vinden ze het oplossen van analytische problemen ook interessant. Tot slot is ook een leidinggevende functie optie voor hen. Schorpioenen kunnen goed spreken voor een groep en voor hun mening opkomen. Ze hebben geen probleem om mensen aan te sturen. Een valkuil is wel dat ze soms iets te autoritair kunnen zijn.

Qua carrièrevlak wilt de Schorpioen graag veel geld verdienen. Hij heeft hier ook aanleg voor. Ze kunnen snel de juiste beslissing nemen. Ook laten ze zich niet makkelijk misleiden. Ze hebben een nuchtere kijk op hun leven en zullen telkens de juiste opportuniteit grijpen om te klimmen.

Eigenschappen

Positief

 • Emotioneel
 • Doorzetter
 • Loyaal
 • Oplettend
 • Gepassioneerd

Negatief

 • Jaloers
 • Koppig
 • Argwanend
 • Manipulatief
 • Geobsedeerd

Gezondheid

Bij personen met het sterrenbeeld Schorpioen staan het bekken, blaas en voortplantingssysteem centraal. Dit hangt ook nauw samen met hun passie voor seks.

Veelvoorkomende problemen zijn lever-en nieraandoeningen, nier- en blaasstenen en aandoeningen van de voortplantingsorganen. Verder kunnen ook hernia's en abcessen voorkomen.

Lees verder

© 2018 - 2024 Matsieboy, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Sterrenbeeld Schorpioen (Scorpio)Het sterrenbeeld Schorpioen is een teken uit de astrologie welke geldt voor mensen die geboren zijn van 23 oktober tot e…
Sterrenbeeld en polariteitEen sterrenbeeld kan een bijbehorende positieve polariteit hebben of juist een negatieve polariteit. De Ram, Tweelingen,…
Is je huisdier geboren onder het sterrenbeeld Schorpioen?Is je huisdier geboren onder het sterrenbeeld Schorpioen?Huisdieren geboren onder het sterrenbeeld Schorpioen zijn geen gemakkelijke dieren. Ze zijn bezitterig, eisen alle aanda…
De nachtelijke hemel: achtergrond van bekende sterrenbeeldenDe nachtelijke hemel: achtergrond van bekende sterrenbeeldenAls je ís nachts naar boven kijkt, kun je een prachtige sterrenhemel zien. Maar dat wordt tegenwoordig wel steeds minder…

Sterrenbeeld Boogschutter: karakter, liefde & werkSterrenbeeld Boogschutter: karakter, liefde & werkHet sterrenbeeld Boogschutter ben je als je tussen 22 november en 21 december geboren bent. De Boogschutters houden van…
Astrologie: de terugkeer van JupiterAstrologie: de terugkeer van JupiterEr zijn een aantal belangrijke momenten in je leven volgens de astrologie. De terugkeer van Saturnus, of 'Saturn Return'…
Bronnen en referenties
 • Inleidingsfoto: Peter-Lomas, Pixabay
 • Allesterrenbeelden. (sd). sterrenbeeld-schorpioen. Opgehaald van allesterrenbeelden: http://www.allesterrenbeelden.nl/sterrenbeeld-schorpioen/
 • Happyvibes. (sd). schorpioen. Opgehaald van happyvibes: http://www.happyvibes.be/astrologie/sterrenbeeld/schorpioen/
 • Horoscooptarot. (sd). sterrenbeeld-schorpioen. Opgehaald van horoscooptarot: https://www.horoscooptarot.nl/sterrenbeeld-schorpioen.html
Matsieboy (32 artikelen)
Laatste update: 23-06-2019
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Astrologie
Bronnen en referenties: 4
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.