Sterrenbeeld Boogschutter: karakter, liefde & werk

Sterrenbeeld Boogschutter: karakter, liefde & werk Het sterrenbeeld Boogschutter ben je als je tussen 22 november en 21 december geboren bent. De Boogschutters houden van vrijheid en creativiteit. Ze willen het liefst alles van hun creatieve kant laten zien tijdens een avontuurlijke tocht. Mensen met het sterrenbeeld Boogschutter zijn zeer open-minded en willen voortdurend nieuwe dingen leren. Het liefst gaan ze op een avontuurlijke reis waar ze spectaculaire activiteiten kunnen doen. Ze leren snel en zijn enorm flexibel. Het maakt voor hen niet uit als iets last minute gewijzigd wordt.

Karakter

Personen met het sterrenbeeld Boogschutter zijn echte positivo's. Ze houden van het leven en zitten vol energie. Het liefst van alles willen ze nieuwe culturen en personen ontdekken. Avontuurlijke reizen zijn dan ook helemaal hun ding. Door hun positieve ingesteldheid zijn ze in staat om tegenslagen te verwerken. Ook kunnen ze anderen helpen om met negatieve gebeurtenissen om te gaan.

Doordat de Boogschutter voor zoveel culturen open staat, zijn ze vlug van begrip. Ook kunnen ze zich makkelijk aanpassen aan anderen. Dit maakt hen zeer geliefd. Boogschutters houden van hun medemens en werken door hun flexibele ingesteldheid het best in groep. Op die manier kunnen ze hun eigen persoonlijkheid aanvullen.

Verder zijn Boogschutters goede organisatoren. Door hun sterke wil zullen ze zich niet zomaar aan de kant laten zetten. Deze sterke wil zorgt er ook voor dat ze zich kunnen vastbijten in hun doel. Een andere eigenschap is dat ze voorzichtig zijn met hun geld en eerst goed nadenken of ze het wel kunnen missen alvorens het uit te geven.

Een ander kenmerk van de Boogschutters is dat ze altijd op pad zijn. Ze zijn enorm nieuwsgierig en benieuwd wat de toekomst hen te bieden heeft. Doordat ze zo toekomstgericht zijn, zullen ze onderwerpen zoals hun emoties eerder vermijden. Ze zien emoties meer als een obstakel waar ze maar al te graag afstand van nemen.

Liefde

Personen met het sterrenbeeld Boogschutter houden van humor en avontuurlijke dingen. Ze staan voor alles open, zolang het maar geen verplichting is. Boogschutters houden van hun vrijheid. Het is dus belangrijk ze rustig en ongedwongen te benaderen.

Boogschutters zullen in het begin diepe onderwerpen proberen te vermijden. Ze vinden het niet zo fijn om zich gevoelig op te stellen. Zelfs in een relatie hebben ze er af en toe nog moeite mee. Een andere valkuil is dat ze soms te vurig zijn. Hierdoor stappen ze soms te snel in een relatie. Na verloop van tijd beseffen ze dat het toch niet is wat ze ervan verwacht hadden.

Ook in een relatie is de Boogschutter soms rusteloos. Af en toe hebben ze tijd voor zichzelf nodig en willen ze even alleen dingen doen. Het is hierbij belangrijk dat hun partner hen volledig vertrouwt.

Boogschutters zijn verwennende ouders. Ze houden enorm veel van hun kinderen. Ook tegenover hun partner zijn ze loyaal indien die ze genoeg vrijheid geeft. De liefde tegenover hun partner wordt soms op de proef gesteld tijdens een felle ruzie. Ze weten goed hoe ze mensen moeten manipuleren en zullen dan ook alles gebruiken om het argument te winnen.

De vrouwelijke Boogschutter

De vrouwelijke Boogschutters zijn altijd druk in de weer. Ze houden van afwisseling en last minute dates. De grootste uitdaging voor haar partner is om het interessant te houden. Als ze het gevoel heeft in een sleur terecht te komen zal ze snel haar koffers nemen. Voor haar is het extreem belangrijk dat haar partner ook een goede vriend is. Vriendschap is voor haar de basis van een goede relatie.

Verder is het belangrijk dat je ze zeker genoeg vrijheid geeft. Ze wilt rustig benaderd worden. In ruil daarvoor zal je leuke en avontuurlijke momenten met haar beleven.

De mannelijke Boogschutter

De mannelijke Boogschutter wedt niet graag op één paard. Ze zoeken de spanning op en proberen meerdere vrouwen te versieren. Hun temperament mindert als ze de juiste vrouw vinden. Voor mannelijke Boogschutters is het belangrijk dat hun vrouw van spanning houdt.

Het is iemand die niet al te romantisch is, alhoewel hij zijn momenten kan hebben. Het is belangrijk hem het romantische niet te veel op te dringen. Het is iemand die niet graag over zijn gevoelens praat.

Werk

De Boogschutters durven op het vlak van werk gerust risico's nemen. De meeste Boogschutters zullen een beroep met veel verantwoordelijkheid proberen te vermijden. Zulke beroepen kosten namelijk veel vrije tijd. Aangezien ze houden van hun vrijheid, willen ze het liever niet opgeven.

Verder valt het op dat ze vooral van creatieve beroepen houden zoals bijvoorbeeld filosoof, acteur, schrijver, komiek, Ze zitten altijd boordevol ideeën en willen deze graag uiten.Doordat ze zo creatief zijn, hebben ze een hekel aan details en routine jobs.Ze hebben een job met uitdaging nodig. Onder druk kunnen ze namelijk het best presteren.

Een andere sterkte van mensen met het sterrenbeeld Boogschutter is het spreken voor een groep. Ze kunnen zeer goed een duidelijke uitleg geven en hun standpunt verdedigen. Een beroep zoals leerkracht kan dus zeer interessant zijn voor hen.

Tot slot zijn ze ook zeer geïnteresseerd in jobs waarin ze veel moeten reizen. Ze houden er namelijk van om nieuwe culturen en mensen te leren kennen.

Eigenschappen

Positief
 • Onafhankelijk
 • Enthousiast
 • Zorgzaam
 • Joviaal
 • Eerlijk

Negatief
 • Impulsief
 • Hypocriet
 • Veeleisend
 • Ongeduldig
 • Gulzig

Gezondheid

De Boogschutters zijn het meest vatbaar voor aandoeningen aan hun heupen. Ook zijn ze ook gevoeliger voor reuma en artrose. Ze houden nogal van sporten en de nodige risico's. Hierdoor belasten ze hun gewrichten meer dan anderen en kunnen er aandoeningen ontstaan.

Verder hebben de meeste Boogschutters een siliciumtekort. Hierdoor kunnen ze sneller last krijgen van een slechte huid of dof haar.
© 2018 - 2024 Matsieboy, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Sterrenbeeld Boogschutter (Sagittarius)De Boogschutter is een teken uit de astrologie. De horoscoop van de Boogschutter wijst vooral op de avontuurlijkheid en…
Sterrenbeeld en polariteitEen sterrenbeeld kan een bijbehorende positieve polariteit hebben of juist een negatieve polariteit. De Ram, Tweelingen,…
Is je huisdier geboren onder het sterrenbeeld Boogschutter?Is je huisdier geboren onder het sterrenbeeld Boogschutter?Het huisdier geboren onder het sterrenbeeld Boogschutter is een gelukkig huisdier dat zich lekker in zijn vel voelt als…
Welk sterrenbeeld past het best bij de Weegschaal?Welk sterrenbeeld past het best bij de Weegschaal?Personen met het sterrenbeeld Weegschaal hebben op relatievlak nood aan rustige activiteiten en intellectuele uitdaging.…

Sterrenbeeld Steenbok: karakter, liefde & werkSterrenbeeld Steenbok: karakter, liefde & werkHet sterrenbeeld Steenbok ben je als je tussen 21 december en 20 januari geboren bent. Het is een van de meest onafhanke…
Sterrenbeeld Schorpioen: liefde, werk & karakterSterrenbeeld Schorpioen: liefde, werk & karakterHet sterrenbeeld Schorpioen ben je als je tussen 23 oktober en 21 november geboren bent. Kenmerkend voor de Schorpioen i…
Bronnen en referenties
 • Inleidingsfoto: Peter-Lomas, Pixabay
 • Allesterrenbeelden. (sd). sterrenbeeld-boogschutter. Opgehaald van allesterrenbeelden: http://www.allesterrenbeelden.nl/sterrenbeeld-boogschutter/
 • Happyvibes. (sd). boogschutter. Opgehaald van happyvibes: http://www.happyvibes.be/astrologie/sterrenbeeld/boogschutter/
 • Horoscooptarot. (sd). sterrenbeeld-boogschutter. Opgehaald van horoscooptarot: https://www.horoscooptarot.nl/sterrenbeeld-boogschutter.html
Matsieboy (32 artikelen)
Laatste update: 23-06-2019
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Astrologie
Bronnen en referenties: 4
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.