Welk sterrenbeeld past het best bij de Weegschaal?

Welk sterrenbeeld past het best bij de Weegschaal? Personen met het sterrenbeeld Weegschaal hebben op relatievlak nood aan rustige activiteiten en intellectuele uitdaging. Verder vinden ze het ook belangrijk dat hun partner net zoals hen sociaal is. Echter aangezien de Weegschaal zich goed kan aanpassen aan verschillende situaties is het ook mogelijk om een relatie te beginnen met een partner die deze eigenschappen niet bezit. Het hangt er dan vooral van af of beide partners zich voldoende kunnen aanpassen aan elkaar. De beste match heeft de Weegschaal met het sterrenbeeld Waterman, Tweelingen en Boogschutter.

Beste matchen

Op het vlak van liefde ervaren personen met het sterrenbeeld Weegschaal de beste ervaring met het sterrenbeeld Waterman, Tweelingen en Boogschutter. Dit komt omdat er veel gelijkenissen zijn op het vlak van eigenschappen. Daarnaast kan het ook zijn dat de eigenschappen elkaar goed aanvullen.

Het sterrenbeeld Waterman en Weegschaal

Sociale gebeurtenissen

Zowel het sterrenbeeld Waterman als het sterrenbeeld Weegschaal houdt van sociale gebeurtenissen. Ze vinden het fijn als ze met mensen in contact komen. Wanneer deze twee sterrenbeelden in een relatie stappen, dan zal het een zeer sociaal koppel zijn dat met veel mensen contact legt.

Een hulp voor elkaar

Personen met sterrenbeeld Waterman kunnen nogal eens koppig uit de hoek komen. De Weegschaal is van nature een goede bemiddelaar en kan dit zonder problemen oplossen. De Weegschaal kan echter ook de hulp van de Waterman gebruiken. Wanneer personen met het sterrenbeeld Weegschaal twijfelen over hun beslissing, kan de Waterman inspringen en de Weegschaal helpen om een keuze te maken. Tot slot kan de van nature realistische Weegschaal ervoor zorgen dat de idealistische ideeën van de Waterman vorm krijgen. Personen met het sterrenbeeld Waterman hebben namelijk veel ideeën om de wereld te verbeteren. Soms zijn deze ideeën te abstract en moeilijk te verwezenlijken. Door de realistische kijk van de Weegschaal kan het idee, mits wat aanpassing worden gedaan, toch verwezenlijkt worden.

Intellectuele uitdaging en grootse projecten

Deze twee sterrenbeelden kunnen elkaar intellectueel perfect uitdagen. Door hun gemeenschappelijke interesses hebben ze altijd iets waarover ze kunnen praten. Ook kunnen ze samen nieuwe projecten opstarten. De Weegschaal kan een project makkelijk in gang duwen, maar heeft moeite om het volledig af te werken. Met de hulp van de Waterman kunnen ze samen hun oorspronkelijke idee of project afwerken.

Het sterrenbeeld Tweelingen en Weegschaal

Passie is het codewoord

Naast de match op intellectueel en sociaal vlak is er ook een enorme connectie op het vlak van passie. Zowel de Weegschaal als personen met het sterrenbeeld Tweelingen doen alles met volle overgaven. Ze zetten zich volledig in voor hun doel. Hierdoor kunnen ze perfect samenwerken aan wat ze voor ogen hebben.

Discussies en last-minutewijzigingen

Personen met het sterrenbeeld Weegschaal houden ervan om te praten over hun ideeën. Ook Tweelingen doen dat graag. Hierdoor kunnen ze duchtig discussiëren en elkaar intellectueel uitdagen. Iets wat beide sterrenbeelden aangenaam vinden. Verder is het kenmerkend voor de Weegschaal om de leiding te nemen in de relatie. Hierdoor zal het vooral de Weegschaal zijn die de eerste ideeën op de mat legt. De Tweelingen zijn hier blij om en houden ervan om over deze ideeën te praten.

Doordat zowel de Tweelingen als de Weegschaal zeer flexibel is, wordt er geen probleem gemaakt van last-minutewijzigingen. Dit komt hun relatie alleen maar ten goede. Enkel wanneer er te veel wijzigingen zijn, raken vooral de Tweelingen geïrriteerd.

Het sterrenbeeld Boogschutter en Weegschaal

Open communicatie

Deze twee sterrenbeelden voelen zich vooral op het vlak van emoties sterk aangetrokken tot elkaar. Sterrenbeelden Weegschaal en Boogschutter houden er niet van om over hun gevoelens te praten. Echter wanneer ze bij elkaar zijn, voelen ze een sterke band en durven ze meer uit hun schulp te komen.

De Boogschutter durft soms weleens impulsief te zijn en iets te zeggen zonder dat hij de bedoeling heeft om iemand te kwetsen. De Weegschaal kan hiervan aangedaan zijn, maar beide sterrenbeelden kunnen goed vergeven. Dit maakt hen een ideaal koppel.

Zowel de Boogschutter als de Weegschaal houden van luxe en schoonheid. Het spreekt voor zich dat ze elkaar hierin gevonden hebben. Verder zijn ze beiden van nature optimistisch en enthousiast.

Valkuil

De valkuil tussen de Weegschaal en de Boogschutter is dat de Boogschutter heel graag onafhankelijk wil zijn. Personen met dit sterrenbeeld houden van hun vrijheid. De Weegschaal kan hierdoor echter het gevoel krijgen dat hij geen betrouwbare en stabiele partner heeft. Dit zou nefast zijn voor de liefdesrelatie.

Een aansluitende valkuil is dat de Weegschaal graag vasthoudt aan zijn routine. De Boogschutter wil dit juist niet en wil nieuwe dingen verkennen. Communicatie is hier essentieel om te veel discussies te vermijden. Echter deze valkuil heeft ook een positieve kant. Doordat de Boogschutter zoveel nieuwe dingen wil doen, gaat de relatie nooit vervelen. Dit is iets wat de Weegschaal erg leuk vindt aan de Boogschutter.

De kans op een goede relatie

Het sterrenbeeld Weegschaal komt goed overeen met een andere Weegschaal of met een het sterrenbeeld Ram. Echter door bepaalde karaktereigenschappen van deze sterrenbeelden is het moeilijker om de perfecte relatie uit te bouwen, maar het is zeker niet onmogelijk.

Het sterrenbeeld Weegschaal en Weegschaal

Zelfde eigenschappen

Een relatie tussen twee Weegschalen kan heel goed werken. Ze houden beiden van luxe en willen graag samen oud worden. Alles wat ze doen in hun vrije tijd zullen ze waarschijnlijk samen doen. Dit zorgt ervoor dat ze op elkaar afgesteld zijn en naar elkaar toe groeien. Wanneer ze samen daten zullen ze eerder een rustige activiteit kiezen. Ze houden ervan om samen tot rust te komen en te genieten van de kleine dingen.

Een ander positief punt is dat ze beiden heel veel respect hebben voor hun partner. Door hun empathische vermogen zullen ze altijd proberen om tijdens discussies hun partner niet te kwetsen.

Valkuil

De valkuil in de relatie ligt vooral op het vlak van beslissingen nemen en discussies. Allereerst zijn er de beslissingen. Personen met het sterrenbeeld Weegschaal kunnen moeilijk beslissingen nemen. Wanneer ze een partner hebben die er ook moeite mee heeft, zullen ze zich onzeker voelen. Ze houden van een persoon die hen helpt om de knoop door te hakken.

Ten tweede zijn er de discussies. Wanneer er ruzie ontstaat voelt de Weegschaal zich ongemakkelijk. Personen met dit sterrenbeeld hebben dan ook de neiging om in te stemmen met wat de andere zegt om de vrede te bewaren. Op het eerste zicht is dit een goede manier om problemen op te lossen. Door er echter niet over te praten, blijven ze soms met een wrang gevoel achter. Dit is niet ideaal voor de relatie.

Het sterrenbeeld Ram en Weegschaal

Een sterk begin

Deze twee sterrenbeelden kunnen vooral in het begin een enorme sterke relatie opbouwen. Dit komt omdat ze goed overeenkomen op seksueel vlak. Verder zijn personen met het sterrenbeeld Ram meestal erg zeker van hun beslissing. De Weegschaal houdt hiervan, omdat hij zelf moeilijk beslissingen kan nemen.

Een ander pluspunt in deze relatie is dat deze twee sterrenbeelden elkaar aanvullen. De ram is geneigd om impulsief te zijn en snel met nieuwe projecten te starten. De Weegschaal is meestal de persoon die in deze relatie de rust bewaart en zo het overzicht behoudt.

Valkuil

Personen met het sterrenbeeld Ram kunnen erg koppig zijn. Dit is iets waar de Weegschaal moeilijker mee om kan gaan. Verder heeft de Ram ook voldoende complimentjes nodig. Ook hier zal de Weegschaal in het begin aan moeten wennen. De meeste Weegschalen zijn van nature erg charmant, maar ze zullen niet voortdurend complimentjes geven.

Het aanvullen van elkaars persoonlijkheid kan ook negatief uitdraaien. Het geeft aan dat er wel degelijk verschillen zijn en beide personen zullen zich moeten aanpassen aan elkaar. Wanneer zowel de Ram als De Weegschaal zich hebben aangepast, dan kan er een mooie relatie ontstaan.

Lees verder

© 2018 - 2024 Matsieboy, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Sterrenbeeld en polariteitEen sterrenbeeld kan een bijbehorende positieve polariteit hebben of juist een negatieve polariteit. De Ram, Tweelingen,…
Welke sterrenbeelden passen het best bij elkaar?Welke sterrenbeelden passen het best bij elkaar?Liefde en overeenkomsten hebben met iemand anders is iets waar iedereen naar streeft. Er wordt door bijna iedereen over…
Sterrenbeeld Weegschaal (Libra)Het sterrenbeeld Weegschaal is een teken in de astrologie dat geleid wordt door een oerdrang naar liefde en relatie, en…
Overeenkomsten tussen Weegschaal en WatermanOvereenkomsten tussen Weegschaal en WatermanWaterman kan met twee sterrentekens een prima relatie uitbouwen. Naast Tweelingen, is Weegschaal de perfecte match. Wie…

Welk sterrenbeeld past het best bij de Schorpioen?Welk sterrenbeeld past het best bij de Schorpioen?Personen met het sterrenbeeld Schorpioen hebben op relatievlak behoefte aan een partner die loyaal is en zijn liefde uit…
De kenmerken van de huidige generaties volgens de astrologieDe kenmerken van de huidige generaties volgens de astrologieMensen die geboren zijn in bepaalde opeenvolgende jaren lijken veel gemeen te hebben en hebben een gezamenlijke invloed…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: Peter-Lomas, Pixabay (bewerkt)
  • http://www.astrologycompanion.com/libra-compatibility/
  • https://www.astrology.com/love/compatibility/sagittarius-libra.html
  • https://www.astrology.com/love/compatibility/libra-aquarius.html
  • https://www.astrology.com/love/compatibility/libra-aries.html
Matsieboy (32 artikelen)
Gepubliceerd: 21-08-2018
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Astrologie
Bronnen en referenties: 5
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.