Sterrenbeeld Weegschaal: karakter, liefde, werk & gezondheid

Sterrenbeeld Weegschaal: karakter, liefde, werk & gezondheid Het sterrenbeeld Weegschaal ben je als je tussen 23 september en 22 oktober geboren bent. Personen met het sterrenbeeld Weegschaal vallen meteen op door een aantal typische kenmerken. Vooral op het vlak van beslissingen nemen hebben ze het moeilijk. Door al deze twijfels zijn ze vaak aan het piekeren. Verder komt ook stress veel voor bij dit sterrenbeeld. Het is dus voor de Weegschaal belangrijk om tijdig tot rust te komen. Indien dit niet tijdig gebeurt, verandert hun blije persoonlijkheid in een knorrig karakter.

Persoonlijkheid van het sterrenbeeld Weegschaal

Twijfels staan bij personen met het sterrenbeeld Weegschaal centraal. Het is voor deze mensen zeer moeilijk om een beslissing te nemen. Dit komt omdat ze veel nadenken en voortdurend afwegingen maken tussen de voor- en nadelen. Dat is niet slecht, want na het nemen van een beslissing is zijn weegschalen in staat om grondig uit te leggen waarom ze die keuze hebben gemaakt. Doordat de weegschalen zoveel nadenken is het de ideale bemiddelaar tijdens ruzies. Hierbij probeert de Weegschaal zich in te leven in alle standpunten en wegen ze de voor- en nadelen af. Andere mensen appreciëren het dat de Weegschaal rekening houdt met hun standpunt.

Er zijn ook nadelen verbonden aan al dat denken. Doordat er zoveel wordt nagedacht, is er enorm veel twijfel. Het nemen van een beslissing duurt dan ook erg lang. Wanneer er echter een beslissing is genomen, gaat de Weegschaal daar voor de volle 100% voor. Ook dit is niet altijd voordelig. Soms is de Weegschaal iets te enthousiast en zijn de inspanningen te zwaar. Hierdoor wordt het lichaam helemaal uitgeput. Het is dus belangrijk dat er op tijd gerust wordt. Indien dit niet gebeurt, dan zal de normaal vriendelijke Weegschaal een norse persoonlijkheid worden.

Mensen met het sterrenbeeld Weegschaal houden van schoonheid en luxe. Het is voor hen erg belangrijk dat ze kwaliteitsvol leven. Wanneer ze bijvoorbeeld een nieuwe horloge voor zichzelf bestellen, zijn ze bereid om iets meer geld op tafel te leggen. Verder zal de Weegschaal een vieze plaats altijd proberen te vermijden. Het zijn mensen die het graag netjes houden.

De Weegschaal in liefdesrelaties

De Weegschaal heeft meestal veel charme. Hierdoor heeft hij zeker geen gebrek aan belangstelling van de andere sekse. De Weegschaal houdt van liefde en vooral van het spel. Iemand veroveren staat centraal. Het is hierbij belangrijk dat de Weegschaal genoeg uitgedaagd wordt. Ook al houdt de Weegschaal ervan om iemand te veroveren, hij is niet graag alleen. Hij verlangt naar een stabiele relatie met de juiste partner.

De juiste partner is voor de Weegschaal iemand die voldoende afwisseling biedt. Het moet een persoon vol verrassingen zijn. Wanneer dat niet het geval is dan zal de Weegschaal zich snel vervelen. De typische Weegschaal stelt zeer hogen eisen op relatievlak. Het is belangrijk dat aan al zijn punten worden voldaan, anders zal hij beginnen te twijfelen. De hoge eisen zorgen bij de Weegschaal dikwijls voor moeilijke keuzes en teleurstellingen op het vlak van liefde.

Vrouwelijke Weegschaal
Een Weegschaal vindt de omgeving en complimentjes zeer belangrijk. Vooral de vrouwelijke weegschalen zijn hier gevoelig voor. De omgeving moet chique en comfortabel zijn. Voor een Weegschaal is luxe namelijk heel belangrijk. Naast Luxe zijn zoals al eerder gezegd ook complimenten nodig om het hart van een vrouwelijke Weegschaal te veroveren. Op deze manier zal ze geïnteresseerd blijven. Ook als je al in een relatie bent met een vrouwelijke Weegschaal is het zeker een aanrader om, naast de complimenten, ook romantisch te zijn. Zo kan je bijvoorbeeld eens een cadeautje voor haar kopen wanneer het niet nodig is. Ze zal zich speciaal voelen en er vrolijk van worden.

Mannelijke Weegschaal
De mannelijke weegschalen kunnen zeer goed met vrouwen overweg. Dit komt door hun charmes en empathie. Een Weegschaal kan zich namelijk goed inleven in een andere persoon. Het gezegde de liefde van de man gaat door de maag komt hier echt tot uiting. De mannelijke Weegschaal houdt van een lekkere maaltijd. Verder vindt hij het belangrijk dat iemand durft te ondernemen. Een Weegschaal kan namelijk moeilijk beslissingen nemen. Het is belangrijk voor hem dat hij iemand heeft om hem hierbij te helpen.

De Weegschaal op werkvlak

De Weegschaal houdt zoals al eerder gezegd van schoonheid. Hierdoor is een artistiek beroep ideaal. Denk maar aan architect, mode, reclame, Werken in teamverband is voor de Weegschaal een eitje. Zijn vermogen om zich in te leven in anderen zorgt ervoor dat hij de ideale communicatiepartner is. Het maakt hierbij niet uit of de Weegschaal een leidinggevende of een ondergeschikte rol heeft. Verder zijn ook beroepen met een rekenkundig inzicht aan te raden (vliegtuigbouw, scheepsbouw, ).

Heel belangrijk is dat het werk van de Weegschaal afwisselend is. Indien dit niet het geval is, dan zal er snel verveling optreden. Wanneer er verveling optreedt, zal de Weegschaal een nonchalante houding aannemen. Hierdoor zal hij zijn taken niet meer perfect uitvoeren.

De Weegschaal en zijn gezondheid

Nieren

De Weegschaal zijn zwakke punt zijn de nieren. Het is voor hem dus belangrijk om veel te drinken (vooral water). Verder kan ook het voortdurend wikken en wegen enorm belastend zijn. Hij raakt als het ware 'verstopt'. Ook hier kan water ervoor zorgen dat hij deze 'verstopping' doorspoelt.

Rust

Wanneer de Weegschaal ergens voor gaat, dan geeft hij zich helemaal. Hierdoor is het aan te raden om geregeld te rusten. Zo kan hij voorkomen dat zijn lichaam te veel wordt uitgeput.

Lees verder

© 2017 - 2021 Matsieboy, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Sterrenbeeld Weegschaal (Libra)Het sterrenbeeld Weegschaal is een teken in de astrologie dat geleid wordt door een oerdrang naar liefde en relatie, en…
Sterrenbeeld en polariteitEen sterrenbeeld kan een bijbehorende positieve polariteit hebben of juist een negatieve polariteit. De Ram, Tweelingen,…
Overeenkomsten tussen Weegschaal en WatermanOvereenkomsten tussen Weegschaal en WatermanWaterman kan met twee sterrentekens een prima relatie uitbouwen. Naast Tweelingen, is Weegschaal de perfecte match. Wie…
Is je huisdier geboren onder het sterrenbeeld Weegschaal?Is je huisdier geboren onder het sterrenbeeld Weegschaal?Met een Weegschaal-huisdier zit je goed. Hij is trouw en zindelijk en houdt van mensen. Toch heeft hij behoefte aan leid…

Sterrenbeeld Kreeft: karakter, liefde, werk & gezondheidSterrenbeeld Kreeft: karakter, liefde, werk & gezondheidPersonen met het sterrenbeeld Kreeft zijn geboren tussen 22 juni en 22 juli. De Kreeft is een echt gevoelsmens. Deze gev…
Het sterrenbeeld Maagd: eigenschappen en karaktertrekkenHet sterrenbeeld Maagd: eigenschappen en karaktertrekkenMaagden streven ernaar de pure expressie van hun ideaal in hun geest, lichaam en in het zakendoen te integreren. Als ze…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: Peter-Lomas, Pixabay
  • Leen. (2015, September 24). lifestyle/seks-relaties/zo-verleid-je-een-mannelijke-weegschaal.html/. Opgehaald van www.ja.be: http://www.ja.be/lifestyle/seks-relaties/zo-verleid-je-een-mannelijke-weegschaal.html/5
  • Maan, V. O. (2016). Weegschaal. Noorderwijkhout.
  • Michael. (2017). sterrenbeeld-weegschaal. Opgehaald van /www.mindfulmommy.nl: http://www.mindfulmommy.nl/sterrenbeeld-weegschaal.html
  • Sterrenbeeld-weegschaal. (sd). Opgehaald van www.allesterrenbeelden.nl/: http://www.allesterrenbeelden.nl/sterrenbeeld-weegschaal/
Matsieboy (32 artikelen)
Laatste update: 18-07-2018
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Astrologie
Bronnen en referenties: 5
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.