Het sterrenbeeld Maagd: eigenschappen en karaktertrekken

Het sterrenbeeld Maagd: eigenschappen en karaktertrekken Maagden streven ernaar de pure expressie van hun ideaal in hun geest, lichaam en in het zakendoen te integreren. Als ze onzuiverheden ontdekken zullen ze die proberen te elimineren. Onzuiverheden zijn het begin van ordeloosheid, ongeluk en rusteloosheid. De Maagd voelt zich geroepen zich van alle onzuiverheden te ontdoen en enkel datgene te behouden wat de geest en het lichaam kan gebruiken en opnemen.

De heerser

Het geheim van een goede gezondheid hoef je niet ver te zoeken: 90 procent van de kunst van het geestelijk en lichamelijk evenwicht is het behoud van een zuivere geest, een zuiver lichaam en zuivere emoties. Als je meer onzuiverheden voortbrengt dan je geest en je lichaam kunnen verwerken zal je ziek worden. Het is dus niet te verwonderen dat Maagden prima dokters, genezers, verplegers en diëtisten zijn.

Ze hebben een natuurlijke gave om voor een goede gezondheid te zorgen, omdat ze er zich bewust van zijn dat een goede gezondheid meer is dan het fysieke aspect alleen. Op alle vlakken moet je weten dat je enkel succesvol kan zijn als je zo zuiver mogelijk leeft. De dingen waaraan je werkt moeten dus afgeschermd worden van ongunstige elementen die je project kunnen ondermijnen. Het geheim van de Maagd is haar prima analytisch vermogen

Men kan het over haar verlangen naar perfectie en haar haast overdreven oog voor detail hebben, maar dat verklaart niet alles. Al haar kwaliteiten komen voort uit haar tomeloze drang naar zuiverheid en perfectie. Een wereld zonder Maagden zou al eeuwen zijn teloorgegaan.

Gebreken

Een gebrek is in feite een deugd die binnenstebuiten werd gekeerd, slecht toegepast of in foute context gebruikt. De zogenaamde gebreken van de Maagd zijn afkomstig van hun intrinsieke deugden. Hun analytisch vermogen dat kan worden gebruikt in de geneeskunde of om de wereld vooruit te helpen, wordt soms verkeerd gebruikt ten nadele van de mens.

Haar kritische zin, die ten goede zou kunnen worden aangewend om een strategie of een voorstel te verbeteren, wordt soms gebruikt om te schaden of te kwetsen. Haar verlangen naar perfectie kan tot zorgen leiden of een gebrek aan vertrouwen. Haar aangeboren bescheidenheid kan tot zelfverloochening en zelfvernedering leiden. Als Maagden negatief beginnen te denken kunnen ze bijzonder kritisch voor zichzelf worden en aldus het zaad van zelfvernietiging zaaien.

Over de Maagd

De Maagd is het zesde teken van de dierenriem. Het loopt van eind september tot eind oktober. In verschillende mythische verhalen verpersoonlijkt de Maagd de godin van de eerlijkheid. Maagden worden wel eens op de korrel genomen omdat ze zo kieskeurig en ernstig zijn, maar hun zoektocht naar het kleinste detail heeft een duidelijke bedoeling: anderen helpen en van dienst zijn. Maagden, meer dan welk sterrenteken ook, zijn geboren om zich voor anderen in te zetten en daar scheppen ze een immens plezier in.

Maagden zijn voor elke baan geknipt omdat ze hard werken, systematisch ageren en scherpzinnig uit de hoek komen. Ze zijn extreem intelligent, bescheiden en vriendelijk. Sommigen vinden hen zelfs bedeesd. Ze mogen met recht en reden als analist, perfectionist en pessimist worden geboekstaafd, maar ze zijn vaak depressief. Ze hebben hun eigen normen en waarden en een aparte kijk op de dingen. Maagden zijn heel netjes en verzorgd en buitengewoon vriendelijk.

Maagden spelen altijd op safe in het leven. Ze nemen niet graag risico’s. Ze zijn stabiel van aard. Ze houden niet van verandering in hun dagelijkse routine. Ze zijn heel toegewijd en trouw in hun relaties. Eens ze zich voor iemand engageren, zullen ze zich uitsloven om hun beloftes na te komen.

Maagden hechten veel belang aan hun waardigheid en trots. Ze proberen altijd iets nieuws te leren. Ook gezondheid en fitheid zijn essentieel. Het zijn goede zielen met veel charme. Daartegenover staat hun verlegenheid. Ze beschikken niet over de capaciteiten om mensen samen te brengen. Een vrouwelijke Maagd is voorzichtig en een voorbeeldige huismoeder. Maagden zijn efficiënt en werklustig. Het is uitzonderlijk dat ze carrière op ethiek laten voorgaan. Maagden zijn ethische personen.

Basiskenmerken van de Maagd

In de liefde

Als je analyst of criticus bent heb je gezien je aard je gezichtsveld vernauwd. Je bekijkt altijd een deel in plaats van het geheel. Dit kan tot bekrompenheid leiden. Maagden houden niet van zo’n type. Ze houden van partners die breeddenkend zijn, over diepgang en visie beschikken. Ze vinden dat belangrijk omdat het hen er soms zelf aan ontbreekt.

Maagden zijn perfectionist in de liefde net zoals in andere aspecten van het leven. Ze hebben nood aan een partner die tolerant, open van geest en meegaand is. Als je verliefd bent op een Maagd, verlies je tijd dan niet aan onpraktische romantische ondernemingen. Doe praktische en nuttige dingen voor hem of haar. Dat zal gewaardeerd worden en je zal gelijkaardige dingen terugkrijgen, want Maagden betonen hun liefde met pragmatische en nuttige gestes. Voel je dan ook niet gefrustreerd als je Maagd-partner niet van ’s morgens tot ’s avonds zegt dat zij van je houdt.

Maagden zullen hun liefde betuigen op een praktische manier. Ze zullen altijd voor je klaar staan. Ze zullen zich interesseren voor je gezondheid en je financies. Ze zullen de waterleiding of je kapotte broodrooster herstellen. Maagden geven de voorkeur aan zulke acties en stellen die boven het schenken van bloemen, pralines of Valentijnskaarten.

Op liefdesgebied zijn Maagden niet bepaald passioneel of spontaan. Als je op een Maagd verliefd bent, neem dat dan niet persoonlijk. Het betekent niet dat je niet aantrekkelijk genoeg bent of dat je partner niet van je houdt. Zo zijn Maagden nu eenmaal. Wat hun ontbreekt aan passie compenseren ze met toewijding en loyaliteit.

Haar financiën

Maagden hebben een persoonlijkheid die welstand in zich draagt. Ze zijn harde werkers, vlijtig, efficiënt, ordelijk, spaarzaam, productief en gedreven om te dienen. Een verstandige Maagd is de droom van elke werkgever. Maar zolang ze niet beschikt over de sociale vaardigheden van de Weegschaal, zal ze haar financieel potentieel nooit kunnen verzilveren.

Zuiverheid en perfectionisme zijn verleidelijke kwaliteiten voor anderen als ze correct en op een stijlvolle manier worden benut. Wrijvingen in menselijke relaties kunnen destructief zijn, niet alleen in iemands favoriete projecten, maar onrechtstreeks ook voor zijn geldbuidel. Maagden zijn geïnteresseerd in financiële zekerheid. Als harde werkers kennen ze de echte waarde van geld. Ze vinden het niet leuk om met hun geld risico’s te nemen. Ze verkiezen om voor hun oude dag of slechtere tijden te sparen.

De maagd investeert op een berekende manier zonder veel risico te nemen. Deze investeringen en besparingen pakken meestal goed uit en zorgen voor de financiële zekerheid die ze zoeken. De rijke en ook de minder rijke Maagden vinden het fijn om vrienden in nood te helpen.

Carrière en publiek imago

De Maagd haalt het meeste uit haar mogelijkheden als ze anderen kan overtuigen van haar talenten. Om haar ideeën nog beter over te brengen, moet de Maagd haar mondelinge vaardigheden verbeteren en minder vooringenomen communiceren.

Maagden kijken op naar taalvaardige personen zoals leraars bijvoorbeeld. Ze houden van vlot communicerende bazen. Ze zullen een overste echter niet respecteren als die intellectueel niet hun gelijke is, onafgezien van zijn welstand en zijn macht. Maagden willen graag als goed opgevoede en intellectuele personen beschouwd worden. Hun natuurlijke bescheidenheid staat hun grote ambities om naam en faam te verwerven vaak in de weg.

Maagden zouden meer moeten investeren in het promoten van zichzelf als ze carrière willen maken. Ze zouden zichzelf even hard moeten aanporren als ze doen om anderen in hun ambities te steunen.

Op het werk is de Maagd constant bezig. Zij is bereid om het even welke opdracht te aanvaarden om haar uiteindelijke doel van financiële zekerheid te bereiken. Zij verandert mogelijk ettelijke keren van baan gedurende haar professionele leven tot zij de baan van haar dromen heeft gevonden. Zij werkt prima samen met collega’s, is nooit te moe om aan de slag te gaan en ontloopt nooit haar verantwoordelijkheid.

Het leven van de Maagd

Het ligt voor de hand dat het huis van de Maagd kraaknet en ordelijk is. Alles staat op de juiste plaats en niets mag verplaatst worden! Huiselijk geluk kan de Maagd slechts vinden als ze zich helemaal kan ontspannen, haar partner en de kinderen meer vrijheid kan gunnen en meer openheid van geest kan betonen.

Familieleden hoeven niet onder de microscoop worden geanalyseerd. Het zijn individuele personen met een eigen persoonlijkheid en kwaliteiten.

De Maagd is een prima gastvrouw/-heer en voelt zich goed als ze familieleden en vrienden hartelijk mag onthalen of onderhouden tijdens feestjes en familiebijeenkomsten. Zij houdt van kinderen, maar is streng voor hen omdat zij hen een goede opvoeding wil geven waarin familiewaarden en respect voor anderen centraal staan.

Wat bepaalt de Maagd?

De Maagd is natuurlijk het symbool van puurheid en onschuld. Ze is niet naïef, maar zuiver. Maagdelijk staat synoniem met ongerept, onbedorven, onaangeroerd, onbezoedeld. Het straalt dezelfde rust uit als maagdelijk wit.
 • Element van de Maagd: aarde
 • Haar overheersende planeet: Mercurius
 • Haar carrièreplaneet: Mercurius
 • Haar liefdesplaneet: Neptunus
 • Haar geldplaneet: Venus
 • Haar planeet van gezondheid en werk: Uranus
 • Haar planeet van huiselijk en familiaal leven: Jupiter

De kleuren en kwaliteiten van de Maagd

Ook kleuren en kwaliteiten zijn van belang voor ieders persoonlijkheid:
 • Kleuren van de Maagd: bruine en groene tinten, aardse kleuren, oker, geel, oranje
 • Kleur die de Maagd energie geeft: jadegroen
 • Kleur die voor de Maagd liefde, romantiek en sociale harmonie symboliseert: turkoois
 • Noodzakelijke kwaliteit voor het evenwicht van de Maagd: een breder perspectief
 • Haar sterkste kwaliteiten: geestelijke behendigheid, analytisch vermogen, zin voor detail, geneeskundige krachten
 • Haar diepste behoeftes: om nuttig en productief te zijn
 • De dingen die zij moet vermijden: negatieve kritiek

Wat heeft nog invloed op het karakter van de Maagd?

Ten slotte zijn er nog een aantal elementen die het karakter van de Maagd bepalen:
 • Haar geluksnummers: 3, 4, 8, 10, 33
 • Haar beste dag: woensdag
 • Haar edelstenen: agaat
 • Haar metalen: platinum
 • Haar geuren: seringen, lelietje-van-dalen, hars, lavendel
 • Haar houtsoort: es
 • Haar bloem: klaver
 • Haar dier: ekster
 • Haar stof: lijnwaad

P.S. Dit artikel is een vertaling uit het Engels van horoscopes-love.eu
© 2017 - 2023 Vosje, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
De Maagd of VirgoDe Twaalf tekens van de Dierenriem. Ik ben een Maagd, dat wil zeggen op het moment van jouw geboorte stond de Zon in het…
Sterrenbeeld Maagd (Virgo)Het sterrenbeeld Maagd is van toepassing op mensen die geboren zijn van 23 augustus tot en met 22 september. De Latijnse…
Overeenkomsten tussen Maagd en SchorpioenOvereenkomsten tussen Maagd en SchorpioenMaagd en Schorpioen zijn twee sterrentekens die zich aan de tegenovergestelde kant van de dierenriem bevinden. Daardoor…
Overeenkomsten tussen Maagd en WatermanOvereenkomsten tussen Maagd en WatermanDe combinatie Maagd-Waterman is niet meteen de meest voor de hand liggende, aangezien deze sterrentekens elkaars volkome…

Sterrenbeeld Weegschaal: karakter, liefde, werk & gezondheidSterrenbeeld Weegschaal: karakter, liefde, werk & gezondheidHet sterrenbeeld Weegschaal ben je als je tussen 23 september en 22 oktober geboren bent. Personen met het sterrenbeeld…
Het sterrenbeeld Leeuw: eigenschappen en karaktertrekkenHet sterrenbeeld Leeuw: eigenschappen en karaktertrekkenEen vorst heerst niet door zijn voorbeeld (zoals de Ram) noch door consensus (zoals de Boogschutter en de Waterman), maa…
Bronnen en referenties
 • Inleidingsfoto: Peter-Lomas, Pixabay
 • Horoscopes-love.eu/12-zodiac-signs/virgo
Vosje (460 artikelen)
Gepubliceerd: 18-08-2017
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Astrologie
Bronnen en referenties: 2
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.