Het sterrenbeeld Leeuw: eigenschappen en karaktertrekken

Het sterrenbeeld Leeuw: eigenschappen en karaktertrekken Een vorst heerst niet door zijn voorbeeld (zoals de Ram) noch door consensus (zoals de Boogschutter en de Waterman), maar door zijn persoonlijke wil. Zijn wil is wet. Zijn persoonlijke smaak wordt door al zijn onderdanen overgenomen. Een vorst staat boven het leven. Zo wil de Leeuw zich voordoen. Als je de wil van de Leeuw wil betwisten kom je in de problemen. Hij of zij beschouwt dat als een persoonlijke belediging, een vernedering.

De heerser

De Leeuw zal je aan het verstand brengen dat zijn wil gezag uitstraalt en als je die negeert het een vorm van vernedering en respectloosheid inhoudt. Een Leeuw is koning of koningin binnen zijn persoonlijke domein. Ondergeschikten, zoals vrienden en familie, zijn loyale en trouwe onderdanen. De Leeuw heerst met welwillende gratie en in het belang van anderen. Hij is altijd dominant aanwezig. Hij heeft een krachtdadige persoonlijkheid.

Leeuwen trekken altijd de aandacht bij sociale activiteiten. Ze schitteren omdat ze de ster in hun domein zijn. Leeuwen voelen aan dat ze, zoals de zon, geboren zijn om te schijnen en heersen. Ze voelen aan dat ze over privileges en koninklijke prerogatieven beschikken en de meeste Leeuwen bereiken die status ook tot op zekere hoogte.

De natuurlijke machthebber

De zon dirigeert dit sterrenbeeld en als je aan zonneschijn denkt is het bijzonder moeilijk om zich zwaarmoedig of depressief te voelen. Ergens is het licht van de zon volkomen tegengesteld aan ziekte of apathie. Leeuwen houden van het leven. Ze amuseren zich ook heel graag. Ze houden van kunst, muziek, toneel en allerlei soorten van vermaak, omdat het vreugde aan het leven brengt.

Als je de Leeuw, ook voor zijn bestwil, probeert van zijn pleziertjes als goed eten, drinken en vermaak te onthouden, loop je het risico dat je hem zijn levensvreugde ontneemt. Voor hem is leven zonder plezier onmogelijk.

De Leeuw verpersoonlijkt het menselijk verlangen naar macht. Maar macht op zichzelf - ongeacht wat mensen erover beweren - is goed noch slecht. Alleen als macht misbruikt wordt, wordt het kwaadaardig. Zonder macht kunnen goede dingen ook niet tot stand komen. De Leeuw is zich daar maar al te goed van bewust en is daarom zo bijzonder geschikt om macht naar zich toe te trekken. Van alle tekens doet hij dit op de natuurlijkste wijze.

De Steenbok, het andere machtsteken binnen de dierenriem, is een veel betere manager en administrator dan de Leeuw. Maar de Leeuw overklast de Steenbok op het vlak van elegantie en aanwezigheid. De Leeuw houdt van macht, terwijl de Steenbok de macht naar zich toetrekt uit plichtsbesef.

Over de Leeuw

De Leeuw is het vijfde astrologische sterrenteken. Leeuwen zijn vaak uitermate vrijgevig en hulpvaardig. Ze zijn een kei in de keuken. Zij houden ervan om dure en extravagante geschenken te kopen. Leeuwen willen altijd het beste in het leven. Ook willen ze hetzelfde bereiken voor alle mensen die ze liefhebben. Ze streven naar een goed en luxueus leven.

Leeuwen zijn heel vriendelijk en liefdevol. Ze worden gewoonlijk geboren met leiderskwaliteiten. Ze zijn humeurig, maar toch positief ingesteld. De Leeuwen die te weinig aandacht en liefde krijgen kunnen eronderdoor gaan en depressief worden. Ze zijn overgevoelig. Als iemand hen plaagt, meer in het bijzonder over hun trots, dan beginnen ze te piekeren en te tobben. Maar anderzijds willen ze zwarte gedachten zo snel mogelijk bannen. Leeuwen worden snel boos maar vergeven even snel.

Leeuwen zijn bijzonder creatief, ambitieus, onafhankelijk en blaken van het zelfvertrouwen. Ze neigen naar het arrogante en hebben een sterke wil. Ze houden van de geneugtes van het leven en staan graag in de belangstelling. Ze helpen anderen graag. Hun spontane persoonlijkheid maakt hen uniek. Ze houden niet van onbetrouwbare personen.

Dwang en vijandschap zijn woorden die niet in hun woordenboek staan, maar ze verdragen niet dat anderen zich met hun zaken bemoeien. Ze hebben een hekel aan saaiheid en verveling.

Het merendeel van de Leeuwen is energiek en sportief. Ze kikken op fysieke uitdagingen. Daarom zijn het atletische types. Ze houden van veel eten en drinken.

Ze zijn uitermate romantisch. Eens ze in een serieuze relatie stappen zijn ze doorgaans loyaal, toegewijd, vrijgevig en trouw. Het leven met een Leeuw is aangenaam en je verveelt je geen ogenblik, omdat hij van elk moment wil genieten. Hij houdt ervan zijn gevoelens voor zijn partner te uiten.

Basiskenmerken van de Leeuw

In de liefde

Doorgaans wil een Leeuw niet trouwen. Voor hem is een relatie er enkel om te genieten. Als dat niet meer het geval is wil hij de relatie verbreken. Hij wil zich altijd vrij voelen om een relatie te beoordelen. Dat is de reden waarom een Leeuw wel een liefdesrelatie wil maar geen verbintenis.

Als de Leeuw in het huwelijksbootje stapt is hij trouw, ook al trouwen sommige Leeuwen meer dan één keer. Als je verliefd wordt op een Leeuw moet je hem tonen dat je het goed met hem meent: maak reizen, ga naar casino’s en clubs, naar het theater, naar de disco. Ga vaak met hem op restaurant, want hij is er dol op. Het is duur maar zeker de moeite waard, want je zal volop genieten. Leeuwen hebben doorgaans een actief liefdesleven en tonen graag hun gevoelens.

Ze vinden het fijn tijd door te brengen met andere optimistische levensgenieters, maar bloeien op als ze een relatie aangaan met een ernstige, intelligente en onconventionele persoon. De partner van een Leeuw is vaak meer politiek en sociaal gericht dan hij of zij en vooral libertair. Als je trouwt met een Leeuw zal het een levenslange opdracht zijn om het vrijheidsstreven van je partner onder controle te houden en ervoor zorg te dragen dat hij je niet in de hoek drumt.

Waterman bevindt zich aan het begin van het zevende (liefdes)huis van de Leeuw. Als de Leeuw zijn liefde helemaal wil beleven en zijn sociaal potentieel maximaal wil benutten moet hij het meer egalitaire perspectief tegenover de medemens van de Waterman overnemen. Dat is geen makkelijke opdracht omdat een leider enkel zijn equivalent bij een andere leider vindt. Het is goed om koninklijke allure tentoon te spreiden, maar je moet wel de nobele kant bij anderen kunnen waarderen.

Zijn financiën

Leeuwen zijn goede leiders maar niet noodzakelijk goede managers. Ze zijn beter in het beheersen van het grote plaatje dan de kleinste details van het zakendoen. Als ze goede managers in dienst nemen kunnen ze uitzonderlijke directeurs zijn. Ze hebben een visie en zitten boordevol creativiteit. Leeuwen houden van welstand omdat het hun veel plezier verschaft. Ze houden van een weelderige levensstijl, van pracht en praal.

Zelfs al hebben ze er de middelen niet toe, gedragen ze zich alsof ze die wel hebben. Daarom steken velen zich in de schulden en hebben ze het moeilijk om het hoofd boven water te houden.

Net zoals Vissen is de Leeuw uitermate vrijgevig. Vaak wil hij welstand verwerven zodat hij anderen op economisch vlak dienstbaar kan zijn. Welstand kan worden gebruikt om banen te scheppen en het algemene welzijn van mensen rondom hem te verbeteren. Daarom is welstand voor de Leeuw een kostbaar goed. Van welstand moet maximaal gebruikt gemaakt worden. Geld mag niet opgepot worden maar moet rollen. Leeuwen kunnen dus roekeloos met geld omgaan.

Het teken van de Maagd bij het begin van het tweede huis van de Leeuw - financiën - houdt in dat hij de eigenschappen van de Maagd, zoals doorzicht en ordelijkheid, op het vlak van financiën tot de zijne moet maken. Hij moet leren de finesses met betrekking tot geldzaken onder de knie te krijgen of mensen aan te werven die dit voor hem doen. Hij moet zijn uitgaven op een meer verantwoorde manier leren beheren. Leeuwen raken in paniek als ze financieel onder druk komen te staan. Toch kunnen deze financiële spanningen Leeuwen tot creatieve oplossingen aanzetten.

De Leeuw vindt het fijn dat vrienden en familieleden er zich van bewust zijn dat ze voor financiële hulp op hem kunnen rekenen. Hij heeft er geen bezwaar tegen om geld te lenen, maar hij draagt er wel zorg voor dat er van hem geen misbruik wordt gemaakt. Vanop zijn ‘koninklijke troon’ vindt hij het fijn om vrienden en familie cadeaus te geven en van de blijheid te genieten die deze giften teweegbrengen. De Leeuw houdt ervan te speculeren en als de goden hem gunstig gezind zijn heeft hij ook de nodige dosis geluk.

Carrière en publiek imago

Een Leeuw houdt van welstand omdat het in onze huidige maatschappij met macht wordt vereenzelvigd. Als hij rijkdom verwerft wil hij graag een groot huis bezitten met een landgoed en dieren. Op het vlak van werk voelt hij zich het best als hij aan de touwtjes trekt en een leidende positie inneemt.

Leeuwen zijn goed in het nemen van beslissingen op hoog niveau, maar ze verkiezen de uitvoering aan anderen over te laten. Ze worden gerespecteerd door hun collega’s en ondergeschikten, voornamelijk omdat ze begrip opbrengen voor de situatie van anderen. Leeuwen streven altijd naar de hoogste posities, zelfs al moeten ze daarvoor helemaal aan de basis beginnen en hard werken om zich op te werken. Het is kenmerkend voor zo’n charismatisch sterrenteken dat ze altijd hogerop willen.

Anderzijds heeft de Leeuw er een hekel aan om zich in een ondergeschikte positie te bevinden en te moeten uitvoeren wat anderen hem gebieden. Dat is de hoofdreden waarom hij absoluut de top wil bereiken zodat hij zélf zijn wil kan opleggen. Een Leeuw twijfelt nooit aan zijn succes en doet er alles aan om dat zo snel mogelijk te bereiken.

Een andere eigenschap waarover hij beschikt is dat hij - zoals alle goede leiders - nooit probeert misbruik te maken van zijn macht of zijn succes. Als hij het wel doet is het buiten zijn wil.

Gewoonlijk vindt de Leeuw het fijn om zijn welstand en succes met anderen te delen. Hij wil dat anderen hem zien als een hardwerkende en gerespecteerde persoon, en dat is hij ook. Hij is in staat om grootse dingen te verwezenlijken. Maar diep in zichzelf is hij een speelvogel.

Het leven van de Leeuw

Hoewel Leeuwen entertainers zijn omdat ze van mensen houden, is dat soms aanstellerij. Enkel de weinige ware vrienden krijgen de echte Leeuw in het dagelijkse leven te zien. Voor de Leeuw is zijn thuis de plaats waar hij zich goed voelt, zichzelf kan ontspannen en uitleven, zijn geheime, privépaleis.

Leeuwen spenderen graag hun geld, houden wel eens grote sier en maken graag plezier. Ze houden van de modernste wooninrichtingen, de hipste kledij en allerlei gadgets. Ze zijn de koningen van de exquise smaak.

De Leeuw is uitermate loyaal tegenover zijn gezin en familie en verwacht hetzelfde van hen. Hij is dol op zijn kinderen en moet oppassen dat hij hen niet te veel verwent. Hij haalt zijn familieleden soms zo hard aan dat hij de neiging heeft hen te verstikken. Hij vergeet soms dat ze ook de behoefte hebben aan een vrij en onafhankelijk leven. Het ligt nu eenmaal in zijn karakter, maar hij moet zijn dominerende, bazige persoonlijkheid in zijn privé-omgeving beter in bedwang proberen te houden.

Wat bepaalt de Leeuw?

Als je aan een Leeuw denkt, denk dan aan adel. Zo krijg je een idee van zijn persoonlijkheid en hoe hij zich gedraagt. Uiteraard zijn er ook Leeuwen die, om allerlei redenen, niet aan dit beeld beantwoorden, maar er toch graag mee zouden vereenzelvigd worden.
 • Element van de Leeuw: vuur
 • Zijn overheersende planeet: de zon
 • Zijn carrièreplaneet: Venus
 • Zijn liefdesplaneet: Uranus
 • Zijn geldplaneet: Mercurius
 • Zijn planeet van gezondheid en werk: Saturnus
 • Zijn planeet van het huiselijk en familiaal leven: Pluto

De kleuren en kwaliteiten van de Leeuw

Ook kleuren en kwaliteiten zijn van belang voor ieders persoonlijkheid:
 • Kleuren van de Leeuw: oranje, goud, rood
 • Kleur die de Leeuw energie geeft: geel, geel-oranje
 • Kleuren die voor de Leeuw liefde, romantiek en sociale harmonie symboliseren: marineblauw, indigo, zwart
 • Noodzakelijke kwaliteit voor het evenwicht van de Leeuw: nederigheid
 • Zijn sterkste kwaliteiten: leiderschap, zelfbewustzijn, zelfvertrouwen, vrijgevigheid, vrolijkheid, creativiteit
 • Zijn diepste behoeftes: plezier, euforie, zijn behoefte om te schitteren
 • De dingen die hij moet vermijden: arrogantie, hoogmoed, bazigheid

Wat heeft nog invloed op het karakter van de Leeuw?

Ten slotte zijn er nog een aantal elementen die het karakter van de Leeuw bepalen:
 • Zijn geluksnummers: 1, 3, 9, 93
 • Zijn beste dag: zondag
 • Zijn edelstenen: amber, citrine, chrysoliet, gele diamant
 • Zijn metalen: goud
 • Zijn geuren: bergamotolie, wierook, muskus, oranjeboombloesem
 • Zijn houtsoort: walnoot
 • Zijn bloem: goudsbloem
 • Zijn dier: leeuw
 • Zijn stof: brokaat

P.S. Dit artikel is een vertaling uit het Engels van horoscopes-love.eu
© 2017 - 2024 Vosje, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
De Leeuw of LeoDe Twaalf tekens van de Dierenriem. Ik ben een Leeuw, dat wil zeggen op het moment van jouw geboorte stond de Zon in het…
Sterrenbeeld Leeuw (Leo)De Leeuw is een enorm krachtig teken in de dierenriem, vol van trots en zelfvertrouwen. Het sterrenbeeld Leeuw wordt in…
Sterrenbeeld leeuw: karakter, liefde, werk & eigenschappenSterrenbeeld leeuw: karakter, liefde, werk & eigenschappenHet sterrenbeeld Leeuw ben je als je geboren bent tussen 23 juli en 22 augustus. De Leeuw is het meest dominante teken v…
Overeenkomsten tussen Tweelingen en LeeuwOvereenkomsten tussen Tweelingen en LeeuwHoewel Leeuw wat in zijn maag zit met de onafhankelijkheid van Tweelingen ziet hij een relatie met Tweelingen wel zitten…

Het sterrenbeeld Maagd: eigenschappen en karaktertrekkenHet sterrenbeeld Maagd: eigenschappen en karaktertrekkenMaagden streven ernaar de pure expressie van hun ideaal in hun geest, lichaam en in het zakendoen te integreren. Als ze…
Astraallichaam en astraal reizenAstraallichaam en astraal reizenHet astraallichaam is het geestlichaam en de vierde laag van de aura. Sommige mensen ervaren astraal reizen waarbij ze b…
Bronnen en referenties
 • http://www.horoscopes-love.eu/12-zodiac-signs/leo
Vosje (460 artikelen)
Gepubliceerd: 20-07-2017
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Astrologie
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.