De Ascendant tekens

De ascendant is het teken van de dierenriem dat rijzende was aan de horizon op het moment van de geboorte. De plaats van de ascendant hangt samen met de plaats op aarde van waaraf de hemelkoepel bekeken wordt op het moment van de geboorte. Zoals de Zon staat voor de geest en de Maan voor de ziel zo vertegenwoordigt de ascendant het stoffelijk lichaam, je buitenkant. Het is dit deel van de persoonlijkheid dat de omgeving het eerst van je ziet en het is ook op de manier van dit dierenriem teken dat jij de wereld van alledag in 1e instantie benadert. Voor het berekenen van de ascendant is de geboortetijd van groot belang, heb je wel die tijd maar beschik je niet over een horoscoop dan kun je die onder de volgende link online laten berekenen, helemaal links op de horoscoopcirkel zie je dan AC staan dat is jouw ascendant en die staat in 1 van de 12 dierenriemtekens die hier onder beschreven staan. Klik hier ascendant berekenen om je horoscoop online te berekenen, vul je gegevens in en klik een paar keer op continue.

Ascendant Ram

Betekent dat je in je 1e optreden naar buiten overkomt als een Ram, ongeacht het teken waaronder je geboren bent. Met een Ramascendant wordt de omgeving onstuimig en enthousiast benaderd, met veel energie, ietsje impulsief en een eerste houding van eerst doen en dan pas denken. Maar zonder meer hartverwarmend en ontroerend eerlijk en puur. Een ramascendant is sterk ik gericht en direct in zijn manier van overkomen. Besluitvaardig, aanvallend, snel en energievol wordt het leven benaderd. Je toont de omgeving een krachtig ego en je bent geneigd al snel de leiding te nemen.

Ascendant Stier

Betekent dat je in je 1e optreden naar buiten overkomt als een Stier, ongeacht het teken waaronder je geboren bent. Met een Stierascendant treedt je het leven rustig, realistisch en bedaard tegemoet, je houdt niet van te snel en te gehaast handelen. Je wilt ook niet onder druk gezet worden dat geeft alleen maar koppigheid en verzet. Met een Stierascendant toon je de omgeving in 1e instantie een rustige, zelfverzekerde persoonlijkheid en een charmante verschijning. Je geeft de omgeving het gevoel dat zij op je kunnen bouwen en je kunnen vertrouwen. Een beetje luxe wordt wel gewaardeerd en je weet wel te genieten van de goede dingen van het leven.

Ascendant Tweeling

Betekent dat je in je 1e optreden naar buiten overkomt als een Tweeling, ongeacht het teken waaronder je geboren bent. Met een Tweelingascendant treedt je de wereld vriendelijk, beleefd en rationeel tegemoet. Welbespraakt, slim en veelzijdig, iemand die snel van begrip is en die vele interesses heeft. Contacten maak je snel, een praatje hier en daar en een soort verbale behendigheid bij ieder onderwerp. Levendig, beweeglijk, veelzijdig, snel van begrip en spraakzaam wordt de omgeving benaderd. Een Tweelingascendant geeft aanpassingsvermogen en maakt wat onstandvastig.

Ascendant Kreeft

Betekent dat je in je 1e optreden naar buiten overkomt als een Kreeft, ongeacht het teken waaronder je geboren bent. Met het teken van de Kreeft op de ascendant wordt het leven in 1e instantie vanuit het gevoel benaderd. Je voelt iedere stemming en iedere situatie aan, je bent snel geroerd door iedere emotie uit je omgeving. Tranen schieten snel in je ogen bij iets zieligs, bij een film of verhaal of bij het luisteren naar gevoelige muziek. Snel kwetsbaar en met een Kreeftascendant heb je de neiging om situaties indirect te benaderen. Het maakt dat je zorgzaam, meevoelend en ontvankelijk en enigszins wispelturig overkomt op je omgeving. Kreeft op de ascendant maakt je zo gevoelig voor de omgeving dat je je onbewust afschermt als je ook maar even het gevoel hebt dat de ander je aanvalt.

Ascendant Leeuw

Betekent dat je in je 1e optreden naar buiten overkomt als een Leeuw, ongeacht het teken waaronder je geboren bent. Met een Leeuwascendant is het optreden over het algemeen krachtig, trots en zelfverzekerd, althans zo ervaart de buitenwereld het. Mensen met een Leeuwascendant kun je bijna niet over het hoofd zien, het geeft een zelfbewuste en nobele houding. Koninklijk vertoon en een zonnig humeur waarmee je de omgeving onbewust kracht en energie schenkt. Een imponerende persoonlijkheid die waardig en vrijgevig overkomt. Het Leeuwteken als ascendant maakt je ook wat gevoelig voor vleierij je wilt het liefst een beetje geadoreerd worden maar nooit in het openbaar te kijk gezet worden want dat is iets waar je beslist niet mee uit de voeten kan.

Ascendant Maagd

Betekent dat je in je 1e optreden naar buiten overkomt als een Maagd, ongeacht het teken waaronder je geboren bent. Met een Maagdascendant wordt de omgeving in 1e instantie kritisch en gereserveerd benaderd, waarbij je je onbewust probeert aan te passen aan de omgeving. Je stelt je onderscheidend, bescheiden en dienstbaar op en hebt oog voor de details met een maagdascendant. Gereserveerd, nuchter en voorzichtig worden de dingen van alledag tegemoet getreden. Met een Maagdascendant hou je vaak tot op hoge leeftijd een jeugdig uiterlijk.

Ascendant Weegschaal

Betekent dat je in je 1e optreden naar buiten overkomt als een Weegschaal, ongeacht het teken waaronder je geboren bent. Met een Weegschaalascendant wordt de omgeving in 1e instantie vriendelijk, charmant en lieftallig benaderd. Harmonieus, aantrekkelijk en smaakvol is de manier van overkomen. Mensen met een Weegschaalascendant hebben een sterke aantrekkingskracht op hun omgeving en lijken wel afgestudeerd aan de hoge school van beminnelijkheid. Harmonie is belangrijk, heel belangrijk en om die te behouden wil men wel naar compromissen neigen. Een soort van innerlijke drang om het goed met je omgeving te kunnen vinden. Ook een tikje besluitenloosheid hoort over het algemeen bij de Weegschaalascendant zodat het wat langer duurt voordat je een keuze hebt gemaakt.

Ascendant Schorpioen

Betekent dat je in je 1e optreden naar buiten overkomt als een Schorpioen, ongeacht het teken waaronder je geboren bent. Met het teken Schorpioen op de ascendant wordt de wereld van alledag wat gesloten, broeierig en met enige achterdocht benaderd. Het meest opvallende aan een Schorpioenascendant is de doordringende blik waar menigeen zich heel onbehaaglijk onder kan voelen. Je wilt in eerste instantie niet teveel van jezelf prijsgeven en jezelf te allen tijde onder controle houden. Je wilt je horizon verbreden en uitdagingen ga je graag aan maar je laat de omgeving niet gauw het achterste van je tong zien. Schorpioen is een intens teken en zo is dan ook vaak de uitstraling van iemand met een schorpioenascendant.

Ascendant Boogschutter

Betekent dat je in je 1e optreden naar buiten overkomt als een Boogschutter, ongeacht het teken waaronder je geboren bent. Boogschutter op de ascendant geeft een enthousiast, joviaal en optimistisch optreden. Heel onstuimig, geestdriftig, levendig en op zoek naar avontuur. Iedereen in je omgeving wordt geïnspireerd door je uitstraling. Met een Boogschutterascendant kun je met veel vuur je omgeving meetrekken en inspireren, de verkoper bij uitstek dus, of het nu gaat om een idee of een product met veel enthousiasme wordt alles aan de man gebracht, zo ook je eigen visie, mening en ideeën. Je ziet de dingen ruim en neemt al snel de leiding, overal waar je binnenkomt werk je aanstekelijk en breng je warmte. Een Boogschutterascendant straalt als het ware warmte uit waar de omgeving zich graag in koestert.

Ascendant Steenbok

Betekent dat je in je 1e optreden naar buiten overkomt als een Steenbok, ongeacht het teken waaronder je geboren bent. Met het teken van de Steenbok op de ascendant wordt het leven in 1e instantie serieus en vol verantwoordelijkheid benaderd. Diplomatiek, behoedzaam en zelfstandig kom je over op de omgeving. Je oogt betrouwbaar en soms ook wat eigenzinnig, het is een buitenkant van geen woorden maar daden. Je eerste optreden wordt gekleurd door het streven naar perfectie. Mensen met een Steenbokascendant hebben vaak het gevoel als of er altijd iemand over hun schouder meekijkt of je het allemaal wel goed doet.

Ascendant Waterman

Betekent dat je in je 1e optreden naar buiten overkomt als een Waterman, ongeacht het teken waaronder je geboren bent. Een Watermanascendant benadert de omgeving in eerste instantie vooral vanuit gelijkheid maar je kunt je omgeving nogal eens shockeren door je manier van overkomen of je uiterlijke verschijning. Het onconventionele trekt jou over het algemeen erg aan. Je wilt hervormen en vernieuwen, hoe groter de sleur en eentonigheid is hoe meer je gaat provoceren. De intuïtie is vaak groot met een Watermanascendant zo ook de onrust en je hang naar verandering.

Ascendant Vissen

Betekent dat je in je 1e optreden naar buiten overkomt als een Vis, ongeacht het teken waaronder je geboren bent. Met een Vissenascendant wordt de wereld vooral vanuit het gevoel benaderd. Het geeft over het algemeen een kwetsbare opstelling met gebrek aan assertiviteit, maar het levert een bron van inspiratie als het gaat om inzicht, intuïtie en de geestelijke of spirituele kant van het leven. Het geeft een hulpvaardig overkomen en een grote fijngevoeligheid. Mensen met een Vissenascendant komen vaak over als of zij met open ogen dromen en dat is eigenlijk ook wat zij heel goed kunnen. Het is een romantische of sentimentele buitenkant en het geeft de neiging tot vluchten in een droomwereld omdat de omgeving vaak als te moeilijk wordt ervaren.
© 2008 - 2024 Elisabeth2, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Wat is je Ascendant? (Ascendantteken Tabel)Wat is je Ascendant? (Ascendantteken Tabel)Wat is jouw Ascendant? Zoek het hier op ! Iedereen weet wel wat zijn sterrenbeeld of zonneteken is, maar welke ascendant…
De elementen in de Astrologie: Het vuurelementDe elementen in de Astrologie: Het vuurelementEen horoscoop bestaat uit 12 dierenriemtekens maar ook uit 4 elementen n.l. vuur, aarde, lucht en water. Elk dierenriemt…
De elementen in de horoscoop: Het aarde-elementDe elementen in de horoscoop: Het aarde-elementEen horoscoop bestaat uit 12 dierenriemtekens maar ook uit 4 elementen n.l. vuur, aarde, lucht en water. Elk dierenriemt…
De elementen in de Astrologie: Het waterelementDe elementen in de Astrologie: Het waterelementEen horoscoop bestaat uit 12 dierenriemtekens maar ook uit 4 elementen n.l. vuur, aarde, lucht en water. Elk dierenriemt…

Wie Past bij Wie? Relatiematch - Liefdeshoroscoop AstrologieWie Past bij Wie? Relatiematch - Liefdeshoroscoop AstrologieWie past bij wie volgens de Chinese astrologie? Welke Horoscopen: Dierentekens (vgl. sterrenbeelden) passen goed bij elk…
Welke sterrenbeelden passen het best bij elkaar?Welke sterrenbeelden passen het best bij elkaar?Liefde en overeenkomsten hebben met iemand anders is iets waar iedereen naar streeft. Er wordt door bijna iedereen over…
Bronnen en referenties
  • Bep Jonker-Leuiken, www.desterrenlijn.nl
Elisabeth2 (43 artikelen)
Gepubliceerd: 19-06-2008
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Astrologie
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.