Het sterrenbeeld ram

Iedereen heeft een geboortehoroscoop die je kunt zien als je sterrenbeeld. De geboortehoroscoop zegt iets over de hemel, hoe hij was op het moment dat je bent geboren. Hij zegt dus iets over hoe hij was op het tijdstip, de datum en de plaats van je geboorte. Het klinkt misschien raar maar toch heeft dit invloed op je persoonlijkheid. Iedereen heeft een overheersend sterrenbeeld maar ook nog een tweede sterrenbeeld. Dit artikel gaat over het sterrenbeeld ram en zijn rol als persoon in verschillen

De eigenschappen van de ram

Een ram staat graag in de belangstelling en heeft over het algemeen veel energie, is vindingrijk en heeft moeite met het rekening houden met relaties/ emoties. Het is een vurig persoon en zit vol met ideeën. Hij denkt aan de toekomst, soms aan het verleden maar bijna nooit aan het heden. Over het algemeen zal de ram vrijwel altijd wat doen met zijn ingevingen en ze durven risico`s te nemen. Het is moeilijk voor een ram iets af te maken waar hij aan begonnen is. Hij is assertief en houdt van uitdagingen. Hij kan koppig zijn en wil alles graag goed doen.

Ze verleggen graag hun grenzen, zijn ondernemend, moedig, vriendelijk maar niet altijd even geduldig. Soms wordt de ram beschuldigd van arrogantie of egoïsme. Ook kan hij naïef en kwetsbaar zijn met een zelfvernietigende trots. Verder is hij vastbesloten, enthousiast. Valkuil van de ram kan zijn dat hij te veel van anderen verwacht maar vooral ook van zichzelf.

Een ram in de liefde

Een ram kan emotioneel reageren en heeft de neiging zijn problemen weg te stoppen. Ondanks dit heeft hij over het algemeen een groot herstellend vermogen.

Een vrouwelijke ram kan in een relatie heel veel geven. Ze doet snel alsof ze niet gevoelig is terwijl ze dit wel degelijk is. Ze houdt niet van slijmerige mannen en laat dit dan ook echt merken. Een vrouwelijke ram pikt heel veel maar wil niet voor de gek gehouden worden. Ze heeft snel een gebroken hart en is heel gevoelig. Een vrouwelijke ram word vaak verliefd op onbereikbare mannen.

Ook een mannelijke ram valt vaak op onbereikbare vrouwen. Het leven met hem is bijna nooit saai. Hij houd van verrassingen en geheimen. Hij krijgt graag het gevoel te worden gewaardeerd en neemt graag de leiding. Een mannelijke ram is romantisch, heeft behoefte aan variatie, bied graag zijn hulp aan, houdt niet van plakkende mensen en is idealistisch/ kritisch.

De ram als vriend/ vriendin

In vriendschappen is de ram over het algemeen recht voor de raap (eerlijk). Hij zal altijd eerlijk zeggen wat hij er van vind. Soms is hij te eerlijk en hij is er ook echt als hij ergens nodig is.

De ram als alleenstaande

Het is moeilijk voor een ram om zich aan te passen en hij word dan ook vaak verkeerd begrepen waardoor een ram graag alleen is. Hij is graag alleen, puur omdat het niet anders kan. Het is geen keuze. Een ram houdt niet van compromissen en wil graag onafhankelijk zijn. Over het algemeen is een ram zelf niet super netjes maar heeft wel een hekel aan troep bij andere mensen. Als hij iets niet ziet zitten maar het weigert op te geven kan hij lui zijn.

Carrière

Een ram blijft zoeken naar erkenning en zal dan ook niet of nauwelijks opgeven. Het is voor een ram dan ook noodzakelijk om zich eerst te verdiepen in de volgende dingen voordat hij ergens gaat solliciteren:
  • De mogelijkheid tot eigen bijdrage
  • Genoeg motivatie?
  • Flexibele werktijden
  • Absoluut geen routinewerk!

Ram als baas

Als baas zal hij altijd voor de volle honderd procent zijn werk doen. Hij verwacht dit dan ook van andere mensen. Hij zegt duidelijk wat hij bedoeld en hij talenten ontdekt bij anderen zal hij dit motiveren.

Als werknemer

Als werknemer, tijdens een sollicitatie lijkt hij genoeg zelfvertrouwen te hebben. Als je een ram op zijn werk in zijn waarde laat zal hij hard werken. Een ruimdenkende werkgever ziet hier ook vaak mogelijkheden in. Een baan waarbij het puur en alleen om de resultaten gaat werkt bij de ram vaak in zijn voordeel.

Werkloosheid

Bij ontslag is de ram vaak gekwetst maar dit weigert hij toe te geven. Werken is voor de ram niet het belangrijkste maar bij werkloosheid zal hij wel direct op zoek gaan naar nieuw werk. Nieuw werk zoeken ziet de ram dan ook als een nieuwe mogelijkheid om zich te ontwikkelen.
© 2010 - 2023 Donkertje, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Ophiuchus (Slangendrager): Een dertiende sterrenbeeld?Ophiuchus (Slangendrager): Een dertiende sterrenbeeld?Diverse media melden in 2016 dat de huidige horoscopen niet kloppen en er eigenlijk een dertiende sterrenbeeld toegevoeg…
Sterrenbeelden aan de hemel: indeling en dierenriem (zodiak)Sterrenbeelden aan de hemel: indeling en dierenriem (zodiak)Vele volkeren hebben zich in de geschiedenis beziggehouden met de bestudering van de sterrenhemel, in het bijzonder de v…
Sterrenbeelden aan de hemel: Orion, Stier, TweelingenSterrenbeelden aan de hemel: Orion, Stier, TweelingenOrion is zonder twijfel een van de meest mooie en opvallende sterrenbeelden aan de hemel. Het sterrenbeeld, dat omgeven…
Sterrenbeelden: de dierenriem verandertSterrenbeelden: de dierenriem verandertAstronomie is een wetenschap en heeft als zodanig niets te maken met astrologie. Astrologie is gebaseerd op weinig meer…

Astro TV: Wat is het en hoe werkt het?Heeft u ook zoveel vragen die u zelf niet kunt beantwoorden? Over de toekomst bijvoorbeeld. Wilt u ook graag weten wanne…
De Stier van mei 2020 tot mei 2021De Stier van mei 2020 tot mei 2021Dit jaaroverzicht speciaal voor alle Stieren loopt van mei 2020 tot mei 2021 en is uitsluitend gebaseerd op de stand van…
Bronnen en referenties
  • Boek: sterrenbeeld ram
Donkertje (44 artikelen)
Gepubliceerd: 15-07-2010
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Astrologie
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.