De Stier van mei 2020 tot mei 2021

De Stier van mei 2020 tot mei 2021 Dit jaaroverzicht speciaal voor alle Stieren loopt van mei 2020 tot mei 2021 en is uitsluitend gebaseerd op de stand van de Zon. Wat alle andere planeten in de horoscoop betreft, daar kan alleen een persoonlijke geboortehoroscoop inzicht in geven. Genieten is het sleutelwoord voor de Stiermens, menig Stier is een echte Bourgondiër en houdt van het goede der aarde zoals lekker eten, drinken, koken en wat luxe op zijn tijd. De Stier is een vruchtbaar en vrouwelijk teken dat ons leert te genieten van het leven, de natuur, de rust en de vrede en alles wat Moeder aarde ons kan schenken. Stier is ook het teken van bezit, arbeid moet leiden tot bezit of het vergroten ervan. Van onrust, veranderingen en het verdwijnen van zekerheden raakt de Stiermens van slag, wij zijn niet dol op veranderingen. De Stier is principieel en conservatief, zij beschikt over een enorm incasseringsvermogen en is zeer vredelievend van aard, het duurt dan ook lang, heel lang voordat een Stier kwaad wordt maar dan is er meestal ook geen houden meer aan. De lichaamsdelen die bij de Stier horen zijn de nek, keel, schildklier en de zintuigen. Het homeopathisch middel dat bij de Stier hoort is Natrium Sulfuricum voor de melancholieke mens die geen stootje meer kan voelen en die geen mens meer wil zien. Al het vocht en gevoel blijft vastzitten en men heeft chronische behoefte aan rust, veiligheid en stabiliteit. Hier helpt Natrium Sulfuricum om het vastgehouden vocht af te voeren en om de vastgelopen melancholicus weer wat levenslust en realiteit te brengen.

Dan de planeten die komend jaar invloed uitoefenen op de Stieren.

Pluto

Alle Stieren die jarig zijn tussen 12 en 18 mei krijgen een mooi aspect van Pluto naar hun Zon dat geeft een tijd waarin je inzicht mag krijgen in jezelf en persoonlijke vooruitgang ervaart. Pluto kan je daarnaast, in deze tijd, ook zeker confronteren met het verleden.

Neptunus

Alle Stieren die jarig zijn tussen 7 en 14 mei hebben dankzij Neptunus meer oog en meer begrip voor de mensen om hen heen. Spiritualiteit mag ook een belangrijke rol spelen en Neptunus kan daarnaast een grote gevoeligheid geven. Stieren zijn nu in staat om zich in te leven in de ander vooral als het gaat om mensen die nu hulp nodig hebben. Verder stimuleert Neptunus de verbeelding en dat kan ze flink wat creatieve inspiratie opleveren dit jaar.

Uranus

Uranus loopt sinds maart 2019 in het teken van de Stier. Alle Stieren die jarig zijn tussen 25 april en 1 mei hebben dus Uranus bovenop hun Zon dit jaar. Dat geeft menig Stier de impuls tot verandering. Uranus brengt vernieuwing, hervorming, onrust, hang naar (meer) vrijheid en niet te vergeten innerlijke onrust. Je ritme is van slag. Het advies dat geldt is: probeer je voor te bereiden op veranderingen, er zijn vast dingen in jouw leven die (al lang) aan verandering toe zijn. Je krijgt de komende jaren de kans om patronen te doorbreken. Uranus loopt 7 jaar lang door het teken van de Stier, alle Stieren krijgen dus de kans om te transformeren, om te groeien om vooruit te komen. En dat is niet is waar de gemiddelde Stier mens op zit te wachten. Het brengt vaak te veel onrust. Uranus is weinig zachtzinnig hij eist dat je opstaat nu! En aan de slag gaat. Doorbreek de patronen die je belemmeren in jouw groei, gooi het roer (voorzichtig) om. Je zult zien er gaat een wereld voor je open. Doe het in je eigen tempo, maar doe het wel. Het duurt minstens 83 jaar voordat Uranus je weer deze kans geeft, daar kunnen we ook als Stier niet op gaan zitten wachten.

Saturnus

Saturnus loopt nog tot begin juli in de Waterman en maakt tot die tijd een strijdbaar aspect naar alle Stieren die jarig zijn rond 21 april. Dat kan jullie confronteren met dingen uit het verleden, daarnaast maakt de buitenwereld het jullie niet gemakkelijk, sterker nog men probeert jullie te belemmeren in je denken en handelen. Daarnaast is de kans groot dat je je verre van fit voelt. Soms heeft het één en ander iets te maken met iets wat 7 jaar geleden ook speelde.

Vanaf 2 juli tot half december is Saturnus weer even in de Steenbok en dat geeft even een periode van rust. Vanaf half december is Saturnus dan terug in het teken van de Waterman en dan krijgen de Stieren die jarig zijn tussen 20 april en 14 mei te maken met Saturnus zoals het hier boven beschreven staat.

Jupiter

Jupiter loopt nog in het teken van de Steenbok en stuurt daarmee positiviteit en groei mogelijkheden naar de Stieren, vanaf de 2e helft van december gaat ook Jupiter in het teken van de Waterman lopen. Vanaf nu kan jullie zelfbeheersing behoorlijk op de proef worden gesteld.Vanaf dit moment lopen Jupiter en Saturnus samen en drukken dus ook hun gebundelde energie richting de Stieren, vooral de april Stier kan hierdoor geconfronteerd worden met de tegenstrijdigheid van deze twee planeten. Groei en beperking kunnen nu een belangrijke rol spelen in jullie leven. Gooi je het roer compleet om of zoek je naar een nieuwe vorm van vrijheid, probeer de touwtjes in handen te houden zodat je zelf beslist.

Succes allemaal, maak er maar een wijs en groeizaam jaar van.
© 2010 - 2024 Elisabeth2, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Sterrenbeeld Stier (Taurus)Het sterrenbeeld Stier is een teken uit de astrologie dat wordt gekenmerkt door een persoonlijkheid vol van vastberadenh…
De elementen in de horoscoop: Het aarde-elementDe elementen in de horoscoop: Het aarde-elementEen horoscoop bestaat uit 12 dierenriemtekens maar ook uit 4 elementen n.l. vuur, aarde, lucht en water. Elk dierenriemt…
Horoscoop: Planeet VenusHoroscoop: Planeet VenusSterrenbeeld is een bekend begrip. Planeten, hun betekenis en invloed in de horoscoop zijn minder bekend. Zon, Maan, Mer…
Horoscoop: planeet ZonHoroscoop: planeet ZonSterrenbeeld is een bekend begrip. Planeten, hun betekenis en invloed in de horoscoop zijn minder bekend. Zon, Maan, Mer…

Het sterrenbeeld ramIedereen heeft een geboortehoroscoop die je kunt zien als je sterrenbeeld. De geboortehoroscoop zegt iets over de hemel,…
Chinese astrologie: tijgerVolgens de traditionele Chinese astrologie kunnen Tijgers geesten, vuur en dieven afweren, dus nu weet u bij wie u moet…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: Panimo, Pixabay
  • E.Jonker
  • Desterrenlijn.com
Elisabeth2 (43 artikelen)
Laatste update: 17-05-2020
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Astrologie
Bronnen en referenties: 3
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.