De Ram of Ariës

De Twaalf tekens van de Dierenriem. Ik ben een Ram, dat wil zeggen op het moment van jouw geboorte stond de Zon in het teken van de Ram. En de Zon is je Ik, je Ego en je Hart. De Zon staat symbool voor je zelfbewustzijn. Dus niet hoe je je gedraagt, of hoe je denkt, maar hoe je in diepste wezen bent.

De Ram

van 20 maart tot 20 april

                           
De Ram, het eerste teken van de dierenriem staat voor het nieuwe begin voor impulsiviteit. Rauwe principes, primitieve energie, moed en enthousiasme. De Ram is een geboren pionier en leider. De Ram bezit, of behoort in het bezit te zijn van een sterke dosis zelfbewustzijn. Als Ram vraag je jezelf niet af of je daden verantwoord zijn, het is voldoende als je jezelf er in kwijt kan. De Ram is direct in zijn uitlatingen en gedrag, hij houdt niet van uitvluchten en dubbelzinnigheid.

Als Ram ben je een stimulerende maar niet altijd tactvolle kameraad. Je hebt een tomeloze energie en een grote ondernemingslust. De Ram kan snel kwaad worden maar de woede is ook meestal weer snel weg, en je bent dan ook niet haat dragend. De energie van de Ram moet in goede banen geleid worden, anders is de kans groot dat je in je assertiviteit over anderen heen gaat lopen.

Het Ram principe zegt:

  • Ik wil de eerste zijn
  • Ik zal de eerste zijn
  • Ik ben de eerste

De wens om de eerste te zijn kan niet genegeerd worden, het is de oerkracht die nodig is in het leven. De Ram is een vuurteken en vuurtekens zijn energiek, explosief, de leiders en vernieuwers, ongeduldig en onpraktisch, enthousiast en vol toekomst verwachtingen. De Ram is de kiem van alle acties. Een Ram gaat niet zachtzinnig te werk, als hij een hindernis op zijn pad vindt gaat hij er recht op af. Met als gevolg dat de Ram nogal eens met zijn hoofd tegen de muur loopt.

Maar de Ram heeft ook zoveel energie dat hij de neiging heeft om zichzelf op te branden. Wie geboren is met zijn zon in het teken van de Ram handelt actief en overmoedig, tot aan de volledige uitputting toe. Tedere gevoelens en rationele bezwaren worden meestal krachtig onderdrukt. De Ram start meestal te vroeg en vol enthousiasme om dikwijls zijn doel voorbij te schieten. Hindernissen! Waar? O daar, nou weg ermee. Voorzorgsmaatregelen? Waartoe? Mij lukt altijd alles, ik ben de veroveraar.

Het woord IK is een echt sleutelwoord voor de Ram. Net als het woord DOEN. Ik doe en daarmee komt alles vanzelf in orde.

Het IK

Het IK van de Ram staat overal in het middelpunt, en wee degenen die dit niet willen erkennen. Als Ram wil je het woord nemen dat is altijd beter dan luisteren. Maar je kunt iedere taak aan hem overlaten, hij weet het te klaren tot verbazing van velen. De Ram kapt zich een weg door het oerwoud maar merkt niet hoe achter zich alles weer dicht groeit zodat de terugweg afgesneden is. Als Ram kijk je niet achteruit en verlies je nooit je doel uit het oog, je geeft niet op. In zijn beroep moet de Ram mee kunnen schitteren, ook hier moet hij op de voorgrond kunnen staan. Geen beroep kiezen waarbij geduld, wikken en wegen een vereiste zijn, of waarbij je in een ondergeschikte positie verkeert en niet uit kan blinken. Achter een bureau zullen de meeste Rammen een verstikkend gevoel krijgen, De hele wereld moet immers openstaan, er moet altijd beweging en afwisseling zijn.

Daar waar het bruist

Daar waar het bruist van het leven daar voelen Rammen zich op hun plaats. Als Ram ben je ook minder geschikt voor werk dat pas over tientallen jaren zijn vruchten afwerpt. Vele andere stukken in de horoscoop kunnen dit afzwakken, maar ooit steekt de ambitie zijn kop op. De Ram stelt zich als geen ander in voor idealen, maar wil daar ook erkenning voor. Zonder de toewijding en de strijdlust van de Ram zou er geen ontwikkeling bestaan. Het is de taak van de Ram op deze aarde te zorgen voor nieuwe impulsen, met hun enorme energie zetten ze de zaken op en als alles draait laten zij het aan de ander over om het gaande te houden. Zelf zijn ze dan alweer onderweg naar de volgende uitdaging. Van terughoudendheid en van een overgeorganiseerde wereld wordt de Ram ziek.

Uit balans

Als een Ram uit balans is kan dat zich uiten in apathie, onverschilligheid en verwardheid in het denken en in de spraak, door b.v. woorden om te draaien of zelfs te verwisselen voor een heel ander woord met een andere betekenis. Deze balans wordt weer snel herstelt door het Homeophatische middel dat bij de Ram hoort nl. Kalium phosphoricum. Als je als Ram belet wordt in je zelfexpressie kan de neiging ontstaan tot opstandigheid, agressie en egoïsme. Bedreiging van zijn zelfstandigheid roept bij de Ram een heftige weerstand op.

Sleur en routine

Sleur en routine zijn dodelijk voor de Ram, om met zichzelf in evenwicht te blijven heeft de Ram onrust en avontuur nodig. Een Ram behoort niet zachtmoedig of tam te doen, zwakheid is een vies woord voor de Ram. De levenskracht wordt gestimuleerd door iedere uitdaging die het leven te bieden heeft.
© 2007 - 2024 Elisabeth2, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Inleiding Vedische astrologie (Jyotish)Inleiding Vedische astrologie (Jyotish)De Vedische astrologie de oudste vorm van astrologie en komt oorspronkelijk uit India. De Vedische astrologie wordt ook…
De veelzijdigheid van de astrologieAstrologie is veelzijdiger dan alleen het laten trekken van de geboorte-horoscoop, of de dagelijkse rubriek in de krant.…
De elementen in de Astrologie: Het waterelementDe elementen in de Astrologie: Het waterelementEen horoscoop bestaat uit 12 dierenriemtekens maar ook uit 4 elementen n.l. vuur, aarde, lucht en water. Elk dierenriemt…

De Stier of TaurusDe Twaalf tekens van de Dierenriem. Ik ben een Stier, dat wil zeggen op het moment van jouw geboorte stond de Zon in het…
De Tweelingen of GeminiDe Twaalf tekens van de Dierenriem. Ik ben een Tweelingen, dat wil zeggen op het moment van jouw geboorte stond de Zon i…
Bronnen en referenties
  • Bep Jonker-Leuiken, www.desterrenlijn.nl
Elisabeth2 (43 artikelen)
Gepubliceerd: 25-09-2007
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Astrologie
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.