Het jaar van de Schorpioen 2019-2020

Het jaar van de Schorpioen 2019-2020 Dit jaar overzicht speciaal voor alle Schorpioenen loopt van november 2019 tot november 2020 en is uitsluitend gebaseerd op de stand van de Zon. Wat alle andere planeten in de horoscoop betreft, daar kan alleen een persoonlijke geboortehoroscoop inzicht in geven. De Schorpioen staat symbool voor het emotionele groeiproces van de mens, deze mens vindt dat je boven je alledaagse zelf uit moet groeien, door moed en heldhaftigheid te tonen. De schorpioen zoekt gevoelsmatig gezien hoge toppen en diepe dalen. Op intellectueel gebied durven zij alles op emotioneel gebied bijna niets, er is heel veel moed nodig om je gevoel open te stellen en met anderen te delen. De schorpioenen mens is als de adelaar, hij wil het liefst in jouw ziel staren maar laat zelf niet graag het achterste van zijn tong zien. De dikke darm en de geslachtsorganen zijn de lichaamsdelen die bij het teken van de Schorpioen horen en ziekten aan deze lichaamsdelen ontstaan als je niet in staat bent om uiting te geven aan je meest intense gevoelens zoals woede, hartstocht of haat. Het homeopathische middel wat bij de schorpioen hoort is Calcium Sulfuricum, dit heeft een sterk reinigende werking op het lymfestelsel.

Dit jaaroverzicht is gebaseerd op de plaatsing van de Zon, dus zeker geen totaaloverzicht. Daarvoor heb je altijd de persoonlijke geboortehoroscoop nodig. Alleen van de Zon weten we dat hij ieder jaar op dezelfde plek aan de hemel staat, en daarmee dus ook welke planeten dit jaar contact maken met jullie Zon.

Dan de planeten die het komende jaar de Schorpioen beïnvloeden:

Pluto

Alle schorpioenen die jarig zijn tussen 13 en 19 november krijgen dit jaar een mooi/subtiel aspect van Pluto naar hun Zon. Pluto heeft altijd tot doel om je te laten zien dat er nog andere dingen in het leven zijn dan dat waar je tot nu toe mee bezig was. Pluto confronteert je dan ook vaak met dingen die echt veranderen moeten. Meestal zaken waarin je helemaal vast zit, er is geen enkele groei meer mogelijk en dus brengt Pluto de transformatie opgang. Pluto loopt heel langzaam en zo zijn ook de processen waar Pluto je inbrengt, maar uiteindelijk brengt hij diepgaande groei en kracht.

Neptunus

Sinds februari 2012 loopt Neptunus in het teken van de Vissen en het komende jaar krijgen alle Schorpioenen die jarig zijn tussen 8 en 14 november een mooi aspect van deze Neptunus naar hun Zon. Een mooie periode om het ego wat opzij te zetten en aan een ander te denken. Onder invloed van Neptunus kun je wat idealistisch, sensitief, fantasierijk en beïnvloedbaar worden. Hij stimuleert de verbeelding en de creativiteit, ga dus als het even kan voor een creatieve verandering.

Uranus:

Sinds begin maart 2019 loopt Uranus voor de eerst komende 7 jaar in het teken van de Stier.
Alle Schorpioenen die jarig zijn tussen 24 oktober en 5 november krijgen dit jaar deze Uranus recht tegenover hun Zon.
Dat geeft onrust maar zeker ook de kans op vernieuwing, verandering en misschien de drang naar meer vrijheid. Uranus energie komt vaak met plotselinge impulsen en die zijn gericht op verandering, vernieuwing
en vrijheid. Dat kan behoorlijk rusteloos en gespannen maken trouwens. Uranus veranderingen komen vaak met schokken.

Saturnus:

Saturnus loopt nog even in eigen teken de Steenbok en maakt tot 23 maart 2020 nog een mooi aspect naar alle Schorpioenen die jarig zijn na 22 november. Dat maakt standvastig, volhardend en geeft kans op vooruitgang en groei door middel van heel hard werken. Onder invloed van Saturnus krijg je niets voor niets namelijk. Saturnus vraagt inzet en hard werken en geeft daar uiteindelijk mogelijkheden om te groeien en vooruit te komen, voor terug. Vanaf 23 maart 2020 loopt Saturnus in het teken van de Waterman en krijgen alle Schorpioenen die rond 23 oktober jarig zijn een strijdbaar aspect van Saturnus naar hun Zon.
Dat kan jullie het gevoel geven even niet vooruit te komen, het lijkt soms of de hele buitenwereld je tegenwerkt. In deze tijd kun je ook over wat weinig energie beschikken. Pas je tempo maar wat aan in deze periode.

Jupiter:

Vanaf begin december loopt Jupiter in het teken van de Steenbok en dan krijgen de meeste Schorpioenen weer met wat positiviteit en vooruitgang te maken. Profiteer er maar van Schorpioen.
© 2007 - 2024 Elisabeth2, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Sterrenbeeld en polariteitEen sterrenbeeld kan een bijbehorende positieve polariteit hebben of juist een negatieve polariteit. De Ram, Tweelingen,…
Sterrenbeeld Schorpioen (Scorpio)Het sterrenbeeld Schorpioen is een teken uit de astrologie welke geldt voor mensen die geboren zijn van 23 oktober tot e…
Horoscoop: Planeet PlutoHoroscoop: Planeet PlutoSterrenbeeld is een bekend begrip. Planeten, hun betekenis en invloed in de horoscoop zijn minder bekend. Zon, Maan, Mer…

De Huizen in de horoscoopNaast de 12 dierenriemtekens, de 10 planeten en de 4 elementen waarin je een horoscoop kunt verdelen, zijn er ook nog 12…
Sterrenbeelden: De allerslechtste eigenschappenSterrenbeelden: De allerslechtste eigenschappenIedereen kent het: je ontmoet iemand met wie het helemaal niet klikt. Terwijl de betreffende persoon je niets heeft aang…
Bronnen en referenties
  • Bep Jonker-Leuiken, www.desterrenlijn.com
Elisabeth2 (43 artikelen)
Laatste update: 12-11-2019
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Astrologie
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.