Geef jezelf een goedkope mini-metamorfose

Geef jezelf een goedkope mini-metamorfose Ken je dat gevoel, je kijkt in de spiegel en ziet steeds maar hetzelfde gezicht met hetzelfde kapsel en dezelfde make-up. Soms zou je wel eens iets heel anders willen. Maar een complete metamorfose kost vaak een hoop geld. Toch kun je zelf, goedkoop, ook best wat aan je uiterlijk veranderen. Hierdoor krijg je misschien niet een extreem andere look, maar wel een andere uitstraling.

Metamorfose

Metamorfose betekent letterlijk gedaanteverwisseling. In de mode betekent het vaak een re-style, een nieuw uiterlijk. Iedereen heeft zo af en toe behoefte aan iets nieuws. Een nieuw uiterlijk kan een ontzettende boost voor je zelfvertrouwen betekenen. Een metamorfose kan heel groot aangepakt worden. Bijvoorbeeld met plastische chirurgie, extreme diëten en gebitsrenovatie. Maar het kan ook kleiner, en goedkoper. Je hoeft daarvoor echt niet mee te doen aan een televisieprogramma, je kunt het prima zelf!

Een ander kapsel

Geef jezelf eens een ander kapsel. Dit hoeft niet gelijk heel erg extreem. Het knippen van bijvoorbeeld een pony kan je al een heel ander uiterlijk geven. Of doe eens een kleurtje in je haar. Hiervoor kun je terecht bij de kapper, of je doet het zelf. Bij de drogist zijn veel verschillende haarkleuringen te koop. Permanent of als spoeling, zodat je eens kunt proberen of de kleur bij je past. Vaak geeft een klein nuance-verschil al een hele verandering. Je haar krijgt een warmere kleur en ziet er verzorgder uit.

Een bruin kleurtje

Met een bruin kleurtje zie je er mooier en gezonder uit en voel je je ook vaak beter. Tegenwoordig hoef je niet meer uren in de zon te gaan liggen om bruin te worden. Er zijn talloze zonnestudio's in Nederland, of je koopt zelf een zonnehemel of zonnebank. Ook kun je terecht in een airbrush studio voor een aibrush tanning. Dit is veruit de snelste manier om bruin te worden.

Make-up

Met make-up kun je een heleboel aan je uiterlijk veranderen. Draag je normaal gesproken geen make-up, ga dan niet ineens over op hele extreme make-up. Door alleen al het gebruik van een mooie, bij je huid passende, foundation ziet je gezicht er heel anders uit. Maak je dit af met een eyeliner en wat mascara, dan heb je ineens al een veel intensere uitstraling. Gebruik je normaal gesproken al make-up dan kun je gerust wat gaan experimenteren. Bijvoorbeeld door andere kleuren oogschaduw, of door eens een mooie lippenstift of lipgloss te gebruiken. Let hierbij altijd goed op of de kleur van de make-up bij je tandkleur past.

Wenkbrauwen

Het lijkt iets kleins, maar het epileren van je wenkbrauwen kan toch een groot verschil maken, vooral in je uitstraling. Door je wenkbrauwen wat minder dik en borstelig te maken, in een mooie boog, krijgt je gezicht een zachtere, vrouwelijker uitdrukking. Bovendien staat het verzorgd en komt je make-up mooier uit.

Kleding

Met kleding kun je jezelf totaal veranderen. Probeer eens een andere kleur, een andere style, andere modellen. Door gewoon eens andere kleding te gaan passen in een winkel kun je op de meest fantastische ideeën komen. Je kunt je natuurlijk ook altijd laten adviseren, maar door eens iets aan te trekken wat je normaal niet uit zou kiezen kan er een hele andere jij in de spiegel verschijnen. Dit geldt tevens voor schoenen. Van elegant met een naaldhak tot gymp, het kan je uiterlijk een hele andere draai geven.

Nagels

Geef je nagels eens een opvallend kleurtje, of laat mooie kunstnagels aanbrengen. Dit geeft je een verzorgd uiterlijk en gevoel.

Verandering

Hoewel bovengenoemde punten geen extreme veranderingen zijn, kun je jezelf toch een heel ander mens voelen. Je zelfvertrouwen groeit en mensen zullen je zeker complimenten geven. Al met al zijn ook kleine veranderingen zeker het proberen waard!
© 2012 - 2024 Jettix, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Paling (zeedier)De paling (Anguilla anguilla) is een zeedier dat leeft in rivieren, meren en vijvers in Europa. Ze komen echter allemaal…
Ongelukkig over je uiterlijkOngelukkig over je uiterlijkEr wordt anno nu veel aandacht besteed aan het uiterlijk. Je ziet allemaal vrolijk uitziende slanke meiden in tijdschrif…
Wat is het verschil tussen een amfibie en reptiel?Wat is het verschil tussen een amfibie en reptiel?Reptielen en amfibieën komen in verschillende omgevingen voor. Hierdoor zien hun lichamen er soms verschillend uit. Het…
Tips en trucs voor een representatief uiterlijk!Tips en trucs voor een representatief uiterlijk!Hebt u moeite met kiezen van kleding, ontevreden over uw uiterlijk, misschien wel onzeker over uw hele verschijning? Ond…

Help jezelf aan mooi haarHelp jezelf aan mooi haarWe doen er veel voor om mooi haar te hebben, want “als je haar maar goed zit” is een van de weinige uitspraken die ook e…
Airbrush tanning, bruin worden zonder zonAirbrush tanning, bruin worden zonder zonAirbrush tanning is een rage uit Amerika. Met airbrush tanning kun je mooi egaal bruin worden zonder zon en dus zonder s…
Jettix (37 artikelen)
Laatste update: 13-07-2015
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Beauty
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.