InfoNu.nl > Mens en Gezondheid > Beauty > Airbrush tanning, bruin worden zonder zon

Airbrush tanning, bruin worden zonder zon

Airbrush tanning, bruin worden zonder zon Airbrush tanning is een rage uit Amerika. Met airbrush tanning kun je mooi egaal bruin worden zonder zon en dus zonder schadelijke UV-straling. Dit is voor je huid veel gezonder dan een zonnebankkuur. Een lekker kleurtje laat je er vaak gezonder en mooier uitzien en geeft je daardoor een goed gevoel.

Airbrush tanning

Airbrush tanning of spray tanning is een techniek uit Amerika. Met deze techniek kun je het hele jaar door met een gezonde bruine teint door het leven gaan. Airbrush tanning is het aanbrengen van een tanning-lotion op de huid door middel van verneveling. In een aibrush tanning studio wordt de lotion opgebracht door middel van een speciaal ontwikkeld airbrush apparaat.

Hoe werkt het?

Het airbrush apparaat zorgt ervoor dat de lotion over je huid verneveld wordt, waardoor je geen vlekken en strepen krijgt. Ook lastige plekjes kunnen bereikt worden omdat de behandeling handmatig gebeurt, je zit niet in een spraycabine. De werkzame stof in de lotion is DHA. Dit is een natuurlijk rietsuikerderivaat dat inwerkt op de eiwitten en aminozuren van de opperhuid, waardoor er een diepbruine, egale kleur ontstaat. DHA werkt alleen op de bovenste huidlaag en wordt niet door het lichaam opgenomen.

Het sprayen duurt hooguit 10 minuten waarna het product nog eens 10 minuten moet nadrogen. Je kunt kiezen uit een aantal verschillende tinten bruin. De uiteindelijke kleur is wel voor een groot deel afhankelijk van je eigen huidskleur. In sommige airbrush tanning studio’s wordt een lotion gebruikt die direct resultaat geeft, andere studio's gebruiken een lotion die even moet inwerken en pas na een paar uur het effect laat zien. De kleurintensiteit ontwikkelt zich dan volledig binnen een tijdsbestek van zo'n 5 tot 24 uur. Na afloop van de behandeling kun je de eerste paar uren het beste loszittende donkere kleding te dragen, omdat de kans bestaat dat de bruiningslotion afgeven op je kleding.

Voordelen

  • Door een combinatie met vochtinbrengende crèmes is deze methode veilig voor de huid
  • Snel resultaat
  • Geen schadelijke UV-straling waardoor het geen rimpelvorming en vroegtijdige veroudering van de huid veroorzaakt
  • Mooie egale kleur
  • Zo vaak toepassen als je wilt

De bruiningslotions op basis van DHA zijn overigens goedgekeurd door de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA). Dat betekent dat ze geen risico vormen voor de gezondheid. Toch wordt airbrush tanning afgeraden bij:
  • Zwangere vrouwen
  • Mensen met eczeem of Psoriasis

Hoe lang blijft de kleur zichtbaar?

Als je de bruine kleur wilt behouden zul je regelmatig terug moeten naar de airbrush tanning studio. De werking is tijdelijk, afhankelijk van de snelheid waarmee je huid zich vernieuwt. Het resultaat blijft meestal zo'n 7 tot 11 dagen zichtbaar. Wrijvend afdrogen van je huid heeft een afschurend of scrubbend effect, waardoor de bruine teint ongewenst snel kan verdwijnen. Je kunt daarom je huid na het douchen beter deppend drogen met een handdoek.

Airbrush tanning geeft overigens geen bescherming in de zon. Het is dus noodzakelijk om je goed in te smeren met een zonnebrandcrème met beschermende factor als je de zon in gaat.

Wat kost het?

Voor het hele lichaam ligt de prijs gemiddeld tussen de 30 en 40 euro per behandeling. De prijs voor gezicht en decolleté ligt zo rond de 15 à 20 euro. Bij de meeste studio's kun je een abonnement kopen en zo korting op de behandelingen krijgen.
© 2012 - 2019 Jettix, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Selftan: bruinen zonder zonBruinen zonder zon is met een selftan voor iedereen geschikt die graag een bruin kleurtje wil tijdens de winter of voor…
Mooi bruin worden met een zelfbruiner is eenvoudigMooi bruin worden met een zelfbruiner is eenvoudigGeen zonnetje, geen schadelijke uv-straling, maar toch bruin. Wie wat gebruind is, ziet er meteen stukken beter uit. En…
Zonnebank als voorbereiding op de vakantieOnder de zonnebank gaan als voorbereiding op een vakantie … Het is nuttig maar dat is nog niet alom gekend. De bedoeling…
Nicole Polizzi aka SnookiNicole Polizzi is een mediapersoonlijkheid die bekend werd door haar extraverte optreden in de realityserie Jersey Shore…
Geef jezelf een goedkope mini-metamorfoseGeef jezelf een goedkope mini-metamorfoseKen je dat gevoel, je kijkt in de spiegel en ziet steeds maar hetzelfde gezicht met hetzelfde kapsel en dezelfde make-up…
Bronnen en referenties
  • www.kliniekoverzicht.nl
  • www.sophiehaeck.be

Reageer op het artikel "Airbrush tanning, bruin worden zonder zon"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Jettix
Laatste update: 17-11-2015
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Beauty
Bronnen en referenties: 2
Schrijf mee!