De top 10 beste moisturizers: welke moisturizer aanschaffen?

De top 10 beste moisturizers: welke moisturizer aanschaffen? In de schappen vind je tegenwoordig zoveel moisturizers dat het bijna een onmogelijke taak wordt om de perfecte crème er tussen uit te pikken. Je kunt je geld maar één keer uitgeven dus welke dagcrème moet je dan kopen. De beste moisturizer bevat stoffen die ook echt effectief bijdragen aan een mooiere huid. Een crème die je huid voedt en niet irriteert. Tevens is het aan te raden dat een moisturizer, serum of gel een hoge spf heeft. Hier vind je een top 10 beste moisturizers.

De beste moisturizer is?

Is de beste dagcrème eigenlijk wel te koop? Welke stoffen bevat de beste crème eigenlijk? Veel vrouwen en mannen vragen zich dat af tijdens een aankoop van een crème. Als we de verpakkingen moeten geloven is de ene moisturizer nog beter dan de andere. Diadermine stunt bijvoorbeeld vaak met het veelbelovende ingrediënt kaviaar. Kaviaar? Dat is toch duur en komt uit een vis? Klopt, kaviaar wordt vaak gegeten op zogenaamde luxe feestjes. Als je het woord kaviaar noemt denkt men vaak aan luxe, rijkdom en een goed leven. Een leven waar een mooie en verzorgde huid in voorkomt. Fabrikanten van dure (maar ook minder dure) dagcrèmes proberen op elk mogelijke manier potentiële kopers ervan te overtuigen dat hun crème het beste is. Vaak lukt dit door middel van de crème associëren met dure, exclusieve en zeldzame stoffen. Of de gebruikte ingrediënten ook daadwerkelijk iets voor je huid doen is een tweede.

Welke stoffen bevat een goede moisturizer?

Een crème voor bijna elke huidtype is rijk aan werkzame stoffen. De bewezen werkzame stoffen zijn onder andere niacinamide en vitamine c. Ook vitamine A zuur kan bijdragen aan een mooie huid. Uiteraard is het heel belangrijk hoe hoog de concentraties zijn van elke stof. De meeste dagcrèmes bevatten wel een enkele werkzame stof, echter zijn de concentraties zo enorm laag dat de crème bijna geen zichtbaar effect zal geven. Je kunt dan smeren wat je wilt, maar verbetering zal je niet zien. Ook is de manier van verpakken belangrijk. Cremes of emulsies die zijn verpakt in een luchtdicht pompje zijn per definitie altijd beter dan crèmes uit een pot. Werkzame stoffen in een moisturizers zijn gevoelige stoffen die bij blootstelling van zuurstof en licht van structuur veranderen en onwerkzaam worden. Een moisturizer is een hygiënisch en luchtdicht pompje geniet dus de voorkeur.

Heerlijke parfum in crèmes: een weldaad?

Wellicht heb je het al vaker gehoord: parfum in een moisturizer of dagcrème is echt een no go. Koop nooit een crème waar het woord fragrance staat vermeld in de ingrediëntenlijst. Hoe lekker het ook mag ruiken: parfum irriteert de huid. Dure geparfumeerde crèmes geven bij eenmalig gebruik (denk aan testers) niet zoveel uitslag. De huid is een sterk orgaan en kan wel tegen een stootje. Echter, wanneer je dag na dag parfum op je hoofd smeert (want dat doe je namelijk!) zal het irritaties laten zien. Je moet dan denken aan roodheid, schilfertjes en vlekjes. Tevens kan je huid prikken en steken. Droge plekken ontstaan en je huid kan zelfs blijvende schade ontwikkelen. Geparfumeerde crèmes dus ten allen tijde vermijden.

Alcohol in een crème: een probleem?

Ja. Alcohol in een crème is nooit aan te raden. De stof droogt de huid juist huid in plaats van deze te voeden. Koop daarom nooit een crème met een hoge percentage alcohol. Als je op de ingrediëntenlijst kijkt op de verpakking van een crème kun je achterhalen welke stoffen in hoge concentraties zijn verwerkt in de crème. De eerste stof die je zult lezen in de lijst zit het meest in de crème. Als je na twee of drie woorden al het woord alcohol tegenkomt raad ik dit product sterk af.

Wat doet een moisturizer eigenlijk?

Uiteraard niet geheel onbelangrijk: wat doet een moisturizer nou precies met je huid? Wat gebeurt er als je een dagcrème op je huid smeert? Je huid bestaat uit meerdere lagen. De bovenste huidlaag wordt de epidermis genoemd. Deze laag beschermt je huid tegen externe invloeden. De huidlaag onder de epidermis noemt met de dermis. Gezonde en nieuwe huidcellen worden gemaakt in de onderste huidlaag. Vervolgens worden deze cellen naar boven gedrukt en worden ze hard: ze verhoornen. De oude verhoornde cellen in je epidermis vallen van je huid af. Als er nieuwe cellen worden gevormd zijn er bepaalde ingrediënten nodig. Een belangrijk ingrediënt is het water. Als er te weinig water is worden nieuwe cellen niet goed gevormd. Ook bij teveel water raakt je huid uit balans echter komt dat minder vaak voor.

De ingrediënten van een moisturizer

Om het water goed vast te houden kan met een moisturizer gebruiken. Een essentieel en belangrijk punt is dus het vasthouden van water zodat er optimaal nieuwe cellen gevormd kunnen worden. As je jong bent gaat het proces van huidvernieuwing gestaag en zonder grote problemen maar als je ouder wordt gaat het allemaal moeizamer. Je huid kan wel wat hulp gebruiken om in elk geval een droge huid te voorkomen. Een moisturizer brengt daarom een laagje aan op en in de huid zodat er minder vochtverlies ontstaat. De naam hydraterende crème is vaak een beetje misleidend. Het lijkt dan alsof je huid vocht krijgt via de crème. Dit is vaak niet het geval. De stof (vaak is dat glycerol) in de crème zorgt vaker voor een beschermlaagje. Je huid raakt hierdoor minder vocht kwijt via verdamping.

De top 10 moisturizers

Welke vochtinbrengende crème moeten we nou aanschaffen? Is het de dure crème van internet of toch de huis tuin en keuken crème van de Aldi? De moisturizers die je hieronder zult aantreffen voldoen aan de eisen die hierboven zijn beschreven. Ze bevatten geen tot weinig irriterende stoffen en hebben een effectieve concentratie aan werkzame stof. De top 10 is eigenlijk een top in onwillekeurige volgorde. De top 10 die je hier dus aantreft is in feite een top 10 van minst slechte huidproducten.

  1. Uncover Moisturizer
  2. Paula's Choice RESIST barrier repair moisturizer
  3. Decubal gezichtscrème vitaal
  4. MD formulations moisture defense antioxidant lotion
  5. Biocura (aldi)
  6. Body Shop Aloe Vera
  7. Olaz 7 in 1 total effects parfumvrij
  8. Cetaphil hydraterende crème
  9. Clinique Continuous Rescue Antioxidant Moisturizer
  10. La Roche Posay Soothing Protective Skincare

Lees verder

© 2013 - 2024 Kropslavinken, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Hoe maak ik mijn eigen niacinamide crème?Er zijn veel stoffen waarvan wetenschappelijk is bewezen dat deze echt iets kunnen doen voor de huid. Ook niacinamide, o…
Gezichtsverzorging: de huidbarrière herstellenGezichtsverzorging: de huidbarrière herstellenVeel, met name, vrouwen gebruiken een dagcrème, ook wel moisturizer genoemd. Maar eigenlijk de eerste hele belangrijke s…
Simpel zelf een anti-rimpelcrème makenSimpel zelf een anti-rimpelcrème makenIn de winkel is de keuze uit alle dag-, nacht- en andere crèmes enorm. Maar weet je dat het eigenlijk heel simpel is om…
Tips voor een stralende heldere huidTips voor een stralende heldere huidIedereen wil hun uiterlijk verbeteren. Een stralend gezicht en een gezonde huid is van cruciaal belang voor je presentat…

Nieuwe hygiënische vereisten bij het tatoëren en piercenNieuwe hygiënische vereisten bij het tatoëren en piercenTattoos en piercings zijn nog steeds erg populair. Steeds meer tattooshops bieden hun diensten aan tegen sterk uiteenlop…
Styling producten voor krullenStyling producten voor krullenWaar dient elk product voor? Hoe breng je het aan op je haar? En wat is het resultaat? Soms staan we in de drogist voor…
Kropslavinken (203 artikelen)
Gepubliceerd: 07-02-2013
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Beauty
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.