Biodermal-producten helpen om een gezonde huid te houden

Biodermal-producten helpen om een gezonde huid te houden Biodermal levert producten die zorgen voor een natuurlijke balans van het vochtgehalte van onze huid. Het zijn producten die het biologisch evenwicht in de huid herstellen. Alle producten van biodermal zijn pH-neutraal en dierproef vrij. Er is respect voor de natuur. Voor ieder huidtype zijn er speciale producten. Maar ook bij huidproblemen of littekens kan men vaak met biodermal goede resultaten bereiken. Met de juiste middelen kunnen kleine huidproblemen worden opgelost.

Geschiedenis van Biodermal

Biodermal levert producten die al bestaan vanaf 1975. Drs. Hans Schreuder heeft in dat jaar zijn crèmes op de markt gebracht. waarbij hij een eigen visie en filosofie had. Hij hanteerde hierbij de volgende uitgangspunten:
 • Respect voor de huid.
 • Respect voor de natuur d.w.z. dat alle producten dierproefvrij zijn.
 • Gebruik van stoffen die al in het lichaam of op de huid voorkomen
 • Geniet van het leven

Omega Pharma

Zijn echtgenote Irene Schreuder heeft vooral de commerciële taken op zich genomen. Het echtpaar Schreuder heeft 25 jaar lang de firma Biodermal geleid. In 2001 werd het bedrijf verkocht aan Numico Nederland B.V. Er volgde een reorganisatie en in maart 2003 werd het merk Biodermal onderdeel van Omega Pharma Nederland B.V. Zij werken echter nog steeds met de uitgangspunten zoals die werden gehanteerd door Schreuder.

De huid

Onze huid heeft een gewicht van maar liefst 7 kg. en is daarom een heel belangrijk orgaan. De huid is de belangrijke beschermer tegen bacteriën en virussen die via de huid ons lichaam kunnen binnendringen. Enige kennis omtrent de structuur en een goede verzorging van onze huid zijn daarom essentieel. De pH-waarde van de huid is de zuurgraad. PH-neutrale producten vormen een goede bescherming. Er kunnen zich allerlei problemen voordoen zoals acne en puistjes maar ook allergieën of eczeem zijn bekende huidproblemen. Men kan last krijgen van wallen onder de ogen of van striae. Voor al deze problemen zijn speciale producten van Biodermal te verkrijgen. Onze huid bestaat uit:
 • Opperhuid
 • Lederhuid
 • Onderhuids bind- en vetweefsel.

Opperhuid

Dit is de buitenste laag van onze huid die opgebouwd is uit hoorncellen. Deze gaan dood en er ontstaan van binnenuit weer nieuwe cellen. De hoorncellen die dood zijn vormen een natuurlijke bescherming tegen ziekteverwekkers. Maar ook vormt deze laag een goede bescherming tegen het uitdrogen van de huid.

Lederhuid

In de lederhuid bevindt zich het bindweefsel maar ook de lymfevaten en de zenuwen. Ook de bloedvaten vinden we in de lederhuid. Vernauwing en verwijding van de bloedvaten zorgt voor de regeling van de temperatuur van de huid. Virussen en bacteriën worden door de witte bloedlichaampjes tegengehouden. Bij het ouder worden neemt de elasticiteit van de huid af. Dit is belangrijk omdat de lederhuid zich niet zoals de opperhuid vernieuwt.

Onderhuids bindweefsel

Het onderhuids bindweefsel vormt een natuurlijke scheiding tussen de huid en de spieren. Het vormt een beschermlaag om de organen. Op sommige plaatsen is het bindweefsel dun en op andere plaatsen dik. (Denk aan scheenbeen of buik.) Met respect voor de huid bedoelt Schreuder dat de huid al van zichzelf goede eigenschappen bezit. De huid is zelfgenezend en zelfbeschermend en deze eigenschappen kunnen we stimuleren door het gebruik van de juiste producten. Als we dit doen dan zullen allergieën en irritaties minder kans krijgen.

Verschillende type huid vraagt om verschillende producten

Niet iedereen heeft dezelfde huid. Er zijn grote verschillen en daar zijn de producten van biodermal ook op aangepast. We kunnen denken aan:
 • Normale huid
 • Vochtarme huid
 • Droge huid
 • Huid veroudering
 • Vette en gemengde huid

Al deze verschillende types vragen om een andere behandeling. Vraag daarom advies bij uw drogist of schoonheidsspecialiste.

Verzorging van de huid

Er zijn verschillende huidtypes te onderscheiden maar bij ieder huidtype is het noodzakelijk om te kijken naar de volgende aspecten:
 • Dagelijkse verzorging
 • Speciale verzorging
 • Bescherming tegen de zon

Daarbij is het belangrijk om veel te bewegen en goed op te letten wat men eet en drinkt. Maar ook luchtvervuiling kunnen we maar het beste zoveel mogelijk vermijden omdat zij slecht zijn voor de huid.

Dagelijkse verzorging

Voor de dagelijkse verzorging is het van belang dat de huid voldoende vocht kan vasthouden.Soms is de huid niet in staat om het vochtgehalte op peil te houden en dan ontstaat een droge huid die ook schilferig kan worden. Hiervoor zijn hydrateringscrèmes beschikbaar. Biodermal facewash is een product wat zowel het vocht als het vet reguleert tijdens de reiniging. Ook is voor een droge huid PCLE-crème zeer geschikt. Maar ook producten die helpen om de veroudering van de huid tegen te gaan zijn beschikbaar. In de winter kan men nog meer last krijgen van een droge huid en dan is het van groot belang om de huid extra te beschermen.

Speciale verzorging

Er zijn mensen die een zeer droge huid hebben. Zij hebben aparte producten nodig. Maar ook littekens, pigmentvlekken kunnen een probleem vormen. Biodermal heeft hiervoor speciale producten beschikbaar.

Bescherming tegen de zon

We kennen diverse producten om te gebruiken om ons te beschermen tegen de zon zoals:
 • Zonnecrème
 • Zonnemelk
 • Zonnespray
 • Zonnemousse

Na het zonnebaden kunnen we gebruik maken van:
 • Bruinverlengende aftersunmilk
 • Aftersun mousse
 • verkoelende aftersun

Verzorging van de huid speciaal voor mannen

Voor mannen zijn er speciale crèmes op de markt zoals de anti-age-gelcrème en de energie-gelcrème. Voor na het scheren kan men een aftershave balsem gebruiken of een verkoelende aftershave.
© 2013 - 2023 Celientje1, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Littekencrème: Helpt het echt littekens te verwijderen?Er is niets zo vervelend als een lelijk litteken dat niet weg wil. Of acne littekens op je gezicht die je herinneren aan…
Opbouw van de menselijke huidWe hebben er allemaal een: Bij de ene wat bleker, bij de ander wat bruiner. De een wat strakker en gladder, de ander wat…
Verzorgende gezichtscrème voor droge huid en zeer droge huidVerzorgende gezichtscrème voor droge huid en zeer droge huidEr zijn een aantal goede en verzorgende gezichtscrèmes voor droge huid en zeer droge huid. Bij een volwassen persoon is…
Vlinderziekte, de ziekte Epidermolysis BullosaVlinderziekte, de ziekte Epidermolysis BullosaDe naam Epidermolysis Bullosa zegt het eigenlijk al: Epi(dermis) (opperhuid), dermis (lederhuid), lysis (loslaten) en bu…

Make-up als je ouder wordtMake-up als je ouder wordtVeel mensen die make-up gebruiken beginnen ooit ergens mee en passen wellicht eens wat aan, zeker voor een feestje, maar…
Haren verven met hennaHaren verven met hennaAls je jouw haar wilt kleuren op een zuiver natuurlijke wijze en daarbij ook je haar wilt verzorgen, dan biedt henna een…
Bronnen en referenties
 • www.biodermal.nl
Celientje1 (252 artikelen)
Laatste update: 16-07-2020
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Beauty
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.