Met goede accessoires kun je op kleding besparen

Met goede accessoires kun je op kleding besparen Als je in goede accessoires investeert kun je op je kleding besparen, omdat dezelfde outfit er met andere accessoires heel anders uit kan komen te zien. De chique stijl van Parijse vrouwen is gebaseerd op basisstukken, die met zorgvuldig gekozen accessoires worden aangevuld. Omdat accessoires je kleding kunnen maken of breken, is het goed om er wat uitgebreider bij stil te staan en je accessoires met zorg uit te kiezen. Bovendien kun je vaker van accessoires wisselen dan van kleding. Als je gewicht - net als dat van veel Nederlandse vrouwen - fluctueert, is het fijn dat accessoires altijd passen; zowel in je "dikkere" als "dunnere" perioden.

Inhoud


Met een goede combinatie van accessoires kun je op kleding besparen

Definitie accessoires

Volgens het Van Dale woordenboek Nederlands is de betekenis van accessoires "bijbehorende zaken". Je kunt hieruit concluderen dat accessoires bij kleding horen, en dat je kleding zonder accessoires niet helemaal compleet is. Natuurlijk zijn er talrijke accessoires, zoals riemen, broches, haarbanden, sjaaltjes, haarbanden, (zonne)brillen etc. In dit stuk echter, worden een drietal accessoires aangestipt die het meest in het oog lopen; schoenen, tassen en sieraden. Dit zijn dan ook de accessoires die in de garderobe van elke vrouw thuis horen.

Besparen door combineren

Door telkens weer verschillende accessoires te dragen, en deze steeds weer onderling te combineren, lijkt het alsof je veel kleding hebt. Twee voorbeelden: een wit T-shirt ziet er met een effen blauw sjaaltje heel anders uit dan met een opvallende bloemenketting, en een spijkerbroek ziet er met sneakers gedragen heel anders uit dan met pumps.

Schoenen

Veel vrouwen vinden dat ze nooit genoeg schoenen kunnen hebben. Eén van de redenen hiervoor is misschien wel omdat vrouwen weten hoe een ander paar schoenen een hele look kan veranderen. Weet wel dat je beter één paar echt mooie schoenen kunt bezitten dan een heleboel goedkope prullen. Hoge hakken zijn overigens niet voor iedere vrouw; alleen voor degenen die erop kunnen lopen zonder te wankelen. Waag je dus nooit op hoge hakken naar buiten vóórdat je je loopje thuis goed voor de spiegel hebt geoefend. In je schoenenkast mag het volgende schoeisel zeker niet ontbreken.

Ballerina's
Voor vrouwen die niet nog langer willen lijken dan ze al zijn, zijn ballerina's het ideale schoeisel. Ook goed om je voeten even rust te gunnen na een dag lopen op hoge hakken. Ballerina's kunnen eigenlijk bij elke gelegenheid; overdag draag je bijvoorbeeld goudkleurige en 's avonds ballerina's van zwarte suède.

Omdat ballerina's zowel bij een broek of een rok goed staan, zijn dit dé schoenen als je slechts één paar schoenen in de kast zou hebben.
Zwarte pumps
Omdat je deze veel zult dragen, is het de moeite waard om erin te investeren. Kies voor een klassiek model dat een niet al te ronde of al te puntige neus heeft, en je hebt er jaren plezier van.

Instappers
Deze schoenen worden ook wel penny loafers genoemd. Ze zijn ideaal met een spijkerbroek die eventueel iets boven de enkel zweeft en wat dikkere sokken.

Draag ze niet met een twinsetje en plooirok, omdat je anders te veel op een kakker lijkt.
Rijlaarzen
Deze zijn in de winter ideaal onder een rok of jurk (en voor jonge meiden onder een korte broek). Koop ze in het zwart of bruin.

Hoewel sommige Parijse dames ze in een speciaalzaak voor paardrijkleding kopen, is dit niet nodig. De meeste schoenenwinkels verkopen wel simpele knielange laarzen met een platte hak.
Leren sandalen
Deze horen nu eenmaal bij de zomer. Hier kun je niet fout gaan, elke model is goed; een bandje tussen de tenen, een bandje om de grote teen of het Romeinse model; zolang het maar lekker luchtig is.

Tassen

Laat je bij de keuze van je tas niet leiden door wat er in de mode is. Kies gewoon een tas die bij je past. Heeft de tas aparte vakjes voor je telefoon of portemonnee, een haak om je sleutels aan op te hangen? Oudere dames moeten erop letten om tas en schoenen niet in dezelfde kleur te kiezen, omdat dit al gauw ouwelijk staat. Deze modellen zijn onmisbaar.

Grote shopper
Dit is voor dagelijks gebruik en om naar kantoor mee te nemen. Als je direct na kantoor uitgaat, kun je er een avondtas of clutch in kwijt. De avondtas neem je mee naar je feestje, de shopper laat je op kantoor achter.

Clutch (enveloppetas)
Deze tas is onmisbaar voor een avondje uit. Als je niet chic gekleed bent, geeft een clutch toch dat beetje extra.
Overdag kan een grote clutch trouwens ook prima.
Pukkel
Voor de momenten waarop je er casual uit wilt zien draag je een pukkel. Een pukkel gaat nooit uit de mode. Als je werk het toelaat, kun je hem zelfs naar het werk dragen.
Als je een formeel beroep hebt, beperk het gebruik van de pukkel dan tot je vrije tijd.
Luxe damestas
Hiermee wordt bedoeld een stevige, tijdloze tas in een neutrale kleur (zwart, beige, bruin) die je over je schouder draagt. Omdat hij tijdloos is kan hij ook van je moeder of oma zijn geweest.
Misschien vind je wel een leuk exemplaar in een vintage winkeltje.
Rieten tas
Deze draag je in de zomer om je aan de Franse Riviera te wanen. Deze tas is niet alleen voor het strand bedoeld; in de stad geeft hij een apart tintje aan je kleding.

Sieraden

Voor getrouwde vrouwen is hun mooiste sieraad natuurlijk hun trouwring. Het algemene advies is om opzichtige sieraden te vermijden. Als je diverse sieraden met elkaar wilt combineren, kun je dit het beste doen met erg fijne sieraden die sterk van elkaar verschillen. Combineer daarom dus nooit een opzichtige halsketting met grote oorbellen; dit roept te veel de associatie met een kerstboom op. Met deze sieraden kom je altijd goed voor de dag.

Antieke oorbellen
Het grote voordeel van antieke oorbellen is dat ze niet ouderwets kunnen worden omdat ze al zo oud zijn. Ze passen bovendien bij elke stijl, en zijn zowel voor overdag als 's avonds geschikt.

Geluksarmband
Als je deze ook nog tijdens een buitenlandse reis hebt gekocht, heb je een apart en bijzonder sieraad met een persoonlijke touch.
Draag er één of meerdere exemplaren tegelijkertijd.
Herenhorloge
Een herenhorloge om de pols van een vrouw staat altijd goed. Of je het nu met een zwart jurkje of juist met een mooie trui en spijkerbroek draagt.
Ringen met gekleurde edelstenen
Gouden ringen met een (half)edelsteen zijn tijdloos. Misschien geloof je er in dat de stenen bepaalde eigenschappen hebben; dat ze bijvoorbeeld kalmerend zijn, energie geven of tegen negatieve invloeden beschermen. Ook als je er niet in gelooft, zijn ze mooi om te zien.

Brede armband
Een opvallende brede armband valt op en kan op zich al genoeg zijn om je look af te maken. In plaats daarvan kun je voor een soortgelijk effect ook een paar dunne armbanden tegelijk dragen.

Lees verder

© 2014 - 2024 Crayon, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Sieraden voor de vrouwSieraden voor de vrouwAls we de geschiedenis in duiken komen we al ver voor Christus sieraden tegen. Sieraden hebben altijd een verfraaiende f…
Waar kan je Buddha to Buddha kopen? Winkels en verkooppuntenBuddha to Buddha is een populair merk van armbanden, ringen, kettingen, oorbellen, tassen, enzovoorts. De producten zijn…
Kerstkleding, veel glansKerstkleding, veel glansWe zeggen “op ons paasbest gekleed gaan”, maar eigenlijk kunnen we beter zeggen op ons “kerstbest gekleed gaan”. Immers,…
Maak een statement met accessoiresIedereen weet dat grote, opvallende en gekleurde sieraden en accessoires je outfit op kunnen leuken, maar moeilijk zijn…

Beauty: Een statische bos haarBeauty: Een statische bos haarNiets is zo storend als het moment dat je haar netjes zit, althans dat denk je, en je realiseert je plotseling dat je ha…
Haar rood verven met hennaWil jij graag eens een ander kleurtje in je haar, maar heb je geen zin die chemische haarverf in je haar te smeren? Dan…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: Nastya Gepp, Pixabay (bewerkt)
  • La Parisienne, Ines de la Fressange
Crayon (104 artikelen)
Laatste update: 19-01-2019
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Beauty
Bronnen en referenties: 2
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.