Kleed je net zo tijdloos als een Parisienne

Kleed je net zo tijdloos als een Parisienne Sta je ook elke ochtend of vóórdat je uit gaat voor je kledingkast te dralen omdat je weer niets hebt om aan te trekken? Heb je er ook genoeg van om elk seizoen weer tig nieuwe kledingstukken te moeten aanschaffen? Wil je bij elke gelegenheid goed en stijlvol gekleed gaan, zonder hiervoor bakken met geld uit te hoeven geven? Ben je qua kleedstijl een beetje de weg kwijt? Vind je dat je te oud bent om de modetrends te volgen, maar wil je wel goed voor de dag komen? Het antwoord op al deze vragen, vind je in de kleedstijl van de Parisienne. Je hoeft gelukkig niet in Parijs geboren te zijn om de Parijse stijl van kleden te hebben.

Inhoud


Waarom is de kleedstijl van een Parisienne tijdloos

De Parisienne valt niet in modevalkuilen. Ze is weliswaar bij de tijd, maar is geen modeslachtoffer die slaafs de mode volgt; haar stijl is ook leeftijdsloos. Mode moet voor haar vooral leuk zijn. De stijl van de Parisienne kan als volgt worden samengevat: ze houdt zich aan enkele gouden regels, maar overtreedt deze af en toe ook. De Parisienne is vooral chic, en ze eist kwaliteit; wat niet automatisch betekent dat zij veel geld aan kleding uitgeeft.

De regels van de Parisienne

  1. De Parisienne is wars van blingbling; glitter, logo's en bekende merken zijn aan haar niet besteed.
  2. De Parisienne draagt niet alles in één stijl; zij weet chic en goedkoop goed te combineren.
  3. De Parisienne ontdekt graag nieuwe merken.
  4. De Parisienne draagt alleen kleding waar zij zich goed in voelt, en die bij haar lichaam en levensstijl past.
  5. De Parisienne heeft geen mode-idolen.
  6. De Parisienne weet welke moderegels gebroken mogen worden.

De zeven basisstukken voor de "made in Paris"-look

Bijna iedere vrouw weet dat briljante basisstukken het geheim zijn voor een fantastische verschijning. Om de stijl van een Parisienne te creëren (en om er dus altijd chic en stijlvol uit te zien), hoef je slechts deze zeven basisstukken in je garderobe op te nemen. Je combineert de stukken afhankelijk van het effect wat je wilt bereiken.

De mannenblazer

Neem een mannelijk/vrouwelijk model (dus niet de blazer van je man of vriendje). Denk aan (een gekopieerde versie van) het smokingjasje van Yves Saint Laurent.
Nooit doen: een oversized blazer met grote schoudervullingen of een mannenblazer met een minirok combineren. Maak de blazer vrouwelijk door er een riem om te doen. Overdag draag je hem bijvoorbeeld met een spijkerbroek en 's avonds met de bijbehorende broek.
Instant chic: Marineblauwe blazer + witte chiffon blouse + witte jeans.

De trenchcoat

Een Burberry is de ultieme trenchcoat. Gelukkig zijn er genoeg betaalbare modellen van andere merken. De Parisienne zal de riem van haar trenchcoat nooit netjes sluiten, maar er een knoop inleggen.
Nooit doen: een militair model uitkiezen, met een lange rok dragen, een twinset eronder dragen of een exemplaar van polyester kopen.
Instant chic: trenchcoat + spijkerbroek / trenchcoat + nette pantalon / trenchcoat + zwart jurkje etc.

De marineblauwe trui

Deze kleur is verfijnder dan zwart. Koop hem in kasjmier omdat dit materiaal langer meegaat. Een marineblauwe trui kun je eigenlijk met alles combineren; met witte jeans of een zwarte pantalon.
Instant chic: Marineblauwe trui met V-hals + witte jeans + gehakte sandalen + leren jasje.

De tank top (singlet)

Draag de tank top met een short, jeans of rok. Met een mooie ketting erbij ben je eigenlijk al klaar. De tank top doet ook goed dienst als laag onder een jasje. De Parisienne kiest voor haar tank top eenvoudige basiskleuren als zwart, grijs, wit, marineblauw of kaki.
Nooit doen: huidkleurige tinten of een patroontje.
Instant chic: witte tank top + beige broek + mannenblazer + gehakte sandalen.

Het zwarte jurkje (little black dress)

Er zijn verschillende uitvoeringen van het zwarte jurkje, houd echter in gedachten dat het zwarte jurkje eenvoudig en elegant moet ogen.
Instant chic: zwarte jurkje + enorme zonnebril + zwarte ballerina's.

De spijkerbroek

Hiervan heb je er natuurlijk meerdere; licht blauw, verwassen, raw (onbehandeld), zwart, wit. Marineblauw kan ook in de plaats van raw.
Instant chic: verwassen jeans + smokingjasje + lakschoenen + printsjaaltje.

Het leren jasje

Nooit doen: het leren jasje met motorlaarzen combineren.
Instant chic: bruin leren jack + witte jeans + zijden top + hoge hakken.

Lees verder

© 2013 - 2024 Crayon, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Burberry-parfums: enkele populaire Burberry-vrouwengeurenBurberry-parfums: enkele populaire Burberry-vrouwengeurenBurberry is een bekend Brits modehuis met een lange en rijke geschiedenis. Het bedrijf werd opgericht in 1856 door Thoma…
Handige tips en outfits voor een regenachtige dagHandige tips en outfits voor een regenachtige dagTijdens de lente- en herfstmaanden regent het vaak. Het is dan lastig om kleding uit te kiezen. Suède schoenen en kledin…
Een eigen interieur (thuis) creërenEen eigen interieur (thuis) creërenVeel mensen vinden het lastig om – zodra ze een woning gevonden hebben – deze in te richten. Was het eerst door het best…
De gids tot het kopen van een kostuumKleren maken de man. Vooral bij het dragen van een pak kunt u zich onderscheiden van de massa door een aantal punten na…

Kies kleding die past bij je figuurRegelmatig kiezen mensen voor kleding die lekker past of die er mooi uitziet. Maar met een bewustere kledingkeuze kun je…
Zakelijke kledingZakelijke kledingZakelijke kleding wordt door menigeen nogal eens als “driedelig-grijs” betiteld, maar dat is een al lang achterhaald geg…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: Nastya Gepp, Pixabay
  • La Parisienne, Ines de la Fressange
Crayon (104 artikelen)
Laatste update: 19-01-2019
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Mode
Bronnen en referenties: 2
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.