'Kaizen' je bikinilijn ontharen: voor de overgevoelige huid

'Kaizen' je bikinilijn ontharen: voor de overgevoelige huid Een niet gladde bikinilijn waarbij haartjes onder de bikini uitpiepen is tegenwoordig in de meeste kringen sociaal onacceptabel. Maar wat nu als het je niet lukt om die bikinilijn mooi glad te krijgen. Vrouwen met een gevoelige huid krijgen al snel last van wondjes, bultjes en ingegroeide haren. Gelukkig kun je hier -- mits je jezelf de tijd gunt -- veel aan doen!

Kaizen: een lange termijn plan

Kaizen is een Japanse managementfilosofie die erop neerkomt dat verbetering een continue proces is. Door structureel kleine maar weldoordachte en efficiënte stappen te nemen, bereik je de grootste resultaten, en dat met maar weinig moeite.

Door Kaizen je bikinilijn te ontharen ga je efficiënt te werk, en voorkom je dat je jezelf beschadigt. Het onderstaande plan is een door Kaizen geïnspireerd lange termijnplan: het vraagt dagelijks een heel klein beetje tijd en moeite, maar met groots resultaat! Na enkele weken zal deze nieuwe gewoonte zich namelijk uitbetalen in een gladde, sociaal acceptabele bikinilijn, verkregen zonder pijn en andere ongemakken!

Benodigdheden

  • Ontharingscrème voor de bikinilijn
  • Een scherp scheermesje (het liefst speciaal voor de bikinilijn)
  • Scheergel speciaal voor de bikinilijn
  • Baby zalf
  • Geduld

Stap 1: Ontharingscrème

Een ontharingscrème kun je kopen bij de drogist of online bestellen. Kies voor een ontharingscrème die speciaal geschikt is voor de gevoelige bikinilijn. Test het product eerst op een onopvallend, klein stukje huid om erachter te komen of je er overgevoelig op reageert. Wacht 24 uur om te bepalen of het product geschikt voor je is.

Volg bij het ontharen altijd de aanwijzingen op de verpakking. Meestal moet je de crème aanbrengen met een bijgeleverd spateltje, een aantal minuten het product laten inwerken, en vervolgens de haartjes met het spateltje 'afscheren'. Het gebruiken van een ontharingscrème kost wat meer tijd dan scheren, omdat de crème moet inwerken. Zorg dus dat je vooraf bedenkt hoe je de wachttijd gaat doorbrengen terwijl het product inwerkt.

Ontharingscrèmes beloven vaak een super glad resultaat, maar wees niet ontmoedigd als dat niet het geval is bij jou. Kom in ieder geval niet in de verleiding tegen de haarrichting in te gaan om dwarse haren te verwijderen! Laat die maar gewoon zitten, dit is een lange termijnplan. Zou je wel tegen de richting in ontharen verwijder je wel iets meer haren, maar je zorgt er hoogstwaarschijnlijk ook voor dat je huid geïrriteerd raakt. Als het goed is, zijn na deze stap de meeste haren verwijderd, en de rest is kort en/of heel zacht.

Stap 2: Scheren

Tenzij op de verpakking van de ontharingscrème anders staat vermeld mag je 24 uur nadat je deze hebt gebruikt je voor het eerst gaan scheren. Zorg dat je een nieuw, schoon en scherp scheermesje gebruikt dat speciaal voor dit doel geschikt is. Deze kun je kopen bij de drogist of online bestellen. Scheer je bij voorkeur onder een warme douche. Door het warme water gaan je poriën openstaan en worden de haartjes weker, dat maakt het scheren makkelijker. Zorg er in ieder geval voor dat je het niet koud hebt, want kou zorgt voor meer kans op snijwondjes.

Breng de scheergel aan en ga dan met de haargroeirichting mee, vederlicht met je scheermesje over de te ontharen huid. Oefen geen druk uit, en ga niet twee keer over hetzelfde stukje huid. Waarschijnlijk betekent dit dat je nog steeds dwarse haren overhoudt, accepteer dit van je lichaam en laat ze zitten. Kaizen betekent dat je niet jezelf gaat forceren met schade als gevolg! Morgen is er weer een dag...

Stap 3: Verzorgen

Wees lief voor jezelf en smeer na het ontharen je pas onthaarde huid in met een baby zalf tegen rode billetjes. Deze simpele handeling helpt irritaties voorkomen en werkt verzachtend. Let op: sommige van deze crèmes laten een wit laagje achter op de huid, en zijn dus niet geschikt om te gebruiken als je bikinilijn zichtbaar is die dag omdat je gaat zwemmen of iets dergelijks.

Stap 4: Herhaling en geduld

Kaizen betekent dat verbetering een continue proces is, maak het ontharen van je bikinilijn vanaf nu een onderdeel van je leven, een nieuwe gewoonte. Scheer elke dag onder de douche je bikinilijn zoals beschreven in stap 2, en verzorg als in stap 3. Doordat je iedere dag scheert voorkom je dat stoppeltjes gaan irriteren en jeuken.

Deze kleine stapjes hebben een grote impact: elke dag dat je je scheert sneuvelen er weer een paar dwarse haartjes. En op een dag zal je blij verrast vaststellen dat je met een minieme aanpassing in je leven datgene hebt bereikt waarvan je niet meer durfde te dromen: een compleet gladde bikinilijn! Zonder rode bultjes, wondjes en jeuk. Dus begin nu, en ga een zelfverzekerde zomer tegemoet!
© 2014 - 2024 Fieke2013, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Je bikinilijn ontharen: Klaar voor de zomer!Je bikinilijn ontharen: Klaar voor de zomer!Zodra het lekker weer wordt, gaan wij Nederlanders het liefst zo snel mogelijk richting het strand. Na een koude winter…
Is schaamhaar scheren echt hygiënischer?Is schaamhaar scheren echt hygiënischer?Lady Gaga en Miley Cyrus doen het niet, maar toch is schaamhaar scheren nog altijd de norm. De meeste Westerse vrouwen o…
De kaizen-filosofieDe kaizen-filosofieKaizen is een Japanse filosofie. Deze filosofie zegt dat een onderneming zichzelf moet blijven verbeter met behulp van k…
De bikinilijn scheren, tips om irritatie te voorkomenDe bikinilijn scheren, tips om irritatie te voorkomenVooral in de zomermaanden vinden veel vrouwen het prettig om een mooie gladde bikinilijn te hebben. Helaas gaat het sche…

Porseleinen sieradenPorseleinen sieradenPorseleinen sieraden zijn weer helemaal in. Er is een grote en levendige handel in porseleinen sieraden. Bij juweliers v…
Zo, haal jij het beste uit je haar!Zo, haal jij het beste uit je haar!Prachtig, lang en glanzend haar. Het is één van de mooiste wensen die een meisje maar kan hebben. Het eten van gezonde v…
Fieke2013 (1 artikelen)
Gepubliceerd: 10-04-2014
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Beauty
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.