De bikinilijn scheren, tips om irritatie te voorkomen

De bikinilijn scheren, tips om irritatie te voorkomen Vooral in de zomermaanden vinden veel vrouwen het prettig om een mooie gladde bikinilijn te hebben. Helaas gaat het scheren van de bikinilijn nogal eens gepaard met kleine rode bultjes, irritatie en jeuk. Gelukkig zijn er een aantal tips die het makkelijker maken om de bikinilijn bij te houden door middel van scheren. Een goed resultaat is afhankelijk van goede voorzorgsmaatregelen, het scheren zelf en goede verzorging achteraf. Zo kun je zonder vervelende bultjes het strand op!

Voordat je gaat scheren

Om de huid zacht en soepel te maken, is het goed om voor het scheren een warm bad of een warme douche te nemen. Door de warmte zullen de poriën meer open gaan staan en zullen de haartjes zachter worden. Zo zijn ze makkelijker te verwijderen. Let op dat je geen koud water gebruikt! Dit geeft juist het tegengestelde effect. Door koud water worden de poriën nauwer, en de haartjes stugger.

Verzorging voor het scheren

Tijdens het badderen of douchen kun je gelijk de bikinilijn even scrubben. Dit voorkomt ingegroeide haartjes, en bij veel vrouwen verminderd het ook de irritatie na het scheren.

Smeer de bikinilijn in met wat scheerschuim. Gebruik hiervoor een scheerschuim dat voor dames bedoeld is. Wanneer je een gevoelige huid hebt is het aan te raden om een scheerschuim te gebruiken dat geen parfum bevat, anders kan er nadien alsnog irritatie optreden.

Wanneer?

Het beste moment van de dag om de bikinilijn te ontharen, is in de avond. Zo heeft de huid de hele nacht de tijd om te herstellen. Heb je een dagje strand in de planning staan en scheer je nog diezelfde morgen? Dan loop je het risico om met een geïrriteerde huid rond te lopen.

Het scheren van de bikinilijn

Als het schaamhaar erg lang is, is het handig om het eerst wat korter te knippen met een schaar. Zo krijg je de haartjes straks makkelijk weg geschoren.

scheermes

Om de bikinilijn te scheren is het handig om een scherp scheermes te gebruiken. Het liefst een nieuw mesje, dat net uit de verpakking komt. Hiermee bereik je namelijk het beste resultaat. Bij het kopen van de scheermesjes, moet je erop letten dat ze voorzien zijn van een klein rubberen laagje. Sommige goedkope wegwerpmesjes hebben dit laagje niet. Gebruik je deze mesjes voor het scheren van je bikinilijn, dan is de kans groot dat je last krijgt van een geïrriteerde huid. Ook snijwondjes liggen dan op de loer.

Bij het scheren kun je het best de huid een beetje strak trekken. Zo heb je minder kans op wondjes. Scheer altijd met de haargroeirichting mee. Bij de meeste mensen houdt dit in van boven naar beneden. Wanneer je tegen deze richting in gaat, zullen er snel rode bultjes ontstaan op de bikinilijn.

Afspoelen

Als je alles hebt gehad, kun je het scheerschuim afspoelen met wat lauw water. Vaak zie je dan dat niet alle haartjes zijn verdwenen. Maak eerst het scheermes grondig schoon, zodat alle haartjes eruit zijn. Vervolgens smeer je de bikinilijn nogmaals in met scheerschuim, en herhaal je het hele proces, om zo de resterende haartjes te verwijderen.

Ook kun je ervoor kiezen om af te spoelen met koud water. Dit is even doorbijten, maar in veel gevallen zorgt het ervoor dat er geen bultjes ontstaan na het scheren.

Na het scheren

Na het scheren is het goed om de huid te verzorgen met een milde crème, bijvoorbeeld sudocrème of zinkzalf. Ook talkpoeder kan helpen om een geïrriteerde huid te voorkomen. Verder zijn er speciale zalfjes te koop voor na het ontharen. Mocht je onder de douche scheren, was dan het geschoren gebied niet direct met douchegel. Dit bevat namelijk stoffen die irritatie kunnen veroorzaken. Zorg ook dat je direct na het scheren geen strak ondergoed, of een strakke broek draagt die langs de geschoren zone schuurt. Hierdoor kan er alsnog irritatie van de huid ontstaan.
© 2012 - 2024 Denn, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Je bikinilijn ontharen: Klaar voor de zomer!Je bikinilijn ontharen: Klaar voor de zomer!Zodra het lekker weer wordt, gaan wij Nederlanders het liefst zo snel mogelijk richting het strand. Na een koude winter…
Bikinilijn scheren zonder wondjes of jeukBikinilijn scheren zonder wondjes of jeukJe bikinilijn scheren is niet gemakkelijk, het is een hele opgave om sommige stukjes perfect glad te scheren. Dikwijls o…
De bikinilijn haarvrij makenDe zomer komt er weer aan! Iedereen wilt er weer goed uitzien en veel vrouwen willen zoveel mogelijk haren verwijderen.…
Tips voor het scheren van de bikinilijnTips voor het scheren van de bikinilijnZomer! Tijd voor vakantie, zwemmen en zonnen. Badpak en bikini gauw uit de kast halen en dan stuit je direct op het eers…

Borstvergroting met lipofillingVandaag de dag worden grote borsten als vrouwelijk gezien, maar jammer genoeg is niet iedereen gezegend met een volle bo…
Schoonheid: een beetje nep.. en een beetje van jezelfSchoonheid: een beetje nep.. en een beetje van jezelfDat zijn de leuke onderzoekjes: hoeveel is fake aan ons, Nederlandse vrouwen, en hoe veel is echt? Wat verbergen we list…
Bronnen en referenties
  • www.dokterdokter.nl
Denn (148 artikelen)
Laatste update: 16-02-2017
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Beauty
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.