Tips voor het scheren van de bikinilijn

Tips voor het scheren van de bikinilijn Zomer! Tijd voor vakantie, zwemmen en zonnen. Badpak en bikini gauw uit de kast halen en dan stuit je direct op het eerste probleem: de bikinilijn moet nodig worden bijgewerkt. Maar hoe doe je dat nou het beste? Een aantal tips om het op de juiste manier aan te pakken en huidirritaties, jeuk en rode bultjes te voorkomen. De meeste vrouwen hebben veel haar op benen, oksels en schaamstreek. Vooral het haar rondom de schaamstreek kan erg prominent aanwezig zijn, tot ver op de benen en een streep tot aan de navel. Vooral als de haartjes donker van kleur zijn vallen ze juist erg op. Wil men een beetje goed voor de dag komen dan is verwijderen de enige optie.
Men kan kiezen voor verschillende methodes zoals harsen, epileren en scheren.
Veel vrouwen kiezen voor scheren omdat dit het gemakkelijkst, goedkoop en minst pijnlijk is. Maar hoe voorkom je die vervelende rode bultjes, jeuk en huidirritatie?
Onderstaande tips zijn geen garantie om de irritaties helemaal te voorkomen maar het zal zeker een goede bijdrage leveren.

Scherp mesje

Erg belangrijk is het gebruik van een scherp mesje. Het mesje snijdt dan keurig het haartje eraf. Met een bot mesje wordt er meer aan de haartjes getrokken waardoor er sneller huidirritatie kan ontstaan. Tevens kan een bot mesje het huidoppervlak licht beschadigen wat tot vervelende gevolgen kan leiden.

Lange haartjes eerst verwijderen.

Indien de bikinilijn niet regelmatig wordt bijgewerkt, is het raadzaam om eerst de lange haren te verwijderen met een schaar. Met lange schaamharen raakt een scheermesje steeds verstopt waardoor het scheren lastiger gaat. Ook moet men dan vaker over het zelfde stukje huid waardoor ook weer irritaties kunnen ontstaan.

Scheer tijdens het baden of douchen

Het is het handigst om te scheren tijdens het baden of douchen. Door de warmte van bad of douche, worden huid en haren zachter, wat een gladder scheerresultaat geeft. Het water spoelt losse haartjes direct weg, zodat goed zichtbaar wordt waar nog haartjes zitten. Ook kan men alles goed inzepen waardoor het mesje soepel over de huid kan glijden. Let er wel goed op dat er geen zeep in de vagina komt, dit om ernstige ongemakken te voorkomen. Er kan gekozen worden voor speciale scheerschuim maar romige bad of douche schuim volstaat ook prima. Heeft men een zeer gevoelige huid, kies dan voor een pH-neutraal product en schuim zonder parfum.

Scheer op de juiste manier

Het is erg belangrijk om in de juiste richting te scheren om haaringroei te voorkomen. Scheer daarom altijd met de richting van de haargroei mee en nooit er tegen in. Trek tijdens het scheren de huid strak, dit levert een mooiere resultaat op en voorkomt snijwondjes. Neem even de tijd voor het scheren en doe het rustig en bedeesd. Voorkom verstoppingen in het mesje en spoel het regelmatig onder de kraan schoon.

Na het scheren

Is men klaar met scheren, spoel dan de schaamstreek goed af met water om alle haartjes en zeepresten te verwijderen. Tijdens het drogen voorzichtig deppen en niet te hard wrijven met een handdoek.
Bij de drogist zijn speciale crèmes te krijgen die haaringroei en rode bultjes (deels) voorkomen. Tevens zijn homeopatische crèmes tegen huidirritatie ook zeer geschikt om mee te smeren evenals zinkzalf of zalf tegen luieruitslag.
© 2010 - 2024 El-ja, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Bikinilijn scheren zonder wondjes of jeukBikinilijn scheren zonder wondjes of jeukJe bikinilijn scheren is niet gemakkelijk, het is een hele opgave om sommige stukjes perfect glad te scheren. Dikwijls o…
Jeuk in je schaamhaarJeuk in je schaamhaarJeuk is heel erg vervelend. En helemaal als het op een intieme plek zit waar je niet steeds kunt krabben. Wanneer je jeu…
De bikinilijn scheren, tips om irritatie te voorkomenDe bikinilijn scheren, tips om irritatie te voorkomenVooral in de zomermaanden vinden veel vrouwen het prettig om een mooie gladde bikinilijn te hebben. Helaas gaat het sche…
Tips voor het scheren van de schaamstreekHet scheren van de schaamstreek is nog niet zo eenvoudig. Zowel bij mannen als bij vrouwen vraagt het om een goede voorb…

Beauty: verzorging droge onderbenenBeauty: verzorging droge onderbenenDe onderbenen toon je op een warme dag samen met je armen en je hals - als eerste en dat wil meteen zeggen dat je dus…
Borstvergroting: wat kun je verwachten van de behandelingVroeger was het ondenkbaar wanneer men met een bepaald deel van het lichaam niet tevreden was. Tegenwoordig zijn onderwe…
El-ja (113 artikelen)
Laatste update: 23-07-2010
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Beauty
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.