Borstvergroting: wat kun je verwachten van de behandeling

Vroeger was het ondenkbaar wanneer men met een bepaald deel van het lichaam niet tevreden was. Tegenwoordig zijn onderwerpen zoals bijvoorbeeld borstvergroting de normaalste dingen geworden en iets wat steeds vaker wordt toegepast bij vrouwen die dit willen.

Overweging van een borstvergroting

Wanneer je achttien jaar of oude bent kan je in aanmerking komen voor een borstvergroting. De overweging van een borstvergroting kan voor iedereen anders zijn. De één vind zijn borsten te klein en de ander is misschien aan de lijn geweest waardoor de borsten misschien te slap en/ of te klein zijn geworden en passen de borsten naar verhouding niet meer bij het lichaam. Het is belangrijk goed te overwegen of een dergelijke ingreep een positieve invloed op je leven zal hebben en je na de ingreep een tevreden gevoel aan overhoud. Bij veel mensen is het zo dat ze na de eerste ingreep nog een ingreep willen wat te maken kan hebben met een niet meer objectief zelfbeeld maar een negatief zelfbeeld. Het is belangrijk hiervoor te waken.

Wat wordt er precies gedaan bij de behandeling?

De ingreep duurt ongeveer een uur waarvan een half uur wordt gebruikt voor de voorbereiding. Je wordt eerst verdoofd onder narcose. Hierdoor zal je niets van pijn voelen op moment van de ingreep. Er wordt vervolgens een klein sneetje onder de borst gemaakt. Nu er een opening is worden via de opening de borst implantaten in de ingebracht onder de grote borstspier of onder het borstweefsel. Vervolgens worden de sneetjes onder de borsten gehecht door de chirurg. De borsten worden goed verbonden met een goed en stevig verband. Na de operatie kom je in veel gevallen direct weer bij van de narcose en is verder het raadzaam een stevige sport BH te dragen. Bij een behandeling is het gebruikelijk dat je niet opgenomen hoeft te worden.

De dagen na de borstvergroting

Het is belangrijk om de dagen na de ingreep voldoende rust te nemen zodat het lichaam van de ingreep goed kan herstellen. Het is verstandig voor de operatie hulp te regelen zodat bij dagelijkse inspanningen dingen uit handen genomen kunnen worden zodat het lichaam goed kan herstellen. Zorg verder voor vervoer na de operatie. Het is zeer af te raden om na de operatie zelf auto te gaan rijden. Een borstvergroting is een hele ingreep waar het lichaam op in gesteld moet raken en van moet herstellen. De eerste weken kan het zijn dat het wat strak aanvoelt, dit komt omdat de huid nog langzaam uitgerekt moet worden ten opzichte van de borsten die groter zijn. Hier gaat ongeveer 6 weken overheen. Na de ingreep is de vergroting direct te zien. Het kan zijn dat er wat bloeduitstortingen zijn echter bij een goed verloop trekken deze bloeduitstortingen na korte tijd vanzelf weg.

Wat moet er gebeuren na de borstvergroting?

Het is verstandig de eerste week sowieso niet te gaan werken na de ingreep. Wanneer het de tweede week goed aanvoelt kan je proberen langzaam aan weer te gaan werken. Het is verder belangrijk dat er de eerste week niet getild wordt. Twee weken na de borstvergroting zullen als het goed is de hechtingen eruit gehaald worden door de plastische chirurg.

Hoe zit het met borstvoeding na de ingreep?

Borstvoeding kan nog steeds gegeven worden na de ingreep. Het is echter wel zo wanneer de implantaten zijn aangebracht via de tepel dat de melkklieren zijn beschadigd en zeker een punt is waar van te voren rekening mee gehouden moet worden.

Levensduur van borstvergroting

De levensduur van een borstvergroting is in principe altijd. Doorgaans, bij normale omstandigheden staat er ongeveer 25 jaar levensduur voor borstimplantaten. Des te groter de borstimplantaten, des te meer kans de borsten gaan hangen.

Risico's van een borstvergroting

Er bestaan zoals in principe bij elke ingreep risico's bij een borstvergroting. Dit kan zijn:
  • Infectie na de ingreep
  • Een nabloeding
  • Implantaten die gaan plooien
  • Implantaten die gaan lekken
  • Optreden van kapselvorming

Bij het regelmatig laten controleren van de borsten komen dingen die eventueel misgaan gauw genoeg voor de dag.
© 2010 - 2024 Knowledge4all, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Borstvergroting (mamma-augmentatie)Borstvergroting (mamma-augmentatie)Veel vrouwen zijn ontevreden over de grootte en/of de vorm van hun borsten. Een borstvergroting kan in die gevallen een…
BorstvergrotingBorstvergrotingBijna iedere vrouw heeft wel iets te klagen over haar borsten. De één vind ze te groot, de ander te slap, maar de meeste…
Verschillende behandelmethodes borstvergrotingVerschillende behandelmethodes borstvergrotingBij een borstvergroting brengt een plastisch chirurg borstimplantaten in om het volume van de borsten te vergroten. Ook…
Wat is een borstvergroting?Een borstvergroting is tegenwoordig niet meer omstreden. Het is normaal geworden om je borsten te laten vergroten. Toch…

Tips voor het scheren van de bikinilijnTips voor het scheren van de bikinilijnZomer! Tijd voor vakantie, zwemmen en zonnen. Badpak en bikini gauw uit de kast halen en dan stuit je direct op het eers…
Bruine ogen: een dominante verschijning!Bruine ogen: een dominante verschijning!Ieder mens is uniek in zowel het uiterlijk als het innerlijk. De oogkleur is een fenomeen waar men maar al te graag over…
Knowledge4all (41 artikelen)
Gepubliceerd: 19-06-2010
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Beauty
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.