Borstvergroting

Borstvergroting Bijna iedere vrouw heeft wel iets te klagen over haar borsten. De één vind ze te groot, de ander te slap, maar de meeste vrouwen vinden hun borsten te klein of niet mooi van vorm. Dat is ook de reden waarom veel vrouwen een borstvergroting in overweging nemen. Maar wat houdt het nou precies in, zo'n borstvergroting?

De ingreep

De ingreep is afhankelijk van de stand van de borsten. Als de borsten op de juiste hoogt zitten, wordt er een kleine snede gemaakt in de okselplooi en wordt de prothese daar ingebracht. Als de borsten iets gezakt zijn, wordt er een snede gemaakt in de huidplooi onder de borst en de prothese in gebracht.

Prothesen

Er zijn drie soorten prothesen, siliconenprothesen, hydrogelprothesen en zoutwaterprothesen. De grootte wordt uiteindelijk samen met de patiënt bepaald.

Narcose

Tijdens een operatie als deze is de kans op bloedingen altijd aanwezig en om geen risico's te nemen wordt deze operatie altijd uitgevoerd onder narcose.

Herstel

De eerste week na de operatie mag je nog weinig doen, zo mag je nog niet douchen of autorijden. Na 4 weken mag je weer voorzichtig tillen of sporten en na 6 weken ben je weer volledig genezen.

Risico's

Aan een borstvergroting zijn wel een aantal risico's verbonden, maar deze komen niet vaak voor. Het kan gebeuren dat door bijvoorbeeld een ongeluk, de prothesen stuk gaan en gaan lekken. Dan moeten ze worden verwijderd. Ook kan er kapselvorming onstaan, dat houdt in dat er zich een laag hard bindweefsel om de prothesen sluit. Dit kan soms alleen via een operatie verwijderd worden.

Resultaat

Als er zich geen problemen voordoen, kun je tien tot vijftien jaar met je nieuwe borsten vooruit. Daarna moeten de prothesen worden vervangen, omdat de kans bestaat dat ze poreus worden. Bovendien moet je regelmatig op controles, zodat de cosmetisch chirurg in de gaten kan houden of alles goed gaat.

Kosten

Voor beide borsten betaal je voor kwalitatief goed prothesen bij een in Nederland erkende chirurg rond de 4750,- voor beide borsten.
© 2011 - 2024 Jes1978, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Borstvergroting (mamma-augmentatie)Borstvergroting (mamma-augmentatie)Veel vrouwen zijn ontevreden over de grootte en/of de vorm van hun borsten. Een borstvergroting kan in die gevallen een…
Borstvergroting, niet alleen uit ontevredenheidMet de medische kennis van tegenwoordig is het de gewoonste zaak van de wereld geworden om plastische ingrepen uit te la…
Wat is een borstvergroting?Een borstvergroting is tegenwoordig niet meer omstreden. Het is normaal geworden om je borsten te laten vergroten. Toch…
Verschillende behandelmethodes borstvergrotingVerschillende behandelmethodes borstvergrotingBij een borstvergroting brengt een plastisch chirurg borstimplantaten in om het volume van de borsten te vergroten. Ook…

Liposculptuur, weg met die vetrolletjes!Liposculptuur, weg met die vetrolletjes!Beweeg je veel en eet je gezond, maar raak je toch die bepaalde 'vetrolletjes' op die ene lokatie niet kwijt? Dan is lip…
Beauty: Krullen en slagen in het haar (voor zwoele dagen)Beauty: Krullen en slagen in het haar (voor zwoele dagen)Het haar mag weer soepel en natuurlijk vallen. Beetje glad van boven en uitlopend in krullen. En daarmee meteen gezegd d…
Jes1978 (53 artikelen)
Gepubliceerd: 14-04-2011
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Beauty
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.