Het Pellè kapsel

Het Pellè kapsel Graziano Pellè, voetballer, topscorer van Feyenoord Rotterdam en tevens een stijlicoon is misschien nog wel beroemder vanwege zijn kapsel dan door zijn voetbalkwaliteiten. Wat is dit voor een kapsel en kan je dit ook zelf creëren?

Graziano Pellè

Graziano Pellè is een Italiaans voetballer geboren op 15-07-1985 in San Cesario di Lecce.

Carrière

Graziano Pellè begon zijn carrière bij US Lecce in de Serie A, dit was in het seizoen 2003/04. Na een aantal verhuurperiodes kwam hij in 2006/07 bij Cesena in de Serie B terecht. Na een goed seizoen leverde dat een transfer naar AZ Alkmaar op. Bij AZ wist hij in 4 jaar tijd niet heel veel indruk te maken en uiteindelijk vertrok hij naar Parma in de Serie A. Ook dit was geen onverdeeld succes en na een verhuurperiode bij Sampdoria kwam hij uiteindelijk terug naar Nederland. Hij verbaasde vriend en vijand door te tekenen bij Feyenoord Rotterdam. In eerste instantie was dit op huurbasis maar uiteindelijk wist Feyenoord hem definitief te strikken. Graziano Pellè ondertekende een contract tot de zomer van 2017.

Het Graziano Pellè kapsel

Na zijn komst bij Feyenoord werd deze voetballer snel populair. Niet alleen zijn doelpunten werden gewaardeerd, maar ook zijn kapsel werd in korte tijd razend populair. Vele jonge voetbalfans lieten zich dat kapsel aanmeten bij de kapsalon en al snel volgde ook de oudere man. In een aantal maanden was het kapsel niet meer weg te denken uit het Nederlandse straatbeeld. Het kapsel onderscheid zich door een retrolook vanuit de jaren 60. Het is een halflang kapsel met een strak opgeschoren en overlopende zij- en achterkant. De zijscheiding kan met de kam aangebracht worden maar het is ook mogelijk om deze er in te laten scheren door de kapsalon. De haren keurig kammen en een goede hoeveelheid pomade aanbrengen in het haar is vervolgens voldoende om de gehele dag met het Graziano Pellè kapsel rond te lopen.

Wat heb je nodig

  • Een goede lengte van het haar
  • Een goede kapper
  • Pomade
  • Kam

Pomade

Pomade is een vetachtige substantie die zowel in droog als in nat haar aangebracht kan worden. Het kenmerkt zich door de natte look. Tevens is dit een product wat niet hard wordt en dus de gehele dag te stylen is. Pomade is ook verkrijgbaar op waterbasis wat het wassen van het haar vereenvoudigd.

Aanbrengen pomade

Zorg er voor dat je het product goed verdeeld over je handpalmen, breng het vervolgens gelijkmatig aan in het haar. Begin daarvoor, bij voorkeur, niet aan de voorkant van je kapsel maar juist aan de achterzijde. Dit is een simpele tip die het gelijkmatig verdelen van de pomade makkelijker maakt.

Andere beroemdheden met dit kapsel

Buiten Nederland is dit kapsel vooral bekend als de schoolboy-scheiding vanuit de jaren 60, maar dit maakt het niet minder populair. Onder andere Ryan Gosling, Robbie Williams en David Beckham hebben zich dit kapsel wel eens aan laten meten.

Pellè's baard

Het kapsel van Pellè is niet het enige wat hem bekend maakt. De baard van Pellè is minstens zo belangrijk. Dit is een korte getrimde baard waarbij de neklijn en de wanglijnen strak zijn afgewerkt. Al snel werd bekend dat Pellè voor de verzorging van zijn hoofdhaar en baard naar een barbier in Rotterdam ging. Voor meer informatie en tips over het krijgen en bijhouden van de baard zie tips voor de mannelijke baard.

Barbier

Tegelijkertijd met de opkomst van dit kapsel werd in Nederland ook de barbier steeds bekender. Een barbier is een herenkapper die naast het hoofdhaar ook zorg kan dragen voor het knippen en de verzorging van de baard. Het woord barbier is afkomstig van het Latijnse woord barba wat baard betekent. In Nederland wordt ook vaak de Engelse benaming barber gebruikt.
© 2014 - 2024 Veelwetend, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Haarverzorging manIn de supermarkten staan complete rekken met allerlei soorten gel, shampoo en dergelijke. Wat zijn deze producten en wat…
Figuur en kapselFiguur en kapselWe weten langzamerhand wel dat niet elk kapsel bij een bepaald gezichtsvorm past. Dat niet elk kapsel bij een bepaald fi…
Op één lengtelijn knippenOp één lengtelijn knippenAls je het haar op één lengtelijn knipt, gradeer je het haar niet. Je knipt het haar in de natuurlijke valling op één li…
The Rachel HaircutThe Rachel Haircut, kortweg The Rachel genoemd, is het kapsel dat Jennifer Aniston in de eerste twee seizoenen van Frien…

Sieraden van textielSieraden van textielEr worden steeds meer sieraden van textiel gemaakt. Dat komt omdat het relatief makkelijk is om met het materiaal te wer…
Tips voor de mannelijke baardTips voor de mannelijke baardIedere man heeft wel eens in zijn leven de onweerstaanbare drang om zijn baard te laten staan. Echter komt deze man er a…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: Jan Roelfsema, Wikimedia Commons (CC BY-3.0)
  • http://www.ad.nl/ad/nl/5619/Feyenoord/article/detail/3504311/2013/09/05/Pelle-kapsel-is-helemaal-hot.dhtml
  • http://nl.wikipedia.org/wiki/Graziano_Pell%C3%A8
  • http://www.b4men.nl/?p=2052#
  • http://www.allaroundhairstyling.nl/de-geschiedenis-van-de-barbier.shtml
Veelwetend (8 artikelen)
Laatste update: 18-06-2014
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Beauty
Bronnen en referenties: 5
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.