Hoe word je zo snel mogelijk bruin?

Hoe word je zo snel mogelijk bruin? Hoe word je zo snel mogelijk bruin? De meeste mensen willen in de zomer of het hele jaar door graag een mooi zomers bruin kleurtje. De één wordt binnen een paar minuten al bruin, terwijl de ander uren kan zonnen zonder dat er een verschil te zien is. Als je graag zo snel mogelijk bruin wil worden, zijn er een heleboel dingen die je voor, tijdens of na het zonnen kunt doen.

Scrubben

Scrub je lichaam 48 tot 24 uur voordat je gaat zonnen. Met het scrubben verwijder je de dode huidcellen van je lichaam. Als je hierna gaat zonnen, zijn deze dode cellen al van je huid af en krijg je een bruine kleur die dieper in je huid zit en dus langer zal blijven zitten. Scrub nooit na het zonnen! Je huid is dan gevoelig en je kunt deze alleen maar beschadigen door op dat moment te gaan scrubben. Scrub maximaal één keer in de week, als je dit vaker doet beschadig je de huid.

Speciale zonneproducten

Tegenwoordig zijn er hele goede zonneproducten te verkrijgen die het bruiningsproces van je huid versnellen. Een product met een factor hoeft niet meteen te betekenen dat je helemaal niet meer bruin kan worden. Bij de drogist of parfumerie kun je je laten adviseren over producten die geschikt zijn voor jouw huid.

Zonnebank

Ben je heel wit en ben je van plan om binnenkort op vakantie te gaan naar de zon, of ergens anders veel te gaan zonnen? Bereid je huid dan voor op de zon, zodat je minder snel zult verbranden en sneller bruin zal worden. Als je niet te lang en niet onder een te sterke zonnebank gaat, kan een enkele keer geen kwaad om je huid voor te bereiden. Je huid raakt als het ware een beetje gewend aan de zon en aan het opbouwen van pigment. Gebruik wel altijd een verzorgende en beschermende crème onder de zonnebank om je huid te beschermen en niet uit te drogen.

Scheren

Scheer je voordat je gaat zonnen. Ook al zijn de haartjes op bijvoorbeeld je benen maar klein, ze bedekken toch een beetje je huid en houden daarmee zon tegen. Als al je haren op je benen weg zijn, komt alle huid in de zon en zullen je benen sneller en egaler bruin worden.

Olie

Het is algemeen bekend dat olie ervoor zorgt dat je sneller bruin wordt. Dit is zeker waar, maar kijk hier wel mee uit, Gebruik nooit zomaar olijfolie of een andere olie zonder beschermingsfactor. Bij de drogist en parfumerie zijn een heleboel bruiningsoliën te verkrijgen waar je sneller bruin van wordt, maar die je ook beschermen tegen de schadelijke stralingen van de zon.

Supplementen

Bij natuur- en voedingswinkels zijn supplementen te krijgen die je helpen om van binnenuit het bruiningsproces te versnellen. Zolang er alleen maar natuurlijke ingrediënten in deze producten zitten, kunnen ze geen kwaad. Vaak zijn dit capsules met extracten van bijvoorbeeld caroteen. De stoffen in de supplementen helpen je lichaam van binnenuit met het opbouwen van pigment.

Wortels en tomaten

Je kunt ook bepaalde dingen eten of drinken om een bruinere kleur te krijgen. Een voorbeeld hiervan zijn wortels en tomaten. In wortels zit de stof caroteen, deze stof zit al in je huid en zorgt voor de bruine kleur die je krijgt van de zon. Je kunt gewoon rauwe wortels of tomaten eten, maar je kunt er ook sap van maken.

Water

Als je jezelf insprayt met water, of gaat zwemmen, of aan het strand lopen, word je sneller bruin. De lichtdeeltjes in het water reflecteren de zon en hierdoor zul je veel sneller bruin worden. Daarnaast is het ook heel goed voor je huid om deze vochtig te houden tijdens het zonnen, dan droog je veel minder snel uit.

Blijf altijd verantwoord zonnen

Het is leuk en mooi om zo snel mogelijk zo bruin mogelijk te worden, maar blijf er altijd op letten dat je verantwoord omgaat met de zon. Bescherm je zelf tegen de schadelijke stralingen, zorg dat je niet kunt verbranden en maak niet teveel zon-uren op een dag.

Lees verder

© 2015 - 2024 Loes_e, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Hoe word je sneller bruin?Hoe word je sneller bruin?Veel mensen in Nederland vragen zich vooral tijdens de zomermaanden het volgende af: Hoe word je sneller bruin? In dit a…
Sneller bruin worden in de zonSneller bruin worden in de zonIn de zomer rennen we massaal naar buiten, gewapend met zonnebril, zonnebrandcrème en handdoek. Bruin worden willen we,…
Bèta-caroteen of provitamine ABèta-caroteen of provitamine ABèta-caroteen is een veelvoorkomende vitamine die nuttig is voor het lichaam. Wat is beta-caroteen precies, waar vind je…
Verantwoord bruin worden in de zonVerantwoord bruin worden in de zonVeel mensen willen graag bruin worden in de zomer. Ze vinden het heerlijk om in de zon te liggen en vinden een bruine kl…

Lush Oxford Street en hun productenLush Oxford Street en hun productenLush houdt zich bezig met het bedenken en produceren van diervriendelijke en natuurlijke cosmetica-producten. Inmiddels…
Je huid beschermen in de zon door een zonnebrandcrèmeJe huid beschermen in de zon door een zonnebrandcrèmeHuidkanker komt steeds vaker voor, doordat mensen steeds vaker en langer in de zon komen. Meer mensen gaan vaker op wint…
Loes_e (147 artikelen)
Gepubliceerd: 14-05-2015
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Beauty
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.