Vrouw van 50-plus: Tips voor kleding en make-up

Vrouw van 50-plus: Tips voor kleding en make-up Voor allerlei categorieën vrouwen is er speciale kleding. Maar niet voor vrouwen van een bepaalde leeftijd. Je zult dus een keuze moeten maken uit het aanbod dat er is. Misschien vraag je je toch wel eens af of je nog dezelfde kleding zal blijven dragen. Die minirok of die short? Staat dat nog mooi nu je iets ouder bent? Toch wil je er nog elegant en sexy uitzien. Je wilt echter geen 'hotter than my daughter' vrouw zijn. Dan sla je de plank mis. Wat zijn de tips voor kleding, huidverzorging en make-up om er mooi uit te blijven zien?

Kleding

Je staat het mooist met kleding die bij je leeftijd past en elegant is. Bij voorkeur ook nog een beetje sexy. Je hoort gewoon nog bij de leuke vrouwen ook al ben je nu de vijftig gepasseerd. Als je kleding kiest die past bij je persoonlijkheid en stijl zit je al gauw goed.
Natuurlijk moet de maat goed zijn en het model passen bij je figuur. Het allerbelangrijkste is dat je je prettig voelt in wat je draagt. Dan zal de kleding je het zelfvertrouwen geven dat je graag wilt.

Kwaliteit

Op vakantie kun je flodderstofjes dragen. Die zijn lekker goedkoop en geschikt voor naar het strand. Op gewone dagen is het fijner om te kiezen voor wat steviger stoffen als je strakkere kleding wilt dragen. Daarin zie je niet elk rolletje en bobbeltje zitten. Kleding die mooi in model blijft is vaak van iets duurdere kwaliteit. Elastische stoffen en glanzende stoffen zijn soms niet de beste keus.

Zorg dat het goed past

Vermijd de aanschaf van kledingstukken die helemaal naar je zin zijn, maar eigenlijk niet goed passen. Grote kans dat het een miskoop wordt. Ga ook even zitten met kleding en kijk dan hoe het rond de taille zit. Een rok of broek die te strak of te laag zit, zal er niet mooi uitzien als het je niet meer zo platte buik benadrukt. Ook een vest of bloes kan er op het eerste gezicht mooi uitzien, maar open staan bij de knopen als je gaat zitten. Eventueel kun je speciale corrigerende onderkleding dragen.

Jouw pluspunten benadrukken

Het beste is te zoeken naar kleding welke jouw minpunten verdoezelt en jouw pluspunten naar voren haalt. De aandacht moet getrokken worden naar de beste delen van je lichaam. Die mag je dus accentueren. Voor de één zullen dat de benen zijn, voor de ander de taille of het decolleté. Andere delen wil je misschien verhullen, zoals dikke kuiten of slappe bovenarmen. Met de juiste kleding is dit eenvoudig te doen.

Trendy of stijl

Je wilt af en toe meedoen met de trends. Dat kan ook. Toch is het oppassen als de laarzen over de knie of de doorkijkjurkjes in de mode zijn. Je hoeft niet met alles mee te doen. Het volgen van zulke trends laat je beter over aan de jeugd. Kies meer voor stijl dan voor trendy. Dit betekent zeker niet dat je onopvallend of saai gekleed moet gaan.

Bron: FaceMePLS, Flickr (CC BY-2.0)Bron: FaceMePLS, Flickr (CC BY-2.0)

De goede kleuren kiezen

Je zult er jonger en gezonder uitzien als je de kleuren kiest die bij je huid, haar en ogen passen. Het beste wordt dan in je naar boven gehaald. Hou een kledingstuk bij je gezicht en kijk wat de kleur met je doet. Vallen oneffenheden, rimpeltjes of donkere kringen nu meer op? Of lijk je fletser of bleker? Dan is de kleur niet voor jou geschikt. De kleur moet je er stralend uit laten zien en de kleur van je ogen moet beter opvallen.

Zwart

Vrijwel elk seizoen hoort zwart bij de modekleuren. Vooral in de herfst en de winter. Het is een makkelijke kleur en het is chique. Bovendien combineert het overal mee en het kleedt af. Het is dus een veilige kleur. Toch maakt zwart bij je gezicht ook ouder. Oneffenheden en rimpels zijn beter zichtbaar als je hoog gesloten blouse of trui draagt. En dat is nu net wat je niet wilt. Toch kun je wel zwart dragen. Een jurk met een diep uitgesneden hals zal je huidskleur reflecteren en niet het zwart. Dat kan dus prima. Ook kun je met de juiste kleur sieraden, make-up of sjaal ervoor zorgen dat het zwart niet overheerst. Zwarte broeken en rokken zijn altijd goed.

Bron: Qiye, PixabayBron: Qiye, Pixabay

Sieraden

Bij warmere huidtinten passen goud en parels. Bij koelere huidtinten staan zilveren sieraden het mooist. Ook gekleurde sieraden kunnen het geheel mooi maken. Bij zwart passen sieraden in topaas, turquoise of koraal erg mooi.

Jeans

Belangrijk is dat je het model vindt dat goed bij je past. Vaak zal dit een jeans zijn met een normale taille. Die broek sluit goed aan ook als je gaat zitten. Bij de wat duurdere merken is vaak meer aandacht besteed aan de pasvorm en het ontwerp. Toch verkopen ook de grote winkelketens wel spijkerbroeken met een goede taille. Is de taille te hoog, dan lijken de heupen breder. Ben je nog heel slank, dan kun je jeans met een lage taille proberen.

Grijs haar

Heb je besloten je haar grijs te laten worden? Dan is het verstandig naar de kleuren van je kleding te kijken. Grijs is een koele kleur.
Paars en donkerrood passen er mooi bij. Bessen, lavendel en lila zullen de meeste vrouwen ook prachtig staan. Met pasteltinten is het oppassen. Afhankelijk ook van de kleur van je huid, is dit niet altijd zo passend. Ook geel, bruin en oranje is meestal niet zo mooi. Wit dan weer wel. Zeker als het wordt opgefleurd met een sjaal in een motief. Zilveren sieraden zijn beter dan gouden.

De huidverzorging

De conditie van de huid is een aandachtspunt. Natuurlijk wil je zo rimpelloos mogelijk blijven. Belangrijk is ervoor te zorgen dat de huid goed gehydrateerd blijft. Tweemaal per dag insmeren met een vochtinbrengende crème houdt de huid vol en soepel. Een huid voorzien van voldoende vocht zal meer volume hebben. Onder je foundation of make-up een hydraterende crème aanbrengen. Als deze dan ook nog een UV-factor heeft (SPF 15 bijv.) dan zorg je optimaal voor je huid. Je gezicht kun je scrubben met kokosolie en een washandje. Het verwijderen van dode huidcellen kun je met kokosolie zo vaak doen als je wilt. Het droogt namelijk de huid niet uit. Haal 's avonds of na een nachtelijk feest altijd je make-up er nog even af en breng weer een crème aan.

Make-up

Foundation

Niet alle vrouwen zijn enthousiast over foundation. Toch als je huid gescrubd is en niet te droog zal foundation mooi zijn. Als je een vrij egale huid van jezelf hebt, is een dekkende foundation niet nodig. Let wel op de huid rond de ogen en de mond. Zorg dat de foundation zich daar niet ophoopt, want dan trek je de aandacht daar juist naartoe. Kies hooguit een kleur foundation welke iets warmer is dan de kleur van je eigen huid. Je brengt het aan met een bronzer of blush. Een poeder geeft gauw een korrelig effect. Gebruik dit alleen als je een vette huid hebt. Breng eventueel wat bronzer aan onder de kin. Dit is vaak een wat blekere plek en dat hoeft niet op te vallen.

Wenkbrauwen

Een belangrijk onderdeel van je gezicht. Je ziet er jaren jonger uit als je mooie, volle wenkbrauwen hebt in een goede vorm. Met het ouder worden kunnen de wenkbrauwen veranderen. Worden je wenkbrauwen dunner, dan kun je wenkbrauwpoeder gebruiken. Kies de kleur welke goed past. Worden je wenkbrauwen fletser van kleur of grijs? Dan kun je ze laten verven door de kapper of gewoon thuis. Een meer permanente oplossing is het laten tatoeëren. Er worden dunne streepjes gezet. In eerste instantie ziet het er erg vol uit, maar dit trekt bij. Je hebt er uiteindelijk ongeveer anderhalf jaar plezier van.

Lippen

Geen lijntje rond de lippen tekenen. Dit hoort er al lang niet meer bij. Een niet te felle kleur lipstick is mooier. Of een lipgloss voldoet ook.

Ogen

Vergeet te veel zwarte lijntjes rond de ogen. De donkere oogschaduw in de oogholte kun je ook achterwege laten. Hou het licht. Een mascara is altijd goed. Ook wimperverlenging wordt toegepast. Een duurdere optie, want het blijft maar tijdelijk zitten.
© 2016 - 2024 Wereldburger, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Gothic: KledingEr is niets indrukwekkender dan de kledij van de gothic. Of e het wilt toegeven of niet, het is altijd indrukwekkend om…
Kledingadvies voor vrouwen met verschillende vormenKledingadvies voor vrouwen met verschillende vormenLang niet alle kleding is voor elke vrouw geschikt om te dragen. Bij de keuze voor bepaalde kleding moet je daarom goed…
Kleding voor vrouwen met één borstLobstar-Label is een Nederlands kledingmerk dat zich speciaal richt op de vrouw die een borst is verloren door amputatie…
Zo krijg je make-up vlekken uit je kledingZo krijg je make-up vlekken uit je kledingMake-up geeft heel makkelijk af op je kleding. Het is heel vervelend en het kan vlekken geven die slecht te verwijderen…

Soorten piercingsSoorten piercingsAl sinds de oudheid worden er door mensen piercings gedragen. Het aantal personen dat tegenwoordig een piercing laat zet…
Zelf gezichtsmaskers maken met groenten en fruitZelf gezichtsmaskers maken met groenten en fruitDe vitaminen, mineralen, vezels en antioxidanten in fruit en groenten zijn goed voor het lichaam en de gezondheid en ze…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: eigen afbeelding Wereldburger
  • Inleidingsfoto: prive bezit
  • http://plusrubriek.nl/natuurlijke-make-up-tips-voor-boven-de-50/ (maart 2016)
  • http://forum.viva.nl/forum/lijf-lijn/doehetzelf-wenkbrauwverven-tips-anybody/list_messages/3981 (maart 2016)
  • http://plusrubriek.nl/natuurlijke-make-up-tips-voor-boven-de-50/ (maart 2016)
  • Afbeelding bron 1: FaceMePLS, Flickr (CC BY-2.0)
  • Afbeelding bron 2: Qiye, Pixabay
Wereldburger (12 artikelen)
Laatste update: 08-01-2018
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Beauty
Bronnen en referenties: 7
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.