Zo krijg je make-up vlekken uit je kleding

Zo krijg je make-up vlekken uit je kleding Make-up geeft heel makkelijk af op je kleding. Het is heel vervelend en het kan vlekken geven die slecht te verwijderen zijn. Vooral foundation en poeder zijn een drama. Hoe krijg je al die vlekken nou het beste uit je kleding? Lees verder voor de tips. Meke-up vlekken zijn vaak lastig te verwijderen en ze komen erg makkelijk op je kleding, vooral als je een strak shirtje over je hoofd moet trekken. Natuurlijk kun je je kleding met een vlekkenspray in de was gooien, maar dat gaat natuurlijk niet als je per se die kleding wilt dragen of op het punt staat om weg te gaan.

Natuurlijk kun je het beste proberen om vlekken te voorkomen. Een hele slimme en belangrijke tip is om je aan te kleden voordat je je op gaat maken.

Poeder

Make-up in vorm van poeder, zoals poeder, blusher, oogschaduw is lossig en valt dus snel op je kleren. Gelukkig zijn deze vlekken wel redelijk goed te verwijderen. Wat je echter nooit moet doen is stevig wrijven. Wat je wel moet doen is het er zachtjes afvegen, als het goed is is het meeste dan van je kleding af en zit er toch een vlek? Pak dan een microvezeldoekje en maak deze wat vochtig en ga dan nog eens zachtjes over de vlek heen. Je zult zien dat deze nu verdwijnt. Mocht dat niet helpen dan kun je er nog een vlekkenspray opdoen en het kledingstuk in de wasmachine doen. Je kan bij hardnekkige vlekken ook weken in de Biotex.

Foundation en crème

Foundation, mascara, lipgloss, lipstick, oogpotlood en dat soort vettige producten zijn erg lastig uit kleding te krijgen. Je krijgt het er sowieso niet uit met alleen water. Dit komt omdat er in deze producten een vet bestanddeel zit.

Allereerst kun je de vlek proberen te verwijderen met make-up remover. Kies dan het liefste voor een variant zonder oliebasis. Je kan dit op een watje doen of op een doekje en dan zachtjes over de vlek wrijven. Lukt dat niet? Probeer dan een schuimend product zoals zeep, shampoo of afwasmiddel. Je kan ook voor een vlekkenmiddel gaan, denk er wel aan dat dit vrij agressief spul is dus als je kleding teer is gebruik dan een milde shampoo. Breng het op de vlek aan en doe een beetje water op een spons of op een doekje en probeer zo de vlek te verwijderen. Herhaal indien nodig.

Nagellak

Nagellak is ook een product wat snel op je kleding kan komen. Het druppelt namelijk snel van het borsteltje af. Wees met nagellak wel snel met verwijderen. Nagellak kan het makkelijkst verwijderd worden als het nog nat is. Haal de overtollige nagellak weg en pak de nagellakremover. Leg een paar wattenschijfjes op de vlek en giet daar de nagellakremover overheen. Je kan ook proberen om de vlek er uit te wrijven met de remover. Let er wel op dat je kans hebt dat je kledingstuk verkleurt op dat punt, want nagellakremover is agressief spul. Wees altijd voorzichtig daarmee.

Tips

  • Kom altijd snel in actie met een vlek, hoe langer de vlek in je kleding blijft zitten hoe moeilijker deze te verwijderen is.
  • Probeer wrijven te voorkomen. Door het wrijven wordt je kleding snel lelijk, vooral wol wordt heel erg lelijk met wrijven.
  • Vlekken die je op een droge manier kan verwijderen moet je nooit nat maken, dat maakt de vlek alleen nog groter.
  • Als je een vlek op satijn of fluweel hebt kun je deze het beste chemisch laten reinigen.
© 2011 - 2024 Linda1986, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Make-upvlekken uit kleding verwijderenMake-upvlekken uit kleding verwijderenWie regelmatig make-up draagt, is ongetwijfeld bekend met vervelende make-upvlekken. Een make-upvlek kan lastig te verwi…
Permanente make-upOgen, wenkbrauwen en de mond zijn het visite kaartje van elke vrouw. Door middel van permanente make-up kan je er voor z…
Organiseren van je make-up tasjeEen make-up tasje is natuurlijk heel handig, want je kunt dan altijd en overal je make-up bijwerken. Toch is een make-up…
Beauty: Uitgelopen make-upBeauty: Uitgelopen make-upIedereen die make-up gebruikt overkomt het wel eens. Is het niet een onverwachte regenbui, dan toch wel die welgemeende…

De schoonheid van echt natuurlijke make-upDe schoonheid van echt natuurlijke make-upNatuurlijk make-up of natuurlijk opgemaakt is vaak doorspekt van foundation en natuurlijk kleuren, maar echt een natuurl…
Scrubtest: het beste voor een gladde, zachte huidScrubtest: het beste voor een gladde, zachte huidScrubben. Wie doet het niet? Toch is er zo'n hoeveelheid producten, dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet. Wa…
Bronnen en referenties
Linda1986 (240 artikelen)
Gepubliceerd: 02-11-2011
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Beauty
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.