Wat zijn de beste vitamines voor de huid?

Wat zijn de beste vitamines voor de huid? In dit artikel worden de vitamines behandeld welke het beste zijn voor de huid. Ouder worden gaat gepaard met het verouderen van de huid. De vele jaren in de zon en het blootstaan aan de elementen kunnen er voor zorgen dat de huid er ouder uit ziet dan dat je in wekelijkheid bent. Voor vrouwen geldt dat na de menopauze het oestrogeen, wat verantwoordelijk is voor een jeugdige huid, niet meer aanwezig is. Je ontdekt steeds meer rimpels in de huid als je in de spiegel kijkt.

Vitamine A

Eén van de meest belangrijke vitamines voor de huid is vitamine A. Het versterkt de beschermende laag van de huid. Het is ook essentieel voor het onderhoud en de reparatie van de opperhuid. Daar komt nog bij dat Vitamine A een antioxidant is. Het helpt bij de bestrijding van de vrije radicalen welke de systemen van het lichaam kunnen beschadigen.

Vitamine B

De complex B vitamines zijn een groep vitamines welke erg effectief zijn voor het onderhoud van een gezonde huid. Deze krachtige groep van vitamines zijn als een heel leger van soldaten welke vechten tegen de verouderingsprocessen welke door vervuiling, stress en het milieu aan de huid en de rest van het lichaam worden toegebracht. Ze werken perfect in samenwerking met elkaar en met de andere belangrijke vitamine groepen om het lichaam in goede conditie te houden en om de huid er goed uit te doen zien.

Vitamine C

is een andere vitamine waarvan uit steeds meer onderzoeken blijkt dat het belangrijk is voor de huid. Het is een krachtige antioxidant en kan er voor zorgen dat het immuunsysteem van je lichaam op peil wordt gehouden. Vitamine C is een belangrijke factor bij de reparatie van de huid, de groei en het helen.

Vitamine E

is een antioxidant welke de heling en reparatie van de huid versterkt. Het kan voorkomen, dat de cellen beschadigen door de negatieve effecten welke vrije radicalen op het lichaam hebben.

Een goede huidverzorging is echter niet alleen een zaak van vitamines. Gezond eten, een uitgebalanceerd dieet en genoeg beweging zijn minstens zo belangrijk. Probeer minstens acht uur slaap per nacht te nemen. Gebruik altijd zonnebescherming als je aan de zon bent blootgesteld. Drink acht tot tien glazen water per dag om het vocht van je huid op peil te houden.

Levertraan

Daarnaast is er nog iets wat je kunt gebruiken om je huid er jonger uit te laten zien. Eén theelepel levertraan per dag wordt ook wel de fontein van de jeugd genoemd. Veel mensen beweren dat door het slikken van één theelepel levertraan per dag de huid er na één jaar uitziet alsof ze een facelift hebben gehad! Levertraan helpt om de huid soepel te houden en reduceert de rimpels. Daarnaast is het zo dat de vitamine D welke in levertraan zit er voor zorgt dat de botten worden versterkt. Er zitten ook vetzuren in welke goed zijn voor de ontwikkeling van de hersenfuncties en de ontwikkeling van het zenuwsysteem.

De huid is het grootste orgaan van het lichaam. Zorg er goed voor. Bescherm het tegen schadelijke UV straling en verzorg het dagelijks met de juiste vitamines en supplementen. Je hoeft er niet zo oud uit te zien als je bent, nu je weet welke vitamines je het beste kunt gebruiken voor je huid.
© 2008 - 2024 Costaric, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Facelift massageFacelift massageGespannen gezichtsspieren verminderen de bloeddoorstroming naar de huid waardoor huidverslapping en rimpels in de hand g…
Lizz Facelift Serum: productomschrijving en beoordelingLizz Facelift Serum: productomschrijving en beoordelingLizz Facelift Serum is een serum dat ontwikkelt is om lijntjes en rimpels in het gezicht binnen een paar minuten te verm…
Rimpels in het gezicht verminderen; direct resultaatRimpels... Vaak beginnen we pas met extra verzorging van de huid, als de rimpels inmiddels zichtbaar zijn. Tot je 28ste…
Hangwangen voorkomen en verwijderenHangwangen voorkomen en verwijderenOf je kaken snel gaan hangen of niet, hangt af van je genen, je gezichtsspieren en je huidstructuur. Aan je genen kan je…

Tips tegen transpirerenZweten, een natuurlijk iets, maar niemand houdt ervan. Je voelt je vies, je hebt natte plekken onder je oksels, en het e…
Je haar (laten) vervenGeverfde haren zijn niet meer weg te denken uit het straatbeeld. Is het niet het grijze haar wegwerken, dan is het welli…
Costaric (128 artikelen)
Gepubliceerd: 30-06-2008
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Beauty
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.