Sauna en beautycentrum: Zwaluwhoeve

Sauna en beautycentrum: Zwaluwhoeve De Zwaluwhoeve is een groot en modern sauna en beauty resort. Het biedt vele faciliteiten en is zeer innovatief. Het speelt in op de nieuwste trends en ontwikkelingen waardoor het een grote groep mensen aanspreekt.

Sfeer

Het gebouw lijkt een grote boerderij maar eenmaal binnen heerst een moderne warme sfeer. Het is er ruimtelijk en er zijn verspreid over het resort verschillende saunapleinen. Ook zijn er meerde horecagelegenheden en worden er vele beautybehandelingen aangeboden. Er is een heerlijk grote ligweide van 1500m² met ligbedden waar men kan genieten van de zon of gewoon even uitrusten. Door de verspreide faciliteiten wordt het resort wel wat onoverzichtelijk en kan het voorkomen dat mensen iets niet kunnen vinden of niet alles hebben gezien na een dagje sauna. Het is daarom aan te raden een plattegrond mee te nemen bij de receptie.

Plaats/ligging bereikbaarheid

De zwaluwhoeve is gelegen midden in natuurgebied Veluwe nabij Hardewijk. Om bezoekers te laten genieten van de omgeving bieden zij arrangementen aan waarbij men bijvoorbeeld gaat fietsen, mountainbiken, Nordic walking of paardrijden en daarna ontspannen in de Zwaluwhoeve. Maar ook de stad Hardewijk en het Veluwemeer wordt aangeprezen. Binnenkort is het ook mogelijk om te overnachten in de Zwaluwhoeve wat een combinatie met de activiteiten in de omgeving en de ontspanning in de Zwaluwhoeve extra aantrekkelijk zal maken. De Zwaluwhoeve is met de auto vanuit verschillende richtingen goed bereikbaar en het beschikt over een ruime parkeerplaats. Met het openbaar vervoer kan men vanaf station Nunspeet of Harderwijk met de bus (lijn 100) bij de Zwaluwhoeve komen.

Sauna’s

De Zwaluwhoeve beschikt over 2 moderne sauna pleinen. Er zijn zowel buiten als binnen faciliteiten. Men vindt de volgende sauna’s op het resort:
 • Houtgestookte Finse sauna’s
 • Kelo sauna
 • Stilte sauna
 • Houtgestookte kruiden sauna
 • Infrarood- sauna
 • Kleurentherapie -sauna
 • Muzieksauna
 • Panorama- sauna met prachtig uitzicht over de omgeving
 • Turkse stoombaden
 • Caldarium
 • De Zwaluwhoeve beschikt tevens over een ijsgrot

Zoutsteensauna

De zoutsteensauna is uniek in Nederland. In een zeegrot en kan men genieten van de bijzondere kleuren van de zoutkristallen. Maar deze sauna doet meer: de zouten die vrijkomen bij verhitting zorgen voor een heilzame werking op onder andere de luchtwegen.

Opgieting

Dagelijks is er een Fins opgietingsritueel in de houtgestookte sauna. De Finnen ontdekten vele jaren terug al dat de temperatuur van de sauna stijgt als er water op de hete stenen wordt gegoten. De vochtige lucht die daaruit ontstaat, verspreidt zich door de hele cabine en zorgt voor een extra hoeveelheid warmte. De warme waterdeeltjes in de lucht slaan neer op de huid en bevorderen het zweten. Dit gooien van het water en de stoomstoot wordt Löyly (Finse opgieting) genoemd. Tijdens de opgieting bij de Zwaluwhoeve wordt water met heerlijke geuren op de hete stenen van de saunakachel gegoten. Doordat de luchtvochtigheid in de sauna enorm stijgt, voelt het daardoor een stuk heter, maar wel aangenaam aan. Door middel van het ronddraaien met een handdoek wordt vervolgens het vocht met de lekkere geur verspreid door de hele sauna om daarna met een speciale slag van de handdoek op de gasten neer te dalen. Dit alles gebeurt in twee keer 10 minuten.

Baden

Er zijn 2 zwembaden, het eerste zwembad ligt centraal gelegen, met aangrenzend de neveltuin. Het tweede verwarmde buitenbad is bijzonder omdat men vanuit het warme saunaplein dit zwembad kan betreden. Verder zijn er de volgende baden te vinden:
 • Whirlpools
 • Koud dompelbad
 • Hot Tub

Beauty

In het beautycentrum kan men terecht voor losse behandelingen, verschillende massages en complete beautyarrangementen in diverse prijsklassen en dagdelen.

Massage

Bij de Zwaluwhoeve zijn er vele vormen van massage mogelijk, zoals:
 • Hot-Stone massage
 • Kruidenstempel- massage
 • Lichaamsmassage
 • Sportmassage
 • Meridiane massage: Ons lichaam bevat zogenaamde meridianen, energiebanen die de verschillende stelsels in ons lichaam verbinden. Volgens deze banen wordt het lichaam met lichte strijkingen behandeld gevolgd door een aantal drukpunten. Ook wordt er door middel van lichte knedingen aandacht besteed aan de doorbloeding van de spieren. De massage bestrijkt zowel de voor- als de achterzijde van het lichaam en maakt het ons door de lichte technieken mogelijk bewust met onze lichamelijke en geestelijke ontspanning bezig te zijn. Deze ontspanningsmassage is gebaseerd op het totale menselijke lichaam met zijn verschillende systemen.

Beautybehandelingen

Er wordt gebruik gemaakt van de gerenommeerde producten van het merk Thal’ion. Deze producten komen uit de zee en zijn zuiver, eerlijk en authentiek. Bij de Zwaluwhoeve zijn standaard behandelingen mogelijk maar ook zeer specifieke arrangement afgestemd op verschillende huidtypen. De volgende beautybehandelingen worden aangeboden:
 • Gezichtsbehandelingen
 • Hand- en voetverzorging
 • Harsen
 • Lichaamspakking
 • Kleine behandeling: epileren, verven van wimpers en wenkbrauwen

Scrubruimte

De Zwaluwhoeve beschikt over een aparte scrubruimte, gelegen in de tuin. In deze verwarmde ruimte kan men zichzelf van top tot teen scrubben. De dode huidcellen worden naderhand onder de warme douche weggespoeld, waardoor de huid weer heerlijk glad aanvoelt.

Hamam

In de hamam waant men zich in een Marokkaans badhuis. Hier kan men een traditioneel Hamam-ritueel ondergaan. Eerst is het genieten van een inzeping waarna men een scrubbehandeling ondergaat. Aansluitend krijgt men een zeepmassage met originele Marokkaanse olijfzeep.

Vitaliteit

Ook op het gebied van actieve ontspanning is de Zwaluwhoeve vooruitstrevend. De Zwaluwhoeve beschikt namelijk over een vitaliteitsruimte. De lessen van het vitaliteitsprogramma worden gevolgd in sportkleding die u zelf mee kunt nemen, maar ook verkrijgbaar is in de vitaliteitsruimte. De vitaliteitsprogramma’s zijn ook toegankelijk voor niet- sauna gasten. De volgende vitaliteitprogramma’s worden aangeboden;

Hotyoga
De Zwaluwhoeve is het eerste resort waar hotyoga beoefend kan worden. Het vitaliteitsprogramma van de Zwaluwhoeve is een compleet aanbod van onderdelen die bijdragen aan hernieuwde energie en zin om nieuwe dingen te ondernemen. Na het volgen van één of meerdere lessen, zal men de kracht weer in het lichaam voelen stromen en in balans zijn.

Hachi-Dan-Kin begeleide meditatie
De Hachi-Dan-Kin is naar verluid de oudste kata ter wereld en is afkomstig uit het klooster van de Shaolin-monniken. De vastgestelde serie bewegingen heeft als doel het lichaam te verwarmen, de energie te laten stromen en een diepe rustige ademhaling te verkrijgen. Na deze serie een aantal malen te hebben beoefend volgt meditatie.

Stretch on music and relax
Een half uur actief bewegen en ontspannen. De les start met een warming-up op energieke muziek, waarna alle spieren van het lichaam worden gerekt en gestrekt. De les wordt afgesloten met een prettige ontspanning.

Ashtanga/Power-Yoga
Deze inmiddels bekende en populaire yogavorm is een krachtige en intensieve vorm van yoga. De verschillende houdingen rijgen zich als een ‘ketting’ aaneen. Lenigheid, kracht, bewustwording van het lichaam en ademhaling worden geoefend. Het eind van de les wordt afgesloten met een heerlijke ontspanning.

Tuin

De landelijke tuin van 15.000 m2 is voorzien van vijverpartijen en diverse ligweiden met riante ligbedden. In de tuin vindt men ook Jenno’s loungecafé. Hier kan men op loungebanken heerlijk relaxen met een drankje of een exotische cocktail, terwijl er op de achtergrond rustige jazz-muziek klinkt.

Rustruimten

Opkamer en Voorhuys

In een sfeervol ingerichte kamer kan men heerlijk tot rust komen. De ruimte geeft een echt huiskamer gevoel. Het Voorhuys is een zeer ruime relaxruimte die toch gezellig oogt, doordat er aparte sfeerhoekjes zijn gecreëerd. Er is een bar, heerlijke fauteuils en banken en een open haard.

Salounge

In de Saloung kan men op een heerlijke sofa ontspannen en luisteren naar loungy tunes. Men ligt relaxed terwijl de luchtwegen en huid worden gereinigd en het afweersysteem wordt versterkt. Een verblijf in de Salounge werkt zuiverend en ontspannend.

Horecafaciliteiten

De Zwaluwhoeve beschikt over 2 restaurants: “De Oude Deel” en “De Hoeve”. In het à la carte restaurant “De Oude Deel” proeft men nog de sfeer van het boerenleven uit de 18e eeuw. In het andere restaurant geniet men van gevarieerde keuzes van gerechten in het buffetrestaurant “De Hoeve”. Alle sauzen en dressings zijn vers gemaakt op basis van zuivelproducten. De gerechten op de kaart dragen bij aan gezonde en verantwoorde voedingswaarden.

Arrangementen

Zwaluwhoeve biedt ruime keuze uit diverse arrangementen. Zo zijn er sauna arrangementen, beauty arrangementen, speciale arrangementen, aanbieding arrangementen en zakelijke arrangementen. En alsof het nog niet genoeg is kan men ook nog een zelf een arrangement samenstellen en wordt er veel geadverteerd waarbij men een arrangement met korting kan boeken. Dit alles is leuk maar maakt het wel erg moeilijk kiezen.
© 2008 - 2023 Mariska-r, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Sauna´s en thermen met badkledingdagen en damesdagenSauna´s en thermen met badkledingdagen en damesdagenDe jarenlange traditie in Nederland is dat het saunabezoek zonder badkleding, dus geheel naakt wordt gedaan. Steeds meer…
Overnachten sauna en spa's: overzicht hotelsOvernachten sauna en spa's: overzicht hotelsEen dagje naar de sauna is heerlijk en teven goed voor lijf en leden. In een sauna kan je heerlijk genieten van de warmt…
Overzicht sauna's met badkledingOverzicht sauna's met badkledingEen dagje naar de sauna is heerlijk. Het is er lekker ontspannen genieten van de weldadige warmte en rust. Sommige mense…
Naar de sauna: in badkleding of niet?Wellness en sauna worden steeds populairder. Ook in Nederland. Vanouds was de zaak duidelijk: in Finland, bakermat van d…

Beautytips voor de manBeautytips voor de manTypisch dat destijds de Egyptenaren al wel bezig waren met allerlei beautyproducten voor zowel mannen als vrouwen. De we…
Beauty: verzorging beschadigde nagelsVerzorgde nagels ziet er altijd beter uit dat afgekloven, ingescheurde, gerafelde nagels. Toch is de schaar niet altijd…
Bronnen en referenties
 • www.zwaluwhoeve.nl
Mariska-r (8 artikelen)
Gepubliceerd: 06-08-2008
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Beauty
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.