Beautytips voor de man

Beautytips voor de man Typisch dat destijds de Egyptenaren al wel bezig waren met allerlei beautyproducten voor zowel mannen als vrouwen. De westerse man is pas sinds de eeuwwisseling actiever met beautyproducten voor zichzelf bezig en dan nog geldt dit nog lang niet voor alle mannen. Iets wat voor vrouwen bijna een vanzelfsprekendheid is. Toch is de markt volop bezig met het vernieuwen van allerlei producten. Hierbij is het mannelijke aspect absoluut belangrijk.

Mannen die van verzorging houden

De zogenaamde metroman werd eind jaren 90 van de 20ste eeuw wat actiever op dit vlak, maar het valt nog tegen hoe ver de man op dit vlak is door geëvolueerd. Er zijn allerlei argumenten te bedenken waarom mannen niet veel verder komen dan de aftershave of een geurtje. Sommige mannen vinden het te vrouwelijk, andere vinden het simpelweg niet nodig of de tijd ontbreekt om tijdens de ochtenduren normaal toilet te maken.

Natuurlijk zijn er ook partners die het stimuleren en daarnaast is de markt volop in beweging met mannenproducten en kan je er haast niet meer omheen. Zodra het imago van te weinig mannelijk verdwenen is, is het probleem grotendeels opgelost, maar tot die tijd ...

Producten voor de man

De mannenproducten nemen toe en beginnen in sommige opzichten zelfs te lijken op de lijnen die er voor vrouwen zijn. Waarom ook niet, waarom zou alleen de vrouw zich goed verzorgen en een op haar huid afgestemd product gebruiken. Wat is er zoal?

Bron: Nuno Lopes, PixabayBron: Nuno Lopes, Pixabay
Haren
De haarverf voor de man is inmiddels wat bekender geworden, wat overigens niet wegneemt dat er nog veel mannen zijn die niet zeggen dat ze hun haar verven. Vaak zijn de producten er op gericht om de eerste grijze haren weg te krijgen. Deze producten zijn zo ontwikkeld, dat het snel en eenvoudig aan te brengen is. Er zijn veel kleuren en de kleur die het dichtst bij de natuurlijke kleur ligt, is de beste kleur (beter iets te licht dan te donker!). Uiteraard heeft de kapper in de salon ook alle mogelijkheden om het haar van de man te verven. Een eenvoudige en snelle manier om die eerste grijze haren weg te werken.

Wenkbrauwen

Als de grijze haren weggewerkt worden dan vallen eventuele grijze wenkbrauwen alleen nog maar meer op. Dus de wenkbrauwen weer de oorspronkelijke kleur geven is ook een optie. In de drogisterij zijn complete setjes te koop, maar de schoonheidsspecialiste of kapper kan de wenkbrauwen ook verven. De thuissetjes bevatten speciale kammetjes waarmee je de vorm van de wenkbrauw kunt volgen. De wenkbrauwhaartjes zijn vaak iets stugger, dus volg goed de gebruiksaanwijzing.

Huid

De gezichtshuid kan geïrriteerd raken door bijvoorbeeld het scheren. Zorg er voor dat de huid regelmatig goed schoongemaakt wordt. Voor de man hebben de cosmeticahuizen aparte lijnen, want de huid van de man is immers wezenlijk anders als die van de vrouw (ongeveer 20% dikker). Toepassen 's morgens bij het opstaan en 's avonds voor het slapen gaan. Een dagcrème om het af te maken helpt in dit proces. Voor een specifiek geïrriteerde huid na het scheren zijn producten op de markt die voor de huid rustgevend zijn (bijvoorbeeld Lancome Hydrix balm).

Periodiek een scrub speciaal voor de mannenhuid houdt de huid in optimale conditie (bijv. Shiseido cleaning scrub). Pas het toe voor het reinigen van de huid en wanneer je thuis kunt blijven. Soms kan de huid er tijdelijk wat rood uit gaan zien.

Rimpels

Hoewel de mannenhuid minder snel rimpels zal vertonen dan de vrouwenhuid, is een antirimpelcrème toch een product dat gewenst is. Het begint een product te worden dat meer als vanzelfsprekend bij de reinigingsproducten en de dagcrème hoort. Helaas hebben nog niet alle mannenlijnen een antirimpelcrème.

Algemeen

Ook voor mannen zijn er complete cosmeticalijnen en heel gerichte haarverf. Als je echter begint met deze producten, laat je dan goed voorlichten door een professional. Mannencosmetica wordt de gewoonste zaak van de wereld.
© 2008 - 2024 Annastaal, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Plantaardige haarverf kiezenUit eerdere testen is gebleken dat de conventionele haarverven slecht uit de bus kwamen omdat er teveel schadelijke chem…
Felgekleurde haarlokkenOmbre haar is al eventjes in de mode. Om dit mode verschijnsel naar een nieuw level te brengen is het nu modieus om in d…
Kun je je haar verven als je zwanger bent?Kun je je haar verven als je zwanger bent?Veel vrouwen houden van een ander kleurtje in hun haar, maar wat nou als je zwanger bent. Is het dan wel handig om je ha…
Haarverf brandt op hoofdhuidHaarverf brandt op hoofdhuidHaarverf of haarkleuring is bedoeld om het haar een andere kleur te geven of om grijs haar te dekken. Vrouwen gebruiken…

Haargroei versnellen - Doe je haar sneller groeienHoe kunt u uw haargroei versnellen en stimuleren? Er zijn verschillende redenen waarom iemand zijn haar sneller wil doen…
Sauna en beautycentrum: ZwaluwhoeveSauna en beautycentrum: ZwaluwhoeveDe Zwaluwhoeve is een groot en modern sauna en beauty resort. Het biedt vele faciliteiten en is zeer innovatief. Het spe…
Bronnen en referenties
Annastaal (2.955 artikelen)
Laatste update: 01-07-2017
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Beauty
Bronnen en referenties: 2
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.