Tegen huidveroudering: tomatenpuree

Tegen huidveroudering: tomatenpuree Op de markt verschijnen altijd weer anti-rimpelcrèmes en anti-verouderingsmiddelen. Het ene middel tegen huidveroudering schijnt dan nóg innovatiever te zijn . Het fijn om de veroudering van de huid zoveel mogelijk uit te stellen en te vertragen en rimpels te beperken. Niet iedereen heeft het budget om geld uit te geven aan de middelen die er zijn, en de crèmes te kopen die je tegenkomt in reclame-commercials. Een huid oppepper en natuurlijk middel tegen rimpels hoeft niet veel te kosten!

Tomatenpuree: een zeer effectief middel tegen huidveroudering

Er is recentelijk onderzoek gedaan naar de effecten van tomatenpuree op de huid en rimpels. Moet je dan tomatenpuree op je huid smeren, als een masker? Nee, in het onderzoek hebben testpersonen per dag 5 eetlepels puree gegeten, en na de testperiode bleken de personen die de 5 eetlepels per dag aten een stralendere huid te hebben en rimpels waren verminderd.

De testpersonen: een betere huid

De groep van testpersonen zijn verdeeld in twee groepen: de ene groep at dagelijks 5 eetlepels tomatenpuree, de andere groep at eetlepels met een mix van olijfolie en puree. De effecten op de huid van de eerste groep waren beter. Ongeveer 5 jaar geleden is er een soortgelijke test gedaan bij oude vrouwen. Daar waren de resultaten soortgelijk: huidverbetering door het eten van tomatenpuree.

De tomaat, vol anti-oxidanten

De tomaat is de enige groente waarin de anti-oxidanten goed bewaard blijven, in welke vorm de tomaat ook uiteindelijk te voorschijn komt. Een uitkomst voor de huid dus, of beter gezegd: voor je rimpels! Dus of je nu tomatenketchup eet, of tomatenpuree. De anti-oxidanten blijven in dezelfde hoeveelheid aanwezig. Uiteraard is puree een hele geconcentreerde vorm van tomaat, dus eet je flink wat anti-oxidanten door 5 eetlepels per dag te eten.

Om welke anti-oxidant gaat het dan?

Een tomaat schijnt een behoorlijke hoeveelheid lycopeen te bevatten. Lycopeen is een belangrijke anti-oxidant. Oxidanten hebben invloed op de huid en veroorzaken veroudering. Te denken valt hierbij aan veroudering van huid -door rimpels- door zonlicht, roken, slechte voeding, stress. (vrije radicalen). Anti-oxidanten beschermen de huid dus tegen deze invloeden en zorgen voor minder vorming van rimpels. De belangrijkste oorzaak voor huidveroudering en rimpelvorming is zonlicht. En dan gaat het niet alleen om zonlicht waar je huid aan blootgesteld wordt door het zonnen in de zomer, maar je huid veroudert ook door gewoon zonlicht in de winter. Lycopeen beschermt specifiek tegen de veroudering die door de zon wordt veroorzaakt.

Andere voordelen

Ook wees het onderzoek uit dat het eten van tomatenpuree leidt tot een verlaagd cholesterolgehalte, en een verlaagde kans op prostaatkanker.

Tomatenpuree eten, maar let op!

In blikjes tomatenpuree zit ook zout toegevoegd. Dus wanneer je een hoge bloeddruk hebt, of neigt naar een hoge bloeddruk omdat dit in de familie zit, dan moet je hier wel op letten. Tomatenpuree eten is op zich niet vies, een hap kan je wegspoelen met water. Of je drinkt het als tomatensap, verdund met water. Je zult merken dat dit ook de lekkere trek intoomt, dus automatisch eet je minder tussendoortjes.

Meer artikelen over huidverzorging en huidveroudering:

© 2008 - 2024 Ssandra3108, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Lycopeen tegen rimpels: eet tomatenpuree!Lycopeen tegen rimpels: eet tomatenpuree!Tomatenpuree is niet alleen een probaat middel tegen rimpels, maar ook tegen verbranding door zon. In tomatenpuree zit d…
Huidveroudering: welke factoren spelen een rol?Huidveroudering: welke factoren spelen een rol?Huidveroudering is velen van ons een doorn in het oog. Huidverjonging klinkt ons beter in de oren. Om huidveroudering bi…
Melatonine en (huid)verouderingMelatonine en (huid)verouderingMelatonine heeft veel voordelen. Dat melatonine gunstig werkt bij slapeloosheid, is algemeen bekend. Dankzij melatonine,…
Kamille op zijn bestIn deze tijden waar we steeds een drukker leven hebben, meer stress en minder tijd om te ontspannen is het belangrijk om…
Reactie

Lydia, 16-08-2014
Als ik nu zelf verse tomaten fijn mix heeft dit dan hetzelfde effect als tomatenpuree uit blik? Of zit er in tomatenpuree nog een ingrediënt dat verse tomaten mist wat goed Is voor de huid? Reactie infoteur, 23-08-2014
Hallo Lydia!
Tomatenpuree uit een pakje / blikje is geconcentreerder.

Ik zou de voorkeur geven aan een pakje (vanwege het metaal bij een blikje)

Maar tomaat in welke vorm dan ook (puree, pastasaus, ketchup) blijft gezond, het stofje lycopeen blijft behouden.

Succes!

Ssandra3108 (253 artikelen)
Laatste update: 28-05-2010
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Beauty
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.