Gezichtsontharing met klein budget

Gezichtsontharing met klein budget Iedere vrouw wilt er mooi uit zien. Het liefst zonder haar op haar gezicht. Er zijn verschillende methodes om te ontharen op de markt. En de schoonheidssalon zijn hartstikke prijzig maar altijd de moeite waard. Maar ben je handig en heb je maar een klein budget dan kun je ook best zelf aan de slag.

Laserbehandeling

Heb je veel beharing op je wangen, op je kin en je bovenlip dan kan je ook overwegen om dit permanent via laserbehandeling te verwijderen. Meestal gaat het om meerdere behandelingen die op grote overvlakken worden uitgevoerd. De schoonheidsinstituten claimen dat de laserbehandelingen vrijwel pijnloos zijn, maar tijdens de behandeling kan het wel degelijk pijn doen. Het apparaat verkoelt eerst je huid en schiet een laserstraal af.Op het moment dat de straal het wortelzakje raakt. Kan het aanvoelen net alsof er een elastiekje tegen je huid aan schiet. Dit duurt maar heel kort en daarna voel je er niets meer van.
In de meeste gevallen worden deze behandelingen gedeeltelijk of helemaal door de zorgverzekeringen vergoed. Je bent er dan wel voorgoed vanaf. En er groeien geen of weinig haren meer terug. Wat weer rendabel is op langere termijn. Je zult wel enkele maanden sunblock moeten gebruiken vooral wanneer het zonnig is om de pigmenten door de laserbehandeling niet te verstoren. Zodat je geen vlekken krijgt. Daarom is het aan te raden om de behandeling te doen tijdens de wat koelere maanden.

Ontharingscreme

Voor een snelle oplossing kun je ontharingscreme gebruiken. Voor een paar euro's kun je bij de meeste drogisterijen een tube kopen met ontharingscreme. Je smeert dit met een spateltje op een goed gereinigd gezicht op behaarde plekken, je wangen en je kin en je snor. Dit laat je volgens de gebruiksaanwijzing, een paar minuten inwerken en spoel je het voorzichtig af.
Wanneer je een beschadigde huid hebt met kleine wondjes moet je dit absoluut niet gebruiken. Ook niet bij een gevoelige huid. De creme werkt dan bijtend op de huid. En als resultaat zul je rode plekken en wondjes in je gezicht zien die pas na een paar dagen wegtrekken. Het haar komt jammergenoeg wel snel terug. En soms wat harder omdat je niet de wortels aanpakt maar alleen het haar.

Harsen

Bij de meeste drogisterijen kun je speciale setje hars kopen wat je meerdere keren kunt gebruiken. Je verwarmt de strook met hars tussen je handen en dit plaats je op je gezicht. En tegendraads je haren trek je dit in een ruk eraf. De haar en wortels trek je op deze manier eruit. Het gebruikte strookje kan je meerdere keren gebruiken voor het resterende haar op je gezicht. Na afloop smeer je speciale verzorgende balsam erop om de resterende hars te verwijderen en om de huid te laten rusten. Enig nadeel is soms trek je ook huid mee en dit kan pijnlijk zijn. Het heeft een onaangename reuk maar je bent alsnog een paar weekjes haarvrij.

Epileren met pincet

Met een pincet kun je kleine haartjes een voor een verwijderen. Het is een lang en lastig karweitje. Maar als het haar verwijderd is dan blijft het wel enkele weken weg. Meestal wordt epileren meer gedaan bij het weghalen van het overtollig haar bij de wenkbrauwen. Enkele verdwaalde haartjes kun je dan snel wegtrekken zodat je wenkbrauwen er weer netjes bij zitten.

Wanneer je grote haren hebt op je bovenlip. Kan dit ook een uitkomst zijn. De haren blijven langer weg omdat je het haar en haarwortel verwijdert. Je voelt je dan meer zekerder en hoeft niet elke keer eraan te denken. Het haar wat terug groeit komt zacht en als dons terug.

Touwtjes methode

Voor deze methode heb je eigenlijk wat geduld en oefening nodig. Het is geen simpele methode maar in de Arabische en Indiase landen wordt dit gebruikt om gezichtsbeharing weg te epileren. Je pakt een katoenen draad van 30 cm en knoopt dit aan elkaar vast. Je houd de touw zo voor je vast dat alleen je duim en je wijsvinger erdoor heen steken. Je draait de ene hand 15 tot 20 maal om zijn as. Je krijgt dan een kruisje in het midden. Je vinger de duim en de wijswinger blijven door de touw heen steken.

Als je het haar wilt verwijderen leg je de kruis naast het haar. Open je jouw linker of rechterhand als een soort schaar. Als je linker hand beweegt dan trekt de draad het haar aan de rechterkant weg. En als je de rechterhand beweegt dan trekt de draad het haar aan de linkerhand weg.

Met een beetje oefenen kun je binnen de kortste keren je hele gezicht behandelen. Vooral als je een gevoelige huid hebt is deze methode ideaal. Het trekt de wortel weg dus je gezicht blijft weken haarvrij. En haar komt als dons terug.

Scheren

Sommige vrouwen scheren zich. Ik zou dit ten alle tijden afraden. Je haar komt sterker en donkerder terug. Ook bij het zoenen en afscheid nemen zal je de stoppels voelen. Ook geeft het een onvrouwelijk gevoel als je met een scheermesje je haartjes gaat verwijderen. Liever aan te raden is om een keer te harsen of te epileren.
© 2008 - 2024 Missvlinder, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Behandeling van overbeharing (laserbehandeling, hormonen)Overbeharing is voor veel mensen een probleem. Ze schamen zich en hebben vaak van alles geprobeerd om ervan af te komen.…
Permanente ontharing: Elektrische ontharing, laser en IPLWanneer mensen last hebben van overbeharing, zijn er tal van methoden beschikbaar. Scheren, epileren, ontharingscrème of…
Ontharen: EpilerenEr zijn vele verschillende manieren om uzelf van uw overtollig haar af te helpen. In dit artikel wordt het haar verwijde…
Overbeharing, wat er tegen te doen?In onze samenleving is het nu eenmaal mode om jezelf glad te scheren, onder de oksels, op je borst, en voor vrouwen zelf…

De voordelen van gezichtsmassageDe voordelen van gezichtsmassageEen gezichtsmassage levert vele voordelen op. Het kan je hoofdpijn, vermoeidheid en spanning wegnemen. Een gezichtsmassa…
Werking van gezichtscrèmes en antirimpelcrèmesWerking van gezichtscrèmes en antirimpelcrèmesOp de verpakking van gezichtscrèmes en anti-rimpelcrèmecrèmes kom je veel verschillende ingrediënten tegen. Ook over de…
Missvlinder (2 artikelen)
Laatste update: 15-02-2012
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Beauty
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.