Gezichtsmaskers met kruiden

Gezichtsmaskers zijn een grote traktatie waarmee u, uw huid kunt verwennen. Een masker voedt, reinigt en geeft uw huid een fris uiterlijk. Als het gezichtsmasker is aangebracht, ga dan in de voorgeschreven tijd lekker ontspannen liggen (of zitten). Na het verwijderen van het masker is het aan te raden een vochtinbrengende crème op uw gezicht en hals aan te brengen.

Salie-appelmakser

Masker voor de normale huid
Schil en snijd de appel in kleine stukjes. Pureer de stukjes appel samen met 2 eetlepels honing en 15 gram salieblaadjes in de blender of keukenmachine.In plaats van salie kunt u ook twee eetlepels rozenwater nemen. Breng het masker op uw gezicht aan en laat het ± 15 minuten inwerken. Verwijder het masker met lauw/warm water en spoel de huid op het laatst met koud water na.Dep het gezicht droog en breng een vochtinbrengende crème aan.

Vrouwenmantelmakser

Masker voor de normale huid
Maak eerst een sterk aftreksel van 1 eetlepel fijngehakte vrouwenmantelblaadjes, giet hierover 1,5 dl kokend water.
Laat het mengsel enigszins afkoelen.

Meng 3 eetlepels tarwekiemen,1 eetlepel honing en 2 eetlepels van het het aftreksel van vrouwenmantelblaadjes.
Wanneer alle ingrediënten goed vermengd zijn het masker aanbrengen op het gezicht. Laat het ± 15 minuten inwerken.
Verwijder het masker met lauw/warm water en spoel daarna de huid met koud water. Dep de huid droog en breng een vochtinbrengende crème aan.

Sorbekruid-olie -gistmasker

Masker voor de droge huid
Maak eerst een sterk aftreksel van sorbekruid, door een kopje kokend water over 2 eetlepels gehakte blaadjes sorbekruid te gieten, laat het mengsel enigszins afkoelen.

Neem dan 1 eetlepel biergist (te koop bij de drogist), 1/2 theelepel tarwekiemolie en 2 eetlepels van het aftreksel van sorbekruid. Meng alles goed door elkaar en breng het mengsel warm op het gezicht aan. Laat het 10-15 minuten inwerken en verwijder daarna het masker met lauw/warm water. Dep daarna het gezicht droog en breng een vochtinbrengende crème aan.

Goudsbloem-perzik -yoghurtmakser

Masker voor de droge huid
Maak eerst een sterk aftreksel van goudsbloemblaadje, door een kopje koken water over 2 eetlepels geplette goudsbloemblaadjes te gieten, laat het mengsel enigszins afkoelen.

Schil de perzik en verwijder de pit. Prak het vruchtvlees en meng er 2 eetlepels yoghurt en 1 eetlepel van het goudsbloemaftreksel doorheen. Laat het masker 10-15 minuten zitten. Verwijder het masker met lauw/warm water. Dep daarna het gezicht droog en breng een vochtinbrengende crème aan.

Peterseliemakser met ei of yoghurt

Masker voor de vette huid
Was een grote bos peterselie. Pureer het in de de blender of keukenmachine met genoeg gekookt water om de machine te laten werken.Vermeng daarna het sap met eenzelfde hoeveelheid yoghurt (of eiwit) en breng het masker op het gezicht aan.

Laat het 15-20 minuten inwerken. Verwijder daarna het masker met lauw/warm water en was daarna het gezicht met koud water na. Dep het gezicht droog en breng een vochtinbrengende crème aan.

Brandnetel-melk-havermoutmasker

Masker voor de vette huid
Maak eerst brandnetelsap door brandnetels door een blender of sapcentrifuge te draaien. Of maak een sterk aftreksel door 2 eetlepels gehakte brandnetel blaadjes (en stengel) met een kop kokend water te overgieten.

Vermeng 2 eetlepels havermout met zoveel melk zodat het een dikke pasta wordt. Voeg hieraan brandnetelsap toe, zodat een smeuïge substantie ontstaat. Breng het masker op het gezicht aan en laat het 15 minuten inwerken. Verwijder het daarna met lauw/warm water en verfris het gezicht met koud water. Dep het gezicht droog en breng een vochtinbrengende crème aan.
© 2009 - 2024 Anhi, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Gezichtsmaskers, een extra oppepper voor je huidEen stralende huid willen we allemaal. Dit is te bereiken door dagelijks de huid goed te reinigen en in te smeren met cr…
Vitamine gezichtmaskersDe vitaminen A, B en E worden het meest verwerkt in gezichtsmaskers, heerlijk om uw huid eens extra te verwennen.
Zelf maskers en crèmes maken voor de vette huidZelf maskers en crèmes maken voor de vette huidOveral in de winkels zijn allerlei soorten maskers en crèmes te koop voor de vette huid. Maar wist je dat je dit zelf oo…
De beste gezichtsmaskerEr zijn tegenwoordig zoveel verschillende soorten gezichtsmaskers verkrijgbaar. Maar hoe weet je nu welke je eigenlijk m…

Beauty: Blonderen haarBeauty: Blonderen haarIn de zomer zijn er altijd wel weer nieuwe blondtinten in de mode en al zouden die er niet zijn, om de een of andere red…
recensieKalo haarreductie - Ervaringen en resultatenKalo is een product waarmee je zonder pijn overtollige haartjes definitief kunt verwijderen. Alle lichaamsdelen kunnen w…
Anhi (47 artikelen)
Gepubliceerd: 10-05-2009
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Beauty
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.