Beauty: Wenkbrauwen gezichtsbepalend

Beauty: Wenkbrauwen gezichtsbepalend Dat de wenkbrauwen gezichtsbepalend zijn realiseren we ons vaak niet. Los van de functionaliteit (transpiratie uit de ogen houden) is de vorm, dikte en hoogte erg bepalend hoe we er uit zien. Om te bekijken hoe belangrijk de wenkbrauw is, is het goed de wenkbrauw te laten voor wat deze is en er bijvoorbeeld even wat make-up overheen te smeren, zodat deze neutraal in het gezicht ‘op gaat’.

De juiste vorm en kleur

Als je je wenkbrauw niet de juiste kleur e/o vorm vindt hebben, ga er dan mee aan de slag. Voor de kleur is het eigenlijk simpel. Wijk niet te veel af van je haarkleur in (donker-)blonde of bruin/zwarte tinten. Zwart kan hard overkomen, maar is je haar donkerbruin van kleur is zwart prima te doen. De vorm is belangrijk in het bepalen van het totaalplaatje van je gezicht. Denk hierbij bijvoorbeeld aan niet te zware wenkbrauwen, in combinatie met het zwart kunnen ze erg massief overkomen. Een voorbeeld uit de jaren 80 is de Amerikaanse actrice Brooke Shields. Hoewel het haar natuurlijk wenkbrauwen waren, kwam het geheel – inclusief de lange donkere haren en haar lange gestalte – als een grotesk iemand over. Dit terwijl het op dat moment een jong meisje was.

Basismateriaal

De basis als je met je wenkbrauwen aan de slag gaat is altijd, goed gereinigde wenkbrauwen. Gebruik een desinfecterend middel als je gaat epileren. Daarnaast is het belangrijk je wenkbrauwen te behandelen met goed licht (daglicht of een goede lamp). Een valse schaduw kan teveel of te weinig weghalen opleveren. Of je liever een automatisch pincet gebruikt (het pincet wordt op het haartje gezet en door je samentrekkende beweging wordt het haartje verwijderd) of een normale pincet (waar je zelf de samentrekkende beweging maakt om het haartje te verwijderen) is heel persoonlijk. Ze doen allebei het werk als het om epileren gaat. Belangrijk ook hier is dat je met een schoon pincet werkt.

De vorm van de wenkbrauw

De vorm van wenkbrauwen is belangrijk en moet, als dit nog niet gedaan is, eerst bepaald worden. Een wenkbrauw moet voor de ideale vorm aan enkele ‘standaarden’ voldoen. Om dit te bepalen is het goed de vorm van het gezicht te volgen en met onderstaande ‘hulpmiddelen’ kom je een heel eind:
  • Leg een potlood vanaf de zijkant van de neusvleugel, langs de binnenkant van je oog recht naar boven. Het punt wat langs de wenkbrauw komt is het beginpunt van je wenkbrauw.
  • Leg een potlood nu langs het onderste gedeelte van je neusvleugel en dan schuin omhoog langs de buitenkant van je oog. Het punt wat langs je wenkbrauw komt is het eindpunt van je wenkbrauw.
  • Voor de boog leg je een potlood opnieuw langs de neusvleugel, recht vooruit te kijken en dan moet het potlood schuin rakelings langs het oog gelegd worden. Daar waar het nu de wenkbrauw raakt is het hoogste punt van de wenkbrauw.

Als de vorm bekend is moet er of wat bijgetekend worden of wat haren weggehaald worden. Begin voorzichtig en haal eerder te weinig weg dan te veel. Haal de haartjes die overbodig zijn altijd weg door ze met de haarrichting mee eruit te trekken. Ook het bijtekenen in dunne lijntjes in de richting van het overige haar tekenen. ‘Losse’ haartjes aan de onderkant van je wenkbrauw kunnen verwijderd worden voor een net ogende wenkbrauw en een open blik.

Modebeeld

Wil je toch een modieus vormgegeven wenkbrauw (wat bijvoorbeeld een dunne lijn kan zijn of juist aardige borstels) kijk dan altijd naar wat past bij je gezicht. Een groot ‘bloot’ gezicht zal met een superdun lijntje mogelijk samen gaan. Meedoen aan een bepaald modebeeld is dan niet bepalend voor een fraai vormgegeven gezicht. Teveel weghalen kan ook betekenen dat de haartjes niet meer terugkomen, dus bepaal eerst de vorm goed, alvorens te gaan verwijderen.

Kleur

Is je natuurlijke kleur niet meer gewenst dan is er bij de meeste drogisterijen wenkbrauw en wimpelverf te koop. Het setje bestaat uit:
  • een flesje verf
  • gel om de kleur de activeren
  • een kammetje om de wenkbrauw en wimpers te kammen
  • kleine vormpjes om er voor te zorgen dat niet het hele gezicht onder de verf komt

Verder is er een penceel te koop dat werkt zoals mascara voor de wimpers. Herome is een merk wat het ook in verschillende kleuren heeft en wat er s avonds, zooals met mascara, weer afgehaald moet worden.

Maar natuurlijk kan de schoonheidsspecialiste het ook voor je regelen en zijn er inmiddels ook een aantal kappers die dit doen.
© 2009 - 2024 Annastaal, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Het epileren van de wenkbrauwHet epileren van de wenkbrauwBij het epileren van wenkbrauwen is het belangrijk om te weten wat de vorm van je gezicht is, zodat de vorm van je wenkb…
Wenkbrauwen aanvullen met haartransplantatieDe mode verandert snel. Was het in het verleden mode om de werkbrauwen te epileren en in plaats daarvan een potloodstree…
Deel van het gezicht: De wenkbrauwEen wenkbrauw is het makkelijkst te omschrijven als een dun reepje haar op een ietwat uitstekende botrand. Ze helpen je…

'Groene' cosmetica: trends en producten'Groene' cosmetica: trends en productenOoit had natuurcosmetica een ‘geitewollensokkenimago’, nu is het helemaal hip. Welk van de nieuwste merken en producten…
Eigengemaakt natuurlijk handcrème en gezichtsscrubEigengemaakt natuurlijk handcrème en gezichtsscrubZelf een creme maken voor de handen is gemakkelijker dan menigeen denkt. Ook gezichtsscrub kan vervaardigd worden met za…
Bronnen en referenties
Annastaal (2.955 artikelen)
Laatste update: 19-06-2009
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Beauty
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.