Het epileren van de wenkbrauw

Het epileren van de wenkbrauw Bij het epileren van wenkbrauwen is het belangrijk om te weten wat de vorm van je gezicht is, zodat de vorm van je wenkbrauwen daar goed bij aansluit. Wenkbrauwen die er goed uitzien doen veel voor je gelaat. Het zorgt er bijvoorbeeld voor dat je er jonger uitziet en verzorgd. Het is belangrijk om niet teveel haartjes weg te halen want dat kan je een vreemde gezichtsuitdrukking bezorgen.

Hoe moet je epileren?

Voordat je begint is het belangrijk de huid rondom je wenkbrauwen eerst te ontsmetten. Epileer met genoeg licht. Gebruik desnoods een spiegeltje wanneer je voor een raam staat. Een tip om de juiste wenkbrauwvorm te vinden is door een potlood voor het puntje van de neus en het midden van het oog te houden. De bocht is op dit punt het allerhoogst. Wees voorzichtig met epileren. Zorg ervoor dat je huid strak staat voordat je er een haartje met een pincet uittrekt. Dat kan door met vinger de huid strak te trekken. Epileer de wenkbrauwen nooit boven, omdat dan het risico bestaat dat de wenkbrauwen voor altijd van vorm veranderen. Een goede tip is om de wenkbrauwen af en toe even te borstelen, zodat je een goed overzicht hebt van het resultaat. Haal niet teveel haartjes weg wanneer je nog onervaren bent. Epileer ook niet te vaak. Het risico bestaat dan dat haartjes nooit meer terugkomen. Wanneer je teveel haartjes hebt weggehaald kun je je wenkbrauwen bijwerken met een wenkbrauwpotlood. Werk van binnen naar buiten toe en van onder naar boven. Trek geen hele plukken eruit, maar haartje voor haartje. Wanneer je het moeilijk vindt om een wenkbrauwvorm te bepalen is het aan te raden om je wenkbrauwen eenmalig door een schoonheidsspecialist te laten epileren. Het is daarna makkelijker om zelf je wenkbrauwen bij te houden.

De juiste wenkbrauwvorm kiezen bij het soort hoofd

Rechthoekig hoofd

Bij een rechthoekig hoofd past een wenkbrauw met ronde boog. Hoekige wenkbrauwen zijn niet mooi, omdat je gezicht er dan nog scherper (hard) gaat uitzien. Een ronde boog zorgt voor een teder voorkomen. Een ronde boog wordt gecreëerd door de onderste haartjes van rechts naar link te epileren. Vervolgens epileer je nogmaals de onderkant. Om het bij te houden is het belangrijk de haartjes weg te halen buiten de ronde lijn.

Ovaal hoofd

Bij een ovaal gezicht pas een lange wenkbrauw die tot net over de buitenste ooghoeken komt. Dit voorkomt een ‘langwerpig’ gezicht. Wanneer je wenkbrauwen te kort zijn is het mogelijk om ze met een wenkbrauwpotlood wat langer te maken. Gebruik een potlood dat iets lichter is dan de kleur van je wenkbrauwen.

Rond hoofd

Een mooie wenkbrauwvorm bij een rond hoofd is een wenkbrauw met spitse hoeken een hooggeplaatste boog. Bepaal het hoogste punt door in de spiegel te staren en een potlood bij de buitenste rand van de iris te houden en vervolgens een stipje te zetten op de plek waar de potlood op de wenkbrauw komt. Epileer vanaf het streepje naar buiten. Haal steeds rijtjes haartjes weg totdat je wenkbrauwen een scherpe look hebben gekregen.

Hartvormig hoofd

Bij dit soort hoofd passen korte wenkbrauwen. Die creëer je door haartjes tussen de wenkbrauwen en boven de neusbrug weg te halen. Een perfecte wenkbrauw start bij de hoogte van de binnenste ooghoek en stopt bij de buitenste ooghoeken.
© 2011 - 2024 Tina2011, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Mooie wenkbrauwen zijn echte blikvangersMooie wenkbrauwen zijn echte blikvangersGoed gevormde wenkbrauwen kunnen bijdragen aan een verzorgd uiterlijk. Hou de wenkbrauwen goed in vorm door ze regelmati…
Beauty: Wenkbrauwen gezichtsbepalendBeauty: Wenkbrauwen gezichtsbepalendDat de wenkbrauwen gezichtsbepalend zijn realiseren we ons vaak niet. Los van de functionaliteit (transpiratie uit de og…
Wenkbrauwen aanvullen met haartransplantatieDe mode verandert snel. Was het in het verleden mode om de werkbrauwen te epileren en in plaats daarvan een potloodstree…

Ontharen: ScherenVeel mensen lopen tegen het probleem aan dat er vele mogelijkheden zijn om uzelf te ontharen. Wat is nu de juiste keuze…
Feest make-up aanbrengenFeest make-up aanbrengenEen avondje uit, een feestje, een diploma uitreiking, feestdagen? Je make-up mag je hierop aanpassen, het mag allemaal w…
Bronnen en referenties
  • http://www.newcreation.be/ezine/browepileren.html
  • http://www.leerwiki.nl/Tips_voor_het_epileren_van_je_wenkbrauwen
  • Cosmopolitan, mei 2011
Tina2011 (164 artikelen)
Gepubliceerd: 16-07-2011
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Beauty
Bronnen en referenties: 3
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.