Feest make-up aanbrengen

Feest make-up aanbrengen Een avondje uit, een feestje, een diploma uitreiking, feestdagen? Je make-up mag je hierop aanpassen, het mag allemaal wat heftiger en meer uitgesproken. In dit artikel lees je precies hoe je dit kunt doen.

Wat is het verschil tussen dag make-up en avond make-up?

Het grootste verschil tussen de make-up die je overdag en ís avonds draagt is de heftigheid van de make-up. Overdag zorg je ervoor dat je professioneel overkomt en de make-up hierbij moet rustig gehouden worden. Bij een feest make-up mogen alle kasten open getrokken worden en mag het allemaal wat meer zijn, meer kleuren, meer vormen, wat donkerder, delen die eruit springen.


Basis

Voordat je een feest make-up aanbrengt zorg ervoor dat je een goede basis make-up aanbrengt op je gezicht. Dit betekent eerst reinigen, camoufleren, foundation, fixeren en breng als laatste een mooie blush aan die past bij je lippenstift of kleding. Voor een goede uitleg over het aanbrengen van een basis make-up, zie onderaan het artikel


De basis is aangebracht, en dan?

Je moet eerst bedenken welke look je jezelf wilt aanmeten, wil je een romantische look? Dan werk je met zachtere pastel tinten zoals bruin en roze. Wil je het allemaal wat heftiger dan kun je erover denken om je ogen wat heftiger aan te zetten met een donkere eyeliner of oogpotlood. Je kunt ook één deel uit je gezicht eruit laten springen, bijvoorbeeld je lippen, wanneer je je lippen eruit wilt laten springen geef je ze een knal kleur, rood of oranje. De rest van je make-up houd je dan rustig alleen wat eyeliner en blush.


Knalkleuren

Wanneer je een feest make-up aanbrengt gebruik je vaak van die echt knalkleuren; kleuren die er echt uitspringen. Goud op je oogleden is weer helemaal hip en zal je partylook helemaal afmaken. Blauw, groen en paars doen het ook altijd goed wanneer je je ogen eruit wilt laten springen. Lippenstiften en glosses komen ook steeds vaker in aparte kleuren. Ben je echt een waaghals, probeer dan eens een andere kleur dan rood of roze op je lippen. Probeer blauw, geel of oranje.


Toppers voor je feest make-up

Wanneer je een leuk feestje hebt is glitter altijd een goede zet, breng wat glitter aan in je hals en op je jukbeenderen, het gedeelte waar je ook de blush aanbrengt.
Zet je wenkbrauwen aan met een wenkbrauwpotlood. Onthoud dat het allemaal wat meer mag met een feest make-up en dus mag je best je wenkbrauw iets donkerder maken. Maak het niet te donker, dan kom je heel strak en streng over.
Ook zal een highlighter niet misstaan. Een highlighter zorgt ervoor dat je ogen nog sterker uitkomen. Het is te vinden in een poeder, potlood en mousse vorm die je net onder de buitenkant van je wenkbrauw aanbrengt op het bot.
Om je feest make-up helemaal af te maken kun je valse wimpers aanbrengen. Ze zorgen ervoor dat je ogen nog meer spreken. Het aanbrengen van valse wimpers is een erg zorgvuldig karweitje en moet met veel aandacht gebeuren. Breng deze dus niet aan wanneer je maar een kwartiertje hebt om je op te maken.


Niet doen

  • Zorg er altijd voor dat het niet te veel wordt. Houd dus in de gaten of je ook echt mooier wordt van de make-up die je op hebt en niet dat mensen naar je kijken omdat je teveel make-up draagt.
  • Zorg ervoor dat je geen kerstboom wordt. Leg de nadruk op één onderdeel van je make-up en houdt de rest van de make-up rustig.
  • Vergeet nooit een basis make-up aan te brengen, wanneer je deze niet aanbrengt en fixeert zal je make-up veel sneller uitlopen en ook dit wordt er echt niet mooier op.

Lees verder

© 2011 - 2024 Petteflet, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Van je werk naar een feestje met de juiste kledingVan je werk naar een feestje met de juiste kledingEr is niets vervelender dan je haasten om trendy gekleed te zijn. Soms krijg je een last-minute uitnodiging voor een fee…
Permanente make-upOgen, wenkbrauwen en de mond zijn het visite kaartje van elke vrouw. Door middel van permanente make-up kan je er voor z…
Organiseren van je make-up tasjeEen make-up tasje is natuurlijk heel handig, want je kunt dan altijd en overal je make-up bijwerken. Toch is een make-up…
Make up, zon en waterMake up en zon zijn prima te combineren. Maar kies wel een make up die het goed doet in de zon, en op een eventueel gebr…

Het epileren van de wenkbrauwHet epileren van de wenkbrauwBij het epileren van wenkbrauwen is het belangrijk om te weten wat de vorm van je gezicht is, zodat de vorm van je wenkb…
Wellness: sauna, kuuroord, stoombadWellness: sauna, kuuroord, stoombadWellness arrangement en weekend. Wellness betekent ontspannen. Overal in het land is wel een wellness-centrum te vinden.…
Petteflet (51 artikelen)
Gepubliceerd: 15-07-2011
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Beauty
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.