Bruidsmake-up aanbrengen

Bruidsmake-up aanbrengen Op je bruiloft wil je er prachtig uitzien, dit is jouw moment om te stralen. Een make-up die passend is voor deze gelegenheid en waarin jij je gemakkelijk voelt is een noodzaak. Lees er alles over in dit artikel.

Hoe moet een bruidsmake-up er uitzien?

Er zit natuurlijk geen limiet aan, aan hoe jij als bruid eruit moet zien. Iedereen kan dit voor zichzelf beslissen, er zijn wel een aantal richtlijnen waar de meeste bruiden zich aan houden.
Bruidsmake-up is over het algemeen rustig en naturel. De make-up wordt vaak rustig gehouden zodat er niet één deel van je uiterlijk uitspringt. Het is de bedoeling dat het één geheel vormt met de jurk. Omdat de meeste bruidsjurken wit of een andere lichte kleur hebben, krijgt de make-up ook rustige pastel of naturel kleuren.


Basis

De basis is heel belangrijk, je huid ziet er hierdoor rustig uit. Begin met het reinigen van je gezicht, hierna ga je oneffenheden camoufleren, foundation aanbrengen en fixeren. Het fixeren is bij een bruidsmake-up nog belangrijker dan normaal omdat het de hele dag goed moet blijven zitten zonder dat je het steeds bij moet werken. Voor een uitleg over een goede basis aanbrengen, zie onderaan dit artikel.

Bron: Ayberkdemircan0, PixabayBron: Ayberkdemircan0, Pixabay


Ogen

De oogmake-up is het belangrijkst op deze dag, je ogen moeten stralen maar niet teveel opvallen. Breng eerst een goede primer aan voordat je echt gaat opmaken. Primer zorgt ervoor dat de make-up nog langer blijft zitten en de kleuren van de oogschaduw goed naar voren komen. De oogschaduw moet zacht zijn van kleur, denk hierbij aan roze, pasteltinten en andere naturelle kleuren.
Gebruik een tweede kleur voor in de crease, de lijn in je ooglid, deze mag iets donkerder zijn maar mag er niet uitspringen, zwart is uit den boze.
Gebruik een oogpotlood om het af te maken. Een dunne lijn over de wimper rand die je wat zachter moet maken door iets te blenden of met een wattenstaafje erover heen te gaan. Aan de onderkant van je oog breng je ook een klein stukje oogpotlood aan. Vanaf de buitenkant maximaal een centimeter naar binnen. Je ogen lijken hierdoor groter en je krijgt het soort kattenogen effect dat elke vrouw wil hebben. Ten slotte, breng je nog een laagje mascara aan.


Blush

Normaal breng je de blush al aan bij de basis, maar op je trouwdag is het dusdanig belangrijk dat deze een apart stukje krijgt.
De blush moet naturel zijn, hij moet je wangen accentueren, niet laten opvallen. Een blush is ook gemakkelijk weg te vegen (of weg te huilen…). Het beste kun je daarom ook een vloeibare blush kiezen op siliconenbasis die blijft zitten en die je mooi kunt aanbrengen. Kies een kleur die op je huidskleur lijkt, een kleur roze die hooguit twee tinten donkerder is dan je huidskleur.


Lippen

Ook je lippen mogen er niet uitspringen wanneer je een bruidsmake-up aanbrengt. Belangrijk is weer dat je een primer onder de lippenstift of lipgloss aanbrengt. De kleur op de lippen gaat er het snelst vanaf en zul je door de dag heen toch een paar keer moeten bijwerken. Zorg ervoor dat de lippen maar één of twee tinten donkerder zijn dan je eigen lip kleur. Een lipgloss mag best zolang je er maar voor zorgt dat deze niet teveel shimmers of andere blinkende producten bevat.


Belangrijk

Zorg ervoor dat de make-up waterproof is. Het liefst gebruik je ook make-up op siliconenbasis. Dit is niet zo goed voor de huid maar blijft wel de hele dag mooi zitten.
Wanneer je bijna nooit make-up draagt, ga dan zelf niet aan de slag met de make-up voor je bruiloft. Zoek dan iemand die er genoeg verstand van heeft en je mooi op kan maken. Het is niet de bedoeling dat je er achteraf spijt van krijgt.

Lees verder

© 2011 - 2024 Petteflet, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Tips en adviezen voor (feestelijke) oogmake-upTips en adviezen voor (feestelijke) oogmake-upNu de feestdagen er weer aankomen wil je jezelf feestelijk voor de dag laten komen. Niet alleen mooie kleren maar ook mo…
Make-up tips: mascaraWaar moet je allemaal op letten bij het aanbrengen van mascara? Hoe vermijd je klontertjes en hoe bewaar je je mascara h…
Maquillage tips: correcties aanbrengenHebt u wel eens kleine problemen met uw make-up? Dan kunnen deze tips u zeker verderhelpen om de nodige correcties aan t…
Tips voor het aanbrengen en de juiste keuze van make-upTips voor het aanbrengen en de juiste keuze van make-upHet gebruik van de juiste kleuren en make-up kan een stralend effect hebben. Een verkeerde keuze kan echter alles bederv…

Het epileren van de wenkbrauwHet epileren van de wenkbrauwBij het epileren van wenkbrauwen is het belangrijk om te weten wat de vorm van je gezicht is, zodat de vorm van je wenkb…
Wellness: sauna, kuuroord, stoombadWellness: sauna, kuuroord, stoombadWellness arrangement en weekend. Wellness betekent ontspannen. Overal in het land is wel een wellness-centrum te vinden.…
Bronnen en referenties
Petteflet (51 artikelen)
Gepubliceerd: 15-07-2011
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Beauty
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.