Nagels lakken met motiefjes

Wie zijn nagels lakt valt op. Hetzij omdat ze in opvallende kleuren gelakt zijn, hetzij omdat je handen gewoon mooi verzorgd zijn. Maar waarom zou je zoals vrijwel iedereen je nagels maar in een kleur lakken als je ook motiefjes aan kunt brengen? Het kost je hoogstens iets meer tijd en wat geoefen, maar als je de techniek onder de knie hebt, ben je in staat om in een handomdraai unieke nagels te creeeren.

Lijstje van benodigdheden

 • doorzichtige nagellak voor de base laag
 • de kleuren die je wil gebruiken
 • een doorzichtige nagellak voor de top laag
 • nagellak remover
 • watjes
 • vijl
 • schaar
 • plakband

De voorbereiding

Zorg er eerst voor dat alle nagellakrestjes van voorgaande lakbeurten van je nagels verwijderd zijn met behulp van nagellak remover. Het is het beste voor de nagel als er in de remover geen aceton zit. Als de nagels schoon zijn kun je ze eventueel in model veilen. Breng hierna de doorzichtige base laag aan. Deze zorgt ervoor dat je nagels niet verkleuren. Dit is zeker belangrijk als je veel donkere nagellakken gebruikt.

Het lakken van de nagels

 1. Als je dit stadium hebt bereikt moet je weten wat voor patroontje je graag op je nagel wil hebben. Als voorbeeld neem ik een nagel die roodgelakt is met een verticale roze streep in het midden van de nagel.
 2. Knip een stukje plakband af in de vorm van de streep die je op je nagel wilt maken. Plak het plakband vervolgens op de nagel op de plek waar je de roze streep wilt hebben. ( Het plakbandje kan eventueel langer zijn dan de nagel, dat maakt niet uit voor het eindresultaat.) Lak nu de nagel in zijn geheel rood.
 3. Laat de nagel goed drogen. Trek nu het stuk plakband voorzichtig van de nagel. Het resultaat dat je nu ziet is dat de nagel rood is, behalve op de plek waar het plakband gezeten heeft. Dit stuk kun je nu roze lakken. En voila. Een tweekleurige nagel is geboren. Doe dit op alle nagels en je zult zeker opvallen!
 4. Voor een finishing touch kun je nog een top laag doorzichtige nagellak aanbrengen. Deze zorgt buiten een extra glimmend laagje ook voor bescherming. De nagellak kan zo veel langer blijven zitten.

Tips

 • Zoals je wel zult begrijpen kun je dit met veel motiefjes doen. Vierkantjes, schuine strepen. Zolang het knipbaar is uit plakband is het prima te doen.
 • Mocht je bang zijn om het al gelakte deel te verpesten door uit te schieten bij het lakken van een ander stuk nagel, dan is het idee om het geverfde deel van de nagel weer vol te plakken met plakband. Druk dit niet te strak aan dan trek je mogelijk de lak er af. Om dit te verkomen kun je ook voor het plakken een top laag aanbrengen.
 • Voor een resultaat dat langer houdbaar is, is het een aanrader om de laag gekleurde lak meerdere malen aan te brengen. Iets anders dat de leefduur van de gelakte nagels verlengt is het regelmatig verversen van de top laag nagellak.
 • Een idee om je nagels nog opvallender en mooier te maken is het aanbrengen van glimmende steentjes. Deze moet je met behulp van lijm vastplakken op je nagels. Dit is een behoorlijk priegelwerk, maar met een beetje oefening en geduld kun je prachtige figuren op je nagels plakken. Van sterren to cirkels, je kunt het zo gek maken als je maar wilt.

Eigen ervaring

Uit ervaring weet ik dat het behoorlijk wat tijd kost om je nagels goed te lakken. Maar als je ze dan goed gelakt hebt heb je werkelijk iets moois. Sinds ik begonnen ben met het aanbrengen van meerdere lagen lak zien mijn nagels er beter uit dan ooit. En mooi dat ze blijven! Ik moet ze vaak schoonmaken omdat mijn nagels harder groeien dan mijn nagellak slijt. Wat betrefd het plakken van figuurtjes op nagels: dit doe ik niet heel vaak. Liever bij uitzondering omdat het dan bijzonder blijft en omdat het wel wat tijd kost om alles goed aan te brengen.

Veel succes!
© 2009 - 2024 Niamh, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Nagels lakken, hoe doe je dat?Nagels lakken, hoe doe je dat?Nagels lakken, nagellak aanbrengen op je nagels, het blijkt niet altijd een eenvoudig klusje. Als je niet goed lakt loop…
Tips om je nagels lang mooi gelakt te houdenTips om je nagels lang mooi gelakt te houdenOm gek van te worden! Heb je eindelijk je nagels mooi gelakt, bladdert het na een paar uur alweer af. Eigenlijk kan je o…
Nagelstyling: nagels lakkenNagelstyling: nagels lakkenHet uiterlijk van je handen wordt mede bepaald door hoe je je nagels verzorgd hebt. Mooi verzorgde nagels zorgen voor me…
Nagels lakken en Nail ArtNagels lakken en Nail ArtVroeger moest je al heel wat in huis hebben om een paar kunstige nagels te voorschijn te toveren, maar tegenwoordig kan…

Wat te doen bij droge, rode of gezwollen ogen?Niemand vindt het leuk om er altijd moe of zelfs ziek uit te zien. Of om continu rond te moeten lopen met rode, geïrrite…
Beauty: Versterken van de vingernagelsBeauty: Versterken van de vingernagelsVan nature, een vitaminetekort of de naweeën van een ziekte kunnen de nagels broos maken waardoor ze inscheuren, afbreke…
Niamh (113 artikelen)
Laatste update: 23-07-2010
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Beauty
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.