Beauty: verzorging gezicht

Beauty: verzorging gezicht Het is belangrijk dat je je gezicht altijd reinigt. Niet alleen op momenten dat we ergens naar toe moeten of je gezicht trekkerig aan begint te voelen. Maar omdat mensen vaak opzien tegen “het gedoe” rond schoonmaken, opmaken etc. wordt het nog wel eens overgeslagen. Toch hoeft het helemaal niet zoveel tijd te kosten om een schoon gezicht te hebben en eventueel met een minimum aan tijd ook nog opgemaakt te zijn.

Type huid

Voor alle producten geldt dat het afhankelijk van je huid is, welke je moet nemen. Hoewel veel mensen een gecombineerde huid hebben (T-zone vet en de rest normaal), zal niet iedereen exact weten of dit ook voor hen geldt. Laat je goed adviseren, want dit is voor alle te gebruiken producten belangrijk.

Reinigen

Een goede reiniger in de vorm van een lotion, milk of gezichtszeep is belangrijk om in de ochtend het gezicht schoon te maken. Het zijn zachte producten die de gevoelige huid op de juiste wijze aanpakken. De reinigende milk en de poriën sluitende lotion kunnen niet onder de douche toegepast worden, maar gebruik je de gezichtszeep kan het zelfs tijdens de dagelijkse douche.
Voor het slapen gaan moet hetzelfde ritueel ondernomen worden.

Eens per week is een reinigend masker aan te bevelen. Een masker reinigt dieper dan de dagelijks te gebruiken producten. Daarbij zitten er in deze maskers ook verzorgende bestanddelen. Bijvoorbeeld heerlijk om toe te passen als je uitgebreid gaat badderen of op andere manier ontspant (massage o.i.d.)

Dagcrème/nachtcrème

Om de huid te beschermen tegen alle stoffen waar de huid overdag mee in aanraking komt, is een dagcrème op de gezichtshuid belangrijk. Dit dient tevens als basis als je nog make-up gaan gebruiken.

‘S nachts zal de huid het beste herstellen en een nachtcreme na een gereinigd gezicht is dan ook geen overbodige luxe. Combineer het met een oogcrème, want deze huid is erg gevoelig en de ogen kunnen snel kraaienpootjes vertonen, er vermoeid uitzien of de bekende wallen onder de ogen. Voor alle zaken zijn er speciale oogcrèmes en aangezien er tientallen merken zijn, is het goed je te laten adviseren welke voor jou het beste werkt. Een proefje gebruiken zal geen effect hebben op het wel of niet werken, maar wel handig om te proberen of er geen allergische reactie ontstaat.

Make-up

Gebruik maken van make-up is heel persoonlijk. De een vindt het niets en de ander gaat niet zonder de deur uit. Smokey eyes zijn bijvoorbeeld fraai (wel goed opbrengen), maar kan ook als “te veel” gezien worden en leent zich meer voor de avonduren.
Een natuurlijke uitstraling creëer je met slechts enkele producten en kost bovendien niet veel tijd, wat meestal in de ochtenduren ook niet onbelangrijk is.

De ogen en de mond zijn voldoende en ben je nog wat witjes voor je gevoel, kan een rouge nog wat extra’s doen.
Als we ons tot de ogen en de mond beperken dan is het belangrijk dat de ogen “open” lijken. Dit is heel eenvoudig te doen.
  • Heb je van nature geen gekrulde wimpers, neem dan de wimpertang en buig ze zelf mooi gekruld naar buiten. Enkele seconde vasthouden en klaar (als de wimpertang met de föhn enkele seconde lauw gemaakt wordt, kan het resultaat nog beter zijn).
  • Breng nu de mascara op, ook op de wimpers aan de onderkant. Bij vochtige ogen is de waterproof beter, maar de normale mascara heeft over het algemeen een iets voller effect. Breng voor het juiste effect twee lagen op.
  • Haar het wimperkammetje er doorheen, om aan elkaar geplakte wimpers te voorkomen.

De kleur van de mond is heel afhankelijk van de persoonlijke smaak. Een meer dramatische look (minder natuurlijk) creëer je door een harde kleur rood of rood/paars op de lippen te doen. Om het langer te laten zitten zin er lippenstiften die een soort laklaagje over de kleur kunnen leggen. De parelmoer kleuren zijn wat rustiger en voor een jeugdige en natuurlijke blik kan de lipgloss prima werk doen. Voor alle lippenstiften geldt dat de betere ook een verzorgend aspect in zich hebben en aangezien ook de lippen gevoelde huid hebben, is dit niet onbelangrijk.

Alles bij elkaar hebben we het hier over iets wat niet meer dan een vijftal minuten in beslag hoeft te nemen. Als je fris de dag in wilt gaan en je zo ook voelt, is het wel zo prettig als je het ook uitstraalt.
© 2009 - 2024 Annastaal, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Gezichtsverzorging en huidtypeGezichtsverzorging en huidtypeBijna alle vrouwen gebruiken wel eens make-up. Door gebruik van make-up kun je je ogen, vorm van gezicht, jukbeenderen e…
GezichtsverzorgingGezichtsverzorgingGezichtsverzorging: reinigen van het gezicht, een vochtinbrengende crème, een gezichtsmasker op zijn tijd... Om de huid…
Vijf recepten voor het maken van een gezichtsmasker!Elke week een gezichtsmasker is goed voor een mooie egale huid. Er zijn veel verschillende masker te koop in de winkel,…
Make-up in de zomer: tipsHet is zomer. Je wilt graag make-up dragen, maar je moet je gezicht ook beschermen tegen de zon en je bent bang dat alle…

Snel en pijnloos van eelt en hielkloven afEelt en hielkloven op de voeten is niet alleen minder mooi, maar kan ook pijnlijk zijn. De voeten zijn ontzettend belang…
Wat te doen bij droge, rode of gezwollen ogen?Niemand vindt het leuk om er altijd moe of zelfs ziek uit te zien. Of om continu rond te moeten lopen met rode, geïrrite…
Annastaal (2.955 artikelen)
Gepubliceerd: 09-07-2009
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Beauty
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.