Snel en pijnloos van eelt en hielkloven af

Eelt en hielkloven op de voeten is niet alleen minder mooi, maar kan ook pijnlijk zijn. De voeten zijn ontzettend belangrijk, maar ze worden meestal pas goed verzorgd als er problemen ontstaan. Last van eelt of kloven? Dan is het niet meteen noodzakelijk naar een specialist te gaan. Binnen twee weken zijn de voeten weer zacht met de tips en adviezen zoals vermeld in dit artikel. Lees snel verder en begin vandaag nog met het verzorgen en herstellen van de voeten.

Eelt en Hielkloven

Als de opperhuid beschadigd raakt, maakt het lichaam een beschermlaag aan. Een plaatselijke verdikking van de huid om beschadiging aan de opperhuid te voorkomen, is de beschermlaag, eelt. Vooral op plaatsen die blootstaan aan druk en wrijving, zoals voeten, kan eelt ontstaan. Dit is niet alleen minder mooi om te zien, maar kan ook pijnlijk zijn. Het is daarom belangrijk de voeten goed te verzorgen. Zowel het voorkomen van eelt als het verwijderen van eelt is noodzakelijk. Daarnaast kunnen door uitdroging hielkloven ontstaan. Hielkloven zijn niet snel pijnlijk, maar maken de voeten absoluut minder aantrekkelijk.

Binnen twee weken mooie zachte voeten

Het is zomer! De vakantie staat voor de deur en de slippers worden uit de kast gehaald. Met mooie zachte voeten in open schoenen en met zachte pijnvrije voeten wandelingen maken? Begin vandaag nog met dit stappenplan. Mooie zachte voeten binnen twee weken.

Benodigheden

  • Teiltje / Voetenbadje + handdoek
  • Schuurblokje voor voeten
  • Klovencreme
  • Herstellende voetcreme

Stap 1

Neem een teiltje of voetenbad met warm water. Eventueel met een beetje bad- of douchegel. Leg een handdoek klaar. Ga met de voeten ongeveer 10 tot 15 minuten in het warme water. Droog daarna de voeten goed af. Leg de handdoek op de grond en zet de voeten op de handdoek.

Stap 2

Neem een schuurblokje voor de voeten. Geen rasp, geen mesjes, alleen een schuurblokje. Bijvoorbeeld van 'Scholl'.
Ga met het schuurblokje over de eeltplekken. Het mag geen pijn doen. Dus stop direct zodra het pijnlijk wordt. Ga herhaaldelijk met het schuurblokje over de plekken met eelt, zoals de hiel, de bal van de voet en eventueel de tenen. Eelt verdwijnt niet direct na de eerste keer schuren. Schuur dus gedurende een aantal minuten per eeltplek en ga vervolgens verder met stap 3.

Stap 3

Pak de klovencreme, doe een beetje op de vingers en smeer de hielen goed in. De voetklovencreme bevat meestal ingrediënten zoals eucalyptus, allantoin, bisabolol, panthenol en vitamine E. De klovencreme goed op de hielen en kloven smeren. Ook kan een beetje klovencreme op de eeltplekjes gesmeerd worden. Zoals onder de bal van de voet. Klovencreme heb je van verschillende merken. Van DA Drogist eigenmerk werkt prima. Ga vervolgens verder met stap 4.

Stap 4

Pak de herstellende voetcreme. Smeer de creme rijkelijk over de voeten, ook op plekjes waar reeds klovencreme is gesmeerd. Smeer de hielen, zolen, bal van de voet, tenen, alle plaatsen waar eelt zit of verdikkingen zijn, goed in. Masseer de creme goed in. De herstellende voetcreme die echt goed werkt is 'Zachte voeten' van Hansaplast. Maar er zijn meerdere op de markt, die mogelijk goed werken. Laat de creme goed intrekken. Om de creme niet direct aan de handdoek af te vegen, wordt geadviseerd de voeten even omhoog te houden en daarna op de handdoek te laten rusten.

Gedurende twee weken herhalen

Wanneer de genoemde stappen gedurende twee weken, dagelijks worden herhaald, zijn de voeten weer als nieuw. Zelfs de dikkere laag eelt, wordt weer zacht en verdwijnt.

Stap 1 hoeft niet persé dagelijks te worden herhaald. Er mag ook bij stap 2 begonnen worden.

Eelt en hielkloven op de voeten is niet alleen minder mooi, maar kan ook pijnlijk zijn. De voeten zijn ontzettend belangrijk, maar ze worden meestal pas goed verzorgd als er problemen ontstaan. Last van eelt of kloven? Dan is het niet meteen noodzakelijk naar een specialist te gaan. Binnen twee weken zijn de voeten weer zacht met de tips en adviezen zoals vermeld in dit artikel.
© 2009 - 2024 Alex, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Mooie voeten: oplossing voor eelt en klovenMooie voeten: oplossing voor eelt en klovenMet hoge temperaturen is het heerlijk om op slippers rond te lopen. Als je eelt of kloven hebt is dit meteen een heel st…
Eeltproblemen aan de voetenEeltproblemen aan de voetenOnze voeten hebben vaak veel te lijden en er kunnen dan ook snel huidproblemen optreden, als voetschimmel, eeltvorming e…
Voetproblemen door eeltVoetproblemen ontstaan vaak door toedoen van overmatige eeltvorming, wat voor problemen kunnen ontstaan en hoe kan dit v…
Eerste hulp bij eeltEerste hulp bij eeltEelt is toch wel een bekend probleem bij voeten. De meeste mensen hebben last van eeltvorming. Een beetje eelt kan zeker…

Blozen of een rode huid? Clinique Redness Solutions helptWanneer je last hebt van een rode huid, geheel rood of vlekkerig of je hebt snel de neiging om te blozen dan kun je je d…
Beauty: verzorging gezichtBeauty: verzorging gezichtHet is belangrijk dat je je gezicht altijd reinigt. Niet alleen op momenten dat we ergens naar toe moeten of je gezicht…
Alex (41 artikelen)
Gepubliceerd: 09-07-2009
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Beauty
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.