Mooie voeten: oplossing voor eelt en kloven

Mooie voeten: oplossing voor eelt en kloven Met hoge temperaturen is het heerlijk om op slippers rond te lopen. Als je eelt of kloven hebt is dit meteen een heel stuk aantrekkelijker. Gelukkig kan je heel gemakkelijk van eelt en kloven af komen. Kleine moeite met veel resultaat!

Eelt

Eeltpleister

Door gebruik van de eeltpleister wordt het eelt op je voeten zacht en daardoor makkelijk te verwijderen. De pleister bevat salicylzuur wat voor de verzachting zorgt. Eeltpleisters zijn bij de meeste drogisterijen te verkrijgen. Vaak moeten pleisters enkele dagen op de voet blijven zitten. Na verwijdering van de pleisters kan je het beste je voeten een scrub geven zodat het eelt er daadwerkelijk goed af komt. Diabetici kunnen deze pleisters niet gebruiken zonder eerst hun arts geraadpleegd te hebben.

Knabbelvissen

Een populaire behandeling van eelt zijn knabbelvissen. Tegenwoordig zie je regelmatig knabbelvissen in allerlei beauty- en lifestyle programma's langs komen. Je krijgt als het ware een gewoon voetenbadje, alleen zitten er ook nog visjes in het die de dode huidcellen van je voeten afknabbelen, inclusief eelt. De behandeling is niet goedkoop, maar wel zeer effectief. Daarnaast is het ook nog eens een speciale ervaring.

Rasp

Een ouderwetse manier om eelt te verwijderen is de eelt rasp. Je hebt hier ook andere varianten van als vijltjes en mesjes. Het verwijderen van eelt op deze manier kan je helemaal zelf doen. Let het wel op dat je niet te ver door schaaft. Voorafgaand aan het vijlen e.d. is het aan te raden eerst een voetenbad te nemen. Door het voetenbad wordt het eelt zachter, waardoor het makkelijker te verwijderen is.

Schuurband

Schuurband is ongeveer het zelfde idee als een rasp. Je schuurt de eelt er af. Schuurband is vooral handig voor mensen die niet goed bij hun voeten kunnen komen. De band is vaak een halve meter lang waardoor je niet helemaal tot je voeten hoeft te reiken.

Kloven

Klovenzalf

Op de markt zijn verschillende crème's die je kan gebruiken bij kloven. Populaire crème's zijn Scholls - Hielkloven crème, Gehwol - Klovenzalf en Kneipp - Gezonde voeten Klovenbalsem Calendula - Rozemarijn. Prijzen liggen tussen de 10 en 15 euro. De crèmes bevatten een elastische stof of olie waardoor de kloven na het smeren zullen verdwijnen.

Levertraan olie

Een andere oplossing van het kloven probleem werkt van binnenuit. Als het smeren van crème's geen effect heeft, dan kan door het slikken van levertraan olie pillen ook het kloven probleem worden opgelost. Het slikken van levertraan olie pillen helpt niet alleen voor de voeten, maar ook voor de handen.

Pedicure

Iets waar veel mensen niet meteen aan denken is een pedicure. Toch is het wel degelijk een goede oplossing voor je kloven probleem. Bij de pedicure zullen je voeten goed verzorgd worden. Pedicure is ook een goede manier om preventief kloven tegen te gaan.
© 2011 - 2024 Leveen, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Eeltproblemen aan de voetenEeltproblemen aan de voetenOnze voeten hebben vaak veel te lijden en er kunnen dan ook snel huidproblemen optreden, als voetschimmel, eeltvorming e…
Huidproblemen aan de voetHuidproblemen aan de voetAls u last hebt van eelt, likdoorns, wratten of blaren wilt u daar natuurlijk van af komen. Maar hoe? Wat zijn de oploss…
Voetproblemen door eeltVoetproblemen ontstaan vaak door toedoen van overmatige eeltvorming, wat voor problemen kunnen ontstaan en hoe kan dit v…
Eelt onder de voeten verwijderen, hoe doe je dat?Eelt onder de voeten verwijderen, hoe doe je dat?Ieder mens krijgt vroeg of laat te maken met eeltvorming op drukplekken op het lichaam. Bekend is uiteraard het eelt ond…

De zon en de mensDe zon en de mensHet is zon dooddoener om te zeggen dat je je huid moet beschermen tegen de zon. Maar als je het toenemende aantal mense…
Snelste manier om een sixpack te ontwikkelenVoor sommige blijft het een droom, op het strand lopen met een sixpack. Iedereen kent het wel. Sommige vinden het mooi,…
Leveen (67 artikelen)
Gepubliceerd: 12-06-2011
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Beauty
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.