Versier je nagels

Versier je nagels French Manicure? 'Nude' nails? Nail art? Je kunt alle kanten op met je nagels, als je even weet hoe. En wie kan ons dat beter vertellen dan celeb nagelstylist Garey Hall van de fameuze Calbrook Academy? Dit zijn de trends, de classics en de bijbehorende stappenplannen plus producten.

Wat speelt er in 'nagelland'?

Niet iedereen is blij te ontdekken dat de all-natural ofwel 'Nude' trend zowel als de French Manicure altijd weer terugkeren temidden van alle trends. Voor sommige liefhebbers is nou eenmaal niets gek genoeg, dus die laten de 'nudes' liggen en kiezen voor de artistieke nail art, met hele schilderijen en andere kunstwerken op de vingertoppen. Daarnaast zijn er de opvallende kleuren lak, bijvoorbeeld groen en blauw uit de Brights-collectie van het grote nagelmerk OPI. Als je de gulden middenweg wilt bewandelen, kun je de French Manicure, ofwel de stijl die de nagels naturel maar glanzend maakt en de nagelranden net iets witter, aanpassen aan je eigen smaak. Maak bijvoorbeeld het randje gekleurd in plaats van wit.

French Manicure for dummies

Waarschuwing: een French Manicure is niet zo simpel als het lijkt. Vooral een net wit randje trekken met het witmakende nagelproduct is een kwestie van 'oefening baart kunst.' Maar vooruit met de geit, je kunt het proberen. Met wat extra hulp. Het idee: op een mooie smetteloos schone nagel komt eerst een neutrale basislak, dan op het witte randje een witmaker én over het geheel een topcoat, die eventueel een tintje als zachtroze aan je nagelkleur toevoegt. Onmisbaar voor beginners is de Nagellak Corrector Pen (OPI). Daarmee verwijder je de bloopers terwijl je op je witte randje priegelt. Of gebruik een witte-randen-sjabloon (Herome). Wordt dat ondanks die hulp toch nog allemaal niet wat je gehoopt had? Dan hebben onder andere KOH en Herome een heel slim alternatief: een lak met French Manicure effect. Testoordeel: zo heel spierwit als bij een 'officiele' French Manicure zijn de nagelranden net niet, maar je nagels worden mooi schelpenroze met 'schone' witte randjes, en dat is een prachtig resultaat voor zo'n simpel klusje.

Bling!

Gelukkig blijft een beetje bling altijd in beeld op beautygebied, en nagels doen daar niet voor onder. Garey Hall van de Calbrook Academy heeft meerdere celeb-handen gemanicuurd - met echte diamanten! Wat is dé manicure onder de rich en famous? Garey: 'De Diamond French manicure. Deze is niet in wit, maar met een donker gekleurd randje. Dat randje kun je traditioneel maanvormig maken, maar wat je momenteel ook veel ziet is een scherpe v-vorm.' De glamour komt van het aanbrengen van één enkele, grote diamant op de nagel.' Moet het een beetje minder bewerkelijk qua financien? Kies dan voor een kristalletje. Ook heel mooi, en geen maagzuur als je het verliest.

De Celeb Manicure

Zelf doen?

Garey: 'Na de basislak, breng je de kleur aan op de witte rand van je nagel. Daarna komt over de hele nagel een topcoat. Vervolgens breng je een kristalletje aan met nagellijm. Let wel: zo groot als je wilt, maar slechts één kristalletje. I see lots of celebs go subtle!'

Celeb Manicure

Niet zelf doen?

Op naar Calbrook Academy, 1 Marmion Street, Tamworth, Staffordshire, UK. De Diamond French Manicure kan hier ook met kristallen. Kost zo'n 60 harde Engelse ponden ex materialen, maar dan heb je wel onvervalste celeb-nails aan je tripje naar Engeland overgehouden.

Airbrush?

De Oost-Europese voorliefde voor pretnagels ten spijt, zegt celeb nailstylist Garey: 'De kakelbonte, niet-subtiele versie van nail art is een beetje passé. Nagels zijn opvallend op een subtiele manier'. Hele mini-schilderijen van Hawaiiaanse strandtaferelen zijn dus niet langer 'done'. Wat wel? Ten eerste: kleuren die perfect in je makeup terugkomen. Maar dan hoor je ook bij de stijliconen. In een prachtige Dior-advertentie bijvoorbeeld, heeft het model nagels die met donkerblauwe Dior-sjablonen zijn ingekleurd en prachtig in harmonie zijn met haar make up.

Colour-on-colour

Midge Killen van Amazing Nails heeft de poezelige handjes van Naomi Campbell en de ladies van Destiny's Child onderhanden gehad, no less. Amazing Nails tipt als trend het colour-on-colour-systeem: dat is het in lagen (laten) aanbrengen van verschillende kleuren met een airbrush-systeem. Het principe: je sprayt de kleur op je nagel, alleen sla je de stap van het aanbrengen van sjablonen over. Wel de kleureffecten, niet de patronen dus.

Nep? Laat maar…

Nep is meer iets voor landen als Oost-Europa en Japan. Daar hoeft het niet zo subtiel. Wij Europeanen houden naar schatting voor zo'n 95% liever onze natuurlijke nagels.

Nagel necessities

  • Uiteraard wil je dat je moeizame werk een tijdje houdt. ChipSkip (OPI) breng je aan voor je basislak, en voorkomt bladderen.
  • Nagellijm nodig voor je kristalletjes? Gewoon even langs de drogist, o.a. van Fing'rs
  • Voor je French Manicure: Dior Lisse, blanke lak in 4 subtiele natureltinten
  • De basics: voor gezonde nagels én zachte nagelriemen, de nagel- en nagelriemverzorgende pen van Herôme
© 2009 - 2024 Mariawrites, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Nagelstyling: French manicure lakkenNagelstyling: French manicure lakkenFrench manicure lakken doe je door de vrije rand van de nagel met een witte lak en het nagelbed met een transparante lak…
Manicure: wat te verwachten?Wie goed voor zijn handen zorgt, kan besluiten deze met enige regelmaat te verwennen met een manicure. Deze schoonheidsb…
Tips voor een french manicureDe french manicure is misschien wel de bekendste look voor je nagels. Het staat natuurlijk maar heeft toch iets extra`s.…
Manicure en droge handenManicure en droge handenWanneer je last hebt van droge handen, kan dat natuurlijk ontzettend vervelend zijn. Wat kun je hier zoal tegen doen? Eé…

Natuurlijke borstvergroting met borstmaskersBorstmaskers activeren de celvernieuwing, verbeteren de bloeddoorstroming, verstevigen de borsten en zorgen voor een nat…
Zomerbeauty! Nieuws, tips én trucs van visagistenZomerbeauty! Nieuws, tips én trucs van visagistenZomerbeauty is iets anders dan winterbeauty. In de winter mag make up wat dekkender zijn. 's Zomers heeft je uiterlijk d…
Bronnen en referenties
  • Celebrity Magazine, artikel van mijn eigen hand
Mariawrites (540 artikelen)
Laatste update: 09-08-2016
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Beauty
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.